Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > NBC Olympics Tokyo Olimpiyatlarında Sony Yayın ve Yapım Donanımı Kullanıldı
NBC Olympics Tokyo Olimpiyatlarında Sony Yayın ve Yapım Donanımı Kullanıldı
25.09.2021 19:52

NBC Sports Group’un bir bölümü olan NBC Olympics, Tokyo’da bu yaz gerçekleştirilen 32. Olimpiyat Oyunları için Sony Electronics yayın ve yapım cihazlarını tercih etti. Açıklamayı NBC Sports Group & Olympics Sorumlu Teknik Başkanı ve Birinci Başkan Yardımcısı David Mazza ile Sony Electronics Başkan Yardımcısı John Studdert yaptı.

NBC Olympics ekipleri etkinlik mekânlarında çekim yapmak ve atletlerle söyleşileri, basın konferanslarını ve stüdyo veya portatif kayıt ve çekim gerektiren diğer işler için yüz adede yakın Sony kamera kullanıldı. HDC-3500 dahil bir dizi kamera IP yetenekli iletim için kullanılırken, diğerleri SDI olarak çalıştı. Kamera listesinde PXW-Z750, PXW-Z450, PXW-X400, PXW-Z280 XDCAM kameraların yanı sıra, ağır çekimde tekrar oynatım çekimleri için Sony HDC-5500 ve HDC-3500 4K/HDR yüksek kare hızlı stüdyo kameraları da var. 

NBC Olympics Sony’nin IP ve SDI tabanlı yapımlar için tasarladığı en üst model XVS-9000 4K/3G/HD IP’ye hazır yapım anahtarlama resim masaları ile XVS-8000 ve XVS-60004K/3G/HD resim masaları da kullanıldı. Resim masalarının birçoğu IP tabanlı bir ortamda kullanıldı ve bir kısmı da 1080P HDR yapıma ayrıldı.

Resim masaları her spor tesisinden gelen sinyalleri NBC Olympics’e ait International Broadcast Center içerisindeki NBC Olympics yapım sistemine ve NBC Olympics’in çeşitli ağ ve platformlarına ulaştırdı. NBC Olympics kritik görüntü değerlendirme için Sony 4K Master Monitor’ler; sette ve dışında izleme için Sony TRIMASTER EL OLED/4K monitörler de kullanıldı.

NBC Sports Group & Olympics Sorumlu Teknik Başkanı ve Birinci Başkan Yardımcısı David Mazza şöyle konuştu: “Tokyo Olimpiyatları için biz UHD ve yeni kuşak altyapılara ilerlerken, NBC Olympics birçok önemli gelişme planlıyor. Bunların arasında bütünleşik geniş bantlı iletişimin (IBC) tamamen IP bir sisteme çevrilmesi ve 1080P, 4K, HDR iş akışlarının birleştirilmesinin yanı sıra tüm bunları yaparken ana yayınları korumak için 1080I SDR görüntü/ses akışlarını korumak var. Sony güncel bir donanım listesi ile ve bu işleri en yüksek görüntü kalitesi ve güvenilirlikle gerçekleştirirken verimliliği nasıl garantileyebileceğimiz konusunda danışmanlık yaparak bize yardımcı oluyor.

Sony Electronics Başkan Yardımcısı John Studdert ekledi: “Yüksek kaliteli ve uzaktan yönetilen teknoloji gittikçe önem kazandı ve NBC Olympics’in benzersiz Tokyo Olimpiyatları yayınının da bütünleşik bir parçası oldu. NBC Olympics’in yapım ekibi, Olimpiyatları çekmek ve yayına hazırlamak için en yeni IP uyumlu, HDR ve 4K çözünürlüğe hazır teknolojilerimizden yararlanarak, bu yaz yayınlarının harika, dinamik ve sarıp sarmalayan bir görsellikte olmalarını garantilerken, çok sayıda platform üzerinde izleyicilere bağlantıları zenginleştirdi.

Sony Professional Services Group, NBC Olympics’in yayınlarında tüm yayın donanımını ve operasyonları 7 gün 24 saat desteklemek için geniş bir kaynaklar ağı kurdu. Sony Professional Services ekibi bir kez daha NBC Sports’un Stamford’daki International Broadcast Center ve stüdyolarını bütünleştirmeye yardımcı olmak üzere seçildi.