Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > MDotti, Tokyo Olimpiyatlarının Canlı Yayını Amaçlı Kaydı İçin Brezilya’da Cinegy Capture PRO Kurdu
MDotti, Tokyo Olimpiyatlarının Canlı Yayını Amaçlı Kaydı İçin Brezilya’da Cinegy Capture PRO Kurdu
24.09.2021 13:30

Brezilyalı IT medya hizmetleri şirketi MDotti Tecnologia, Sao Paulo’daki televizyon ağı Rede Bandeirantes’in Tokyo Olimpiyatları yayını için kaydı desteklemek amacıyla Cinegy Capture PRO merkezinde biçimlendirdiği özel amaçlı bir iş akışı yarattı. Cinegy Capture PRO bir ZBoox paylaşımlı bellek deposuna 12 kayıt kanalını aynı anda sağlayarak, canlı sinyaller kaydedilmeye devam etmekteyken yapım ekibinin Adobe Premiere Pro iş istasyonları yoluyla kliplere erişip kurgulamalarına imkân veriyor. 

MDotti Tecnologia’nın Olimpiyat Oyunları için yarattığı geçici, paralel altyapı sayesinde Rede Bandeirantes için mevcut altyapılarından herhangi birini yeniden yönlendirme gereksinimini ortadan kaldırdı. 

MDotti Tecnologia Operasyonlar Müdürü Lucas Maia şöyle konuştu: “Birçok çözümü araştırdık ve Cinegy Capture PRO ihtiyaçlarımızı karşılayan, bu boyutta bir projeyi yönetirken gereken güvenilir kayıt, çok hedefli ve işbirliğine dayalı yetenekleri bize sunan çözümdü. Cinegy’nin sunduğu lisans kiralama modeli de gereksinimlerimize uyarak gerektiğinde etkinlikler için kapasiteyi yükseltmemize imkân verdi. Tokyo’dan canlı etkinlikleri desteklemek, Rede Bandeirantes’in var olan kapasitesi olmadan mümkün değildi. Etkinlik için bu iş akışını kiralamamız bize etkin ama düşük maliyetli bir çözüm sağladı.

Cinegy Capture PRO uygun maliyetli, merkezi kayıt sunuyor ve tepeden tırnağa bağımsız bir kayıt aracı olarak tasarlandı. Malzemeleri kaydetme, kurgu ve web proxy’leri üretme işlerini birleştirmek için diğer Cinegy ürünleri için geliştirilen başlıca bileşenlerle birlikte çalışıyor. Sade ama güçlü platformlar arası denetim istemcisi sayesinde bu çözüm ağ üzerindeki herhangi bir kullanıcı tarafından bir uygulama olarak kullanılabiliyor. Cinegy Capture PRO bir veya daha fazla SDI kart eklenerek standart bir PC üzerinde çalışıyor.

Rede Bandeirantes ekibi bu sistemi kullanarak aynı anda birden fazla bellek sistemine kayıt yapabiliyor, kayıt devam ederken kurgu yapabiliyor ve canlı akışları gerçek zamanda kaydedebiliyor. Cinegy Capture PRO ayrıca donanımdan bağımsız olduğu için MDotti’nin her zamanki iş istasyonu seçeneğiyle kusursuz çalışabiliyor.

Cinegy Genel Müdürü Daniella Weigner yorum yaptı: “Tokyo’daki heyecan verici etkinlikleri Brezilya’daki izleyicilere getirmekte Cinegy Capture PRO’nun oynadığı önemli rolden büyük gurur duyuyoruz. Her türlü büyük canlı spor yapım ortamında hızlı iş tamamlama süresi önemli, çünkü izleyiciler bir şeyi büyük ekranda izlemeden sosyal medyada görmek istemiyorlar. Cinegy Capture PRO çözümümüz geleneksel çekim ve kod dönüştürme süreçlerini dönüştürerek, etkin ve kurulması kolay, hızlı, kolay, işbirliğine dayalı bir iş akışı sunuyor.

Rede Bandeirantes önümüzdeki aylarda yeni bir canlı program için beş kayıt kanalını destekleyecek aynı iş akışından yararlanmayı planlıyor.

Cinegy’nin tüm ürünleri ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz info@cinegy.com.tr adresine yazabilir veya www.cinegy.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.