Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Eurovision Dört LAWO mc²56 ile Başladı
Eurovision Dört LAWO mc²56 ile Başladı
21.06.2021 12:15

Rotterdam’da gerçekleştirilen EBU Eurovision Şarkı Yarışması 2021 (ESC) normalde milyonlarca kişiyi kendine çekerken, bu yıl 65. yılındaki yarışmanın 33 yarı finalisti Cannes tarzı bir etkinlikle, “Turkuaz Halı” olarak tabir edilen bir açılışla açıklandı. Hollandalı ana yayıncılar NPO, NOS, AVROTOS ile dış yayın (OB) firmaları NEP ve United (EMG), etkinliği yayınlamak için güçlerini birleştirdiler.

Üstün ses kalitesi ve güvenilirlik için NEP, UHD1 ve UHD2 ikiz OB araçlarını 64 fader’li mc²56 konsollar, Nova yönlendirme işlemcileri ve yayın zincirinin sezgisel ve pürüzsüz kontrolü için Lawo VSM yayın denetim sistemiyle donatıldı. Kesintisiz koruma geçişleri için OB araçları Main/Backup (ana/yedek) yapılandırması şeklinde yedekli donatıldı.

Lawo Rental tarafından sağlanan izleme donanımı ve dış donatının yanı sıra iki ek 48 fader’li mc²56 konsol, ayrı bir müzik odasına yerleştirildi. Burada Müzik Yapımcısı Tijmen Zinkhaan tüm olanları mikslendi. Tüm yayın ses bağlantılarının akışı RAVENNA/AES67 yoluyla yapılırken, PA  için ses sinyalleri Dante kartları tarafından sağlandı. 

Bu ileri teknolojili kurulum, büyük finalde Yayın Miks Mühendisi Andre Swart, FX Mühendisi Marcel Korfage ve Müzik Yapımcısı Tijmen Zinkhaan’ın tüm finalistlerin sahnede parıldaması için sonik bir temel oluşturmalarını kolaylaştırdı. 

Lawo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.