Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Polsat 4K HDR IP OB Van Aracı İçin Sony Professional Solutions’ı Seçti
Polsat 4K HDR IP OB Van Aracı İçin Sony Professional Solutions’ı Seçti
21.06.2021 12:10

Orta Avrupa’daki en büyük medya kuruluşlarından birisi olan Polsat, Avrupa’da türünün ilk örneği olacak 4K IP dış yayın tırı için ana üstlenici olarak Sony Professional Solutions’ı seçti. 

Sony, Polsat’a ilk olarak 2007 yılında o zaman ilklerden olan bir HD OB van aracı tedarik etti. Sony’nin teknolojik uzmanlığı ve uzun süredir devam eden ilişkileri nedeniyle Polsat yeni en gelişmiş tırı için iş ve teknoloji çözüm ortağı olarak bir kez daha Sony’ye danıştı. Tırın çekirdek tasarımı ve altyapısının geliştirilmesinde Sony uzmanlığı ve teknolojileri etkili olsa da, bu proje yerel 4Vision ve Autokontener firmalarıyla da işbirliği içerisinde yürütülüyor. 

Arka planda küresel salgının da güçlendirdiği, geometrik olarak artan içerik taleplerine karşı Polsat iş modelini teknolojik ve operasyonel değişikliklerle dönüştürmek için geleceğe dönük bir strateji üzerinde çalışıyor. Sony ve 4Vision gibi yerel ve küresel çözüm ortaklarına danışarak, bu aracı oluşturmaya karar verdi. HDR ve 4K gibi her formatta yapım yetenekli donanım ve IP altyapısı, operasyon ve iş akışı esnekliği sayesinde bu iş dönüştürme stratejisine tam olarak uyuyor. 

Bu sistem özellikle büyük sanat, eğlence ve spor etkinliklerinin yayınlanması için olmak üzere Polsat’a televizyon programlarının yapımlarında güç ve esneklik kazandırıyor. Yeni OB aracı sayesinde programlar UHD/HD HDR formatında da yapılabilecek. 

14 metrelik OB römork, HDC-3500 & HDC-P50 4K HDR kameralar, XVS-9000 resim masası, PWS-4500 görüntü sunucu ve PVM/BVM  profesyonel monitörler içeren en son Sony teknolojileriyle eksiksiz donatılacak. Tüm yönetim denetimi için Sony Live Element Orchestrator ile IP Live System Manager seçilmiş olup, sistemin izlenmesi Cisco COTS IP Switch’ler merkezinde yürütülecek. Tüm sistem en son SMPTE 2110 & AMWA NMOS açık standartlarına uygun olup, Polsat’ın bu tıra kurmakta olduğu ve gelecekte kurulabilecek sistemlerle karşılıklı çalışma uyumluluğu sağlıyor.

Live Element Orchestrator ile IP Live System Manager IP sistemler düşünülerek tasarlandı. Bunlar, bütün OB tırın yapım altyapısını ve uç aygıtlarını yönetmek, denetlemek ve izlemek için gereken tüm temelleri sağlıyor. Bunun yanı sıra XVS-9000 mikser ile HDC-3500 ve HDC-P50 sistem kameraları, çekirdek IP altyapısıyla kusursuz bütünleşiyor.

HDR ve SDR yapımlar için SR Live for HDR iş akışı ve operasyonel pratikleri uyarlanıp benimsenecek. XVS-9000 & HDC kameraların araç setleri temelinde oluşturulan bu iş akışını, HDRC-4000 ile NXLK-IP50Y HDR çeviricilerin eklenmesi ve aracın ana sinyal işleme yeteneklerine tamamlayacak. 

Araçta ayrıca SSL ses mikseri, Riedel talkback sistemi, Fujinon lensler, çoklu görüntüleyiciler için Imagine Selenio Networked Processor, VISLINK kablosuz bağlantılar, Leader SPG ve WFM-s, BroaMan fiber hatlar, Cisco gibi üçüncü firma ürünleri de bulunacak. 

Tır Polsat’a 2021 yılı içerisinde teslim edilecek.