Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Litepanels Gemini 1x1 Hard ile Bir Soygunun Anatomisi
Litepanels Gemini 1x1 Hard ile Bir Soygunun Anatomisi
21.06.2021 17:16

Her şey hızla ve heyecanla 90 saniyede olup bitiverdi. Birleşik Krallık’tan Görüntü Yönetmeni Joe Ransom ile G6 MOCO’dan Rammy Anwar, Litepanels Gemini RGBWW LED paneller serisine yeni katılan güçlü Gemini 1x1 Hard ışık kaynağını tanıtmak için bir mini soygun filmi çektiler.

Bir kasanın içindeki çantada bulunan değerli bir şeyi hırsızın çalmaya niyetlendiği sahnede, bu gizemli nesneyi vurgulamak için aydınlatma önemliydi. Joe şöyle konuştu: “Işıkların denetlenebilirliğini göstermek istedim.” Gemini 1x1 Hard ışık kaynaklarının çıkışı iyi yönlendirilebiliyor, bu sayede çantayı mükemmel bir şekilde öne çıkarmak için ışık demetini doğru açıyla yansıtabildim. İstenen görünümü yaratmak için dokuz adet Gemini ışık çantanın üzerinde bir araya getirildi. “Sonuçtan çok memnun kaldım. Kubbe tipi, yayıcılarla bir ışıklar dairesi oluşturup ortalarında da difüzyonsuz tek bir ışık koyduk. Çantanın etrafında çok yumuşak halka şeklinde ışık, üzerinde sert bir gölge, arkadaki duvarda ise güzel bir ışık azalması oluştu. Hırsız neredeyse sonsuz görünün bir koridorda ilerlerken, yumurta kafesine (egg crate) yerleştirdiğimiz Gemini ışıklar kırmızı alarm efekti yaratırken, yumuşak kubbe tipi yayıcılarla kullandığımız diğer ışıklar koridorun yumuşak ortam ışığını sağladılar.

Phantom Flex4K yüksek hızlı kamerayla 1000fps’ye kadar kare hızlarında ağır çekim kurşun sahnesi için yüksek çıkışlı, kırpışmasız ışık önemliydi. Bir Gemini 1x1 Hard ışık kaynağı 3 metre mesafede 3000 lüksten fazlasını üretiyor. Bu sahne için gereken ışığı, dörtlü grup (Quad Array) içerisine yerleştirilen dört adet Gemini 1x1 Hard ışık kaynağı sağladı. 

Ardından İngiltere’nin kuzeyindeki dondurucu soğuk bir caddede gece 22:00 ile 04:00 arasında yapılan çok zahmetli bir çekimden Rammy bahsetti: Sahneyi öğrendiğimde Joe’ya gece ışık olmayan bir caddede çekim yapacağımızı söyledim. Joe lamba direkleri ve 20 tane Gemini’miz olduğunu, bunları kuracağımızı söyledi. Işık ekibimiz ilk iki saati sette tüm caddeyi Anton/Bauer pillerle çalışan, çıkışları sodyum buharlı ışıklara benzeyecek şekilde ayarladığımız Gemini panellerle aydınlatmaya harcadı. Harika göründü ve mükemmel çalıştılar.”Joe yerde fazladan ışıklar kullanmayı planlamıştı ama direklere takılan Gemini’lerin çıkışlarının fazlasıyla yeterli olduğunu gördü.  RED Gemini ile 50fps kare hızında, 3200 temel ISO ayarıyla çekerken ışık ölçüm göstergemde 1.5 stop görüyordum. Elde ettiğimiz çıkış, şekil, dağılım ve görünüm müthişti.

Takip çekimi için raylı bir araca bir Ultra Arm ile ışıklar yerleştirilerek takip eden araç efekti yaratıldı. Altı adet Gemini 1x1 Hard ışık kaynağından ikisi öne, ikisi bir yana ve diğer ikisi arkaya kondu. Burada Gemini’lerin sadece 6kg ağırlığında olmalarının avantajı görüldü. 

Rammy aktardı: “Son sahnede öykünün asıl can alıcı noktası olan çok büyük bir set kuruldu. Burada hırsızın ne çaldığını açıklıyoruz. Burası tüm ekibin çalıştığı bir film setiydi, Gemini 1x1 Hard ışıklar kutusundan çıkarılıp sehpalara yerleştirildi. Burada ters zoom ve geri dönüş yapıldı, güç kablosu olmadan pille çalışılabileceği görüldü.

Joe için bu son sahne, ışık kaynağının gücünü ve çok yönlülüğünü tam anlamıyla öne çıkardı. “Büyük bir 10x10 metre sahneyi sadece 1x1 panellerle aydınlatabileceğinizi göstermek hoş.

Litepanels ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.