Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > RED HELIUM 8K S35 Kamera Balinaların Sırlarını Yakalıyor
RED HELIUM 8K S35 Kamera Balinaların Sırlarını Yakalıyor
22.06.2021 10:25

Red Rock Films yapım firmasından Brian Armstrong, balinaların diğer türlerle iletişim yöntemlerini yaşamlarındaki bilinmeyenleri keşfetmeyi hedefleyen Secrets of the Whales adlı dört bölümlük belgesel dizisinin yapımcılığını, eş yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını üstlendi. Disney+ programını National Geographic kâşifi ve fotoğrafçısı Brian Skerry başlattı, görüntü yönetmenliğini Emmy Award ödülü sahibi Hayes Baxley yaptı. 

RED HELIUM 8K S35 kamera ile okyanus yüzeyinde çekimler

Denizin yüzeyinden yapılan çekimlerde çoğunlukla bir RED HELIUM 8K S35 kamera ile bir Canon CINE-SERVO 50-1000mm lens kullanıldı ve Gyro-Stabilized System (GSS) üzerine monte edildi.

Baxley HELIUM kameranın zoom lensiyle mükemmel eşleştiğini ve GSS sisteminin balinalar yüzeyde zaman geçirirlerken kendilerine çok yakından harika deniz çekimleri yapabilme imkânı verdiğini belirtti.

Armstrong paylaştı: “İspermeçet balinaları saatte 50 dakikayı derinlerde beslenerek harcıyorlar. Yüzeyde hazır bir kamerayla beklerken asla ne zaman ve nerede yüzeye sıçrayacaklarını bilemiyorsunuz. Bu nedenle açık denizlerde GSS ile birlikte uzun bir lense sahip olmak, sarsıntısız çekimler için şart.

RED kameranın vahşi yaşam çekimleri için sunduğu önemli bir avantaj, herhangi bir olayı kaçırmamak için sunduğu 4 ila 20 saniye arasında ön kayıt işlevi.

Baxley yorum yaptı: “Ön kayıt hayat kurtarıyor. Balinaları başka hiçbir kamerayla çekemezdik. Ara belleğe kayıt özelliği olduğu sürece her zaman anı yakalayacağınızı biliyorsunuz.

Ekibin elindeki diğer bir önemli araç, HELIUM’un 8K çözünürlük yeteneğiydi. Armstrong bildirdi: “8K kayıt yapmak istediğimize odaklanmamıza izin veriyor, bir balinaya odaklandığımızda bir gözdeki veya kuyruktaki ayrıntıyı kadrajlayabiliyoruz ya da post prodüksiyonda görüntünün üzerinde dolaşıp ayrıntıları inceleyebiliyoruz.

Su altında Dual ISO mükemmelliği

RED DSMC2 kamera beyinleriyle DRAGON, HELIUM ve GEMINI sensörler, Gates ve Nauticam kabinler içerisinde su altında yoğun olarak kullanıldı. 

Baxley açıkladı: “GEMINI su altında en güçlü aracımızdı. Harika geniş açılı çekimler ve 5K çözünürlükte HFR çekimler için birçok lensle çok iyi bütünleşiyor. İkili ISO çok büyük bir avantaj. Sık sık karanlık ve bulanık sularda çekim yaptık ve ikili ISO zayıf ışık altında çekim yaparken oyunun kurallarını değiştiriyor.

Kameranın bize 800 ve 3200 ISO modları sunan dinamik aralığı gerçekten inanılmaz. Kamera bir balinanın altında, yukarı doğru ışığa dönük çekim yaparken, bu güçlü arka ışıkla bile kontrast yönetimi dikkat çekiciydi.

Balinaları rahatsız etmemeye özen gösteren ekip, 15-20 metre derinliklerde serbest dalışta çekim eğitimi almış kameramanlarla çalışıldı. 35 metre derinlikteki çekimler, scuba tankları kullanılarak gerçekleştirildi. Her şekilde yüzeyden alçaldıkça ışık ve renkler hızla soluyor.

Armstrong bildirdi: “GEMINI kamera su altında hiç şüphesiz en iyi performansı sundu. Karanlık arka planların karşısında, değişken koşullarda uzun süre beyaz balina çekimi yaptık. GEMINI bize bu aşırı koşullarda ayrıntıları yakaladı.

RED ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 297 88 77 numaralı telefondan Provid’i arayabilirsiniz.