Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > L-Acoustics L-ISA Immersive Hyperreal Sound
L-Acoustics L-ISA Immersive Hyperreal Sound
23.09.2021 13:02

L-ISA Immersive Hyperreal Sound, müzik endüstrisinin canlı performans ve deneysel ortamlar için izleyici deneyimini yeniden gözden geçirmesine hizmet etmek üzere geliştirilmiş bir akıllı sarmalayan ses teknolojisi. L-ISA vokaller, konuşmalar, müzik aletleri ve efektler olsun orijinal ses kaynaklarını en ayrıntılı ve özgün biçimleriyle yakalayıp aktararak, sesi gösteri tasarımının merkezi unsuru haline getiriyor. L-ISA sayesinde dinleyiciler hoparlörlerin varlığını unutup aslolanın keyfine varıyor; gösterinin derinlemesine bir parçası haline gelmenin unutulmaz heyecanı.

En iyi yaratıcı özgürlük ve yaratıcı denetimi bir araya getiren L-ISA, sanatçılara gerçek üstü imkânsızı yaratma imkânı verirken, gösteri tasarım ve teknik ekiplere her programda yaratıcılıklarını gerçeğe çevirmelerini sağlayan kullanımı kolay, portatif ve güvenilir bir çözüm sunuyor.

Stereo ses evde dinleyici iki hoparlör arasında ideal konumda dururken veya kulaklıkla dinlerken hoş olabilir, fakat canlı etkinliklerde yeterince iyi değil. Sahnenin sol ve sağ tarafına yerleştirilen hoparlörler düzeninde sorunlar oluşuyor. En önemlisi ses, olayın kalbi olan sahneden ayrı bir yerden geliyor. Görüş ve ses arasındaki bu kopukluk duygusal bir mesafeye yol açıyor. Dahası, sadece merkezi bir ideal noktada (sweet spot) bulunan dinleyiciler gerçek stereo sesten yararlanabiliyorlar.  

L-ISA adındaki L harfi L-Acoustics; ISA ise Immersive Sound Art (sarmalayan ses sanatı) ifadesinin kısaltması. L-ISA müziğin güzel sanatlar gibi bir sanatsal disiplin olduğu ve iki şekilde uygulanabileceği düşüncesinden kaynaklanıyor:

  • bir müzik çalma formatı: Immersive Sound Art (sarmalayan ses sanatı); 
  • bir canlı gösteri formatı: Hyperreal Sound (gerçeküstü ses) veya Immersive Hyperreal Sound (sarmalayan gerçeküstü ses). 

Hyperreal Sound yüksek çözünürlüklü bir ön ses sistemi üzerinden sanatçıyla yoğun bir yakınlık ve bağ hissi yaratıyor. L-ISA ile müzik ayrıntılarıyla akıyor ve sesler kaynaklarına fiziksel olarak bağlanıyor. Duyulanla görülen aynı şey oluyor. Müzik insana gerçeğinden daha büyük, saf ve orijinal; tek kelimeyle gerçeküstü geliyor. 

Immersive Hyperreal Sound 360 derecelik bir çevreleyen ve yukarından da gelen ses panoraması ile izleyiciyi müzik performansının iyice içine çekiyor. 

L-ISA ses uzmanlarına her türlü canlı kurulumda yüksek uzamsal (mekânsal) çözünürlüklü bir geniş ekran panoraması yaratmak ve mikslemek için modern araçlar sunuyor. Bu teknoloji tanıdık canlı ses yapım akışı içerisinde miks masasının sistem çıkışında yer alan özel amaçlı bir çoklu nesne işlemcisi kullanıyor. 

L-ISA Processor bir PC veya Mac ile L-ISA Controller yoluyla ya da eklenti veya aygıt yazılımı bütünleşmesiyle konsoldan kullanılıyor. Bu sade L-ISA ekosistemi nesne tabanlı çıkışları işliyor ve L-Acoustics Soundvision modelleme yazılımında tasarlanıp sertifikalandırılan bir çoklu düzen L-Acoustics hoparlör yapılandırmasına aktarıp dağıtıyor. 

Bu yeni ekosistem, uzamsal sonik ortamın eksiksiz yaratıcı denetimini sağlıyor. Gösteri tasarımcıları gerçeği yansıtmayı, bu gerçeği büyütüp yeniden şekillendirmeyi, ya da klasik olana tamamen başkaldırıp gerçeküstünü yaratmayı seçebiliyorlar. 

İlk olarak ses ve görseller gerçekten bir oluyor, hareket eden sanatçılar aynı anda takip ediliyor, gerçeklik sinematik oranlarda güçlendirilip zorlanıyor, izleyiciler daha önce hiç olmadığı kadar 3 boyutlu bir uzayda büyülenip sarmalanıyor.

L-ISA’nın güçlü salon sistemi sayesinde mekânın algılanan akustiği bile moda ve verilmek istenen mesaja göre değiştirilerek ardından her gösteride aslına sadık biçimde reprodüksiyonu gerçekleştirilebiliyor.


Ürün L-ISA Immersive Hyperreal Sound
Marka L-Acoustics
Firma Asimetrik
Telefon: 0212 212 80 75
Web www.asimetrik.com.tr

En Çok Görüntülenenler
Dergi