Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Marshall CV503 POV ve CV730 PTZ Kameralar Kent State University’de Canlı eSports İnternet Yayınlarını Zenginleştiriyor
Marshall CV503 POV ve CV730 PTZ Kameralar Kent State University’de Canlı eSports İnternet Yayınlarını Zenginleştiriyor
25.09.2021 21:06

Kent State University ilk olarak eSports programını 1998 yılında başlattı ve bu büyük bir şeyin ilk adımıydı. Bugün dört yüzden fazla ve her gün artan öğrenci topluluğuyla üniversite, Overwatch, League of Legends, Rocket League ve Hearthstone yarışmalarında birinci sıradaki okul takımı olarak mücadele ediyor. 

Atletlerin diğer oyuncularla ve ekip üyeleriyle etkileşimlerini ve tepkilerini yakalayarak canlı görüntü akışlarını zenginleştirmenin yollarını arayan Kent State University Teleprodüksiyon Yayın Mühendisi Jason Forbes, Marshall Electronics’ten minyatür CV503 POV (görüş açısı) kamera ile CV730 PTZ (pan-tilt-zoom) kameralara yöneldi.

Geleneksel spor çekimlerinde, derslik ve laboratuvarlarda gözlem kameraları olarak Marshall kameraları kullanmakta olan üniversite, markayı zaten iyi tanıyordu. Kent State University’nin 12 koltuklu V şeklinde arena oyun alanının tamamen şirket içinde gerçekleştirilen tasarımına yardımcı olan Heartland Video, görüntü yapım donanımının çoğunu tedarik etti. Marshall’ın son derece küçük boyutlu kameralarının kullanılması, hiçbir oyuncunun dikkatini dağıtmadan ve rahatsız etmeden, ekibin Twitch’e yaptığı canlı akışları zenginleştirmesine olanak sağladı. 

Marshall CV503 sağlam yapısı ve sade tasarımında saniyede 60 kareye kadar hızlarda 1920x1080p görüntü sunuyor. Sınıfının en iyisi olan CV730 60fps kare hızında 3840x2160p’ye kadar çözünürlüklerde kristal netliğinde UHD görüntülerle aynı anda esnek 12GSDI, HDMI, IP çıkışlar ve 30x optik zoom sağlıyor. Uzaktan ayarlar arasında uzun mesafeler üzerinden denetim kabinine ya da kurulum sırasında çevresel dalgalanmaları takip eden otomatik ayarlarla iris, zoom, pan/tilt, beyaz denge, pozlama, pedestal ve diğerleri var.

CV730 PTZ kameraları konumlarına getirmek, renklendirme ve ince ayarlar için Marshall’ın profesyonel düzeyde VS-PTC-IP denetleyicisi kullanılıyor. CV-RCP-V2 Touchscreen CCU, denetim odasından CV503 POV kameraları uzaktan ayarlamak ve birbirleriyle eşleştirmek için kullanılıyor.

Marshall Electronics ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 274 69 10 numaralı telefondan Mavi İletişim’i arayabilirsiniz.