Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > TED, Sennheiser Desteğiyle Sahnelere Dönüyor
TED, Sennheiser Desteğiyle Sahnelere Dönüyor
22.09.2021 22:13

TED konuşmalarının ardındaki ses teknolojisinin içerikleri kadar kaliteli olması için küresel TED organizasyonu ses teknolojileri üreticisi Sennheiser ile işbirliği yaptı. Sennheiser, TED konuşmacıları için en iyi ses sağlarken markanın zarif ve minimalist estetiğini de yansıtan, türünün tek örneği bir headset mikrofonu üretti. 2019 yılından bu yana gerçekleştirilen ilk fiziksel TED konferansı olan TEDMonterey 2021 etkinliğinde bu yeni headset’ler Adam Grant ve Lizzo gibi konuşmacılarla, Sennheiser Digital 9000 Wireless Microphone System ile birlikte ilk kez sahneye çıktı. 

TED Prodüksiyon Direktörü Mina Sabet hantal ve göze fazla battığını düşündüğü eski mikrofonları yerine Sennheiser Pro Audio Teknik Uygulama Mühendislik Müdürü Volker Schmitt’ten kendileri için mükemmel olacak, güzel, modern ve harika ses veren bir mikrofon üretmelerini rica etti. 

Birçok prototipin oluşturulduğu bu tasarım işbirliği kapsamında Sennheiser TED’in bir headset mikrofonunda aradıklarını gerçeğe dönüştürmeyi başardı. Sonuçlanan tasarımda Sennheiser’ın en üst düzeyde birkaç ürününden unsurlar alınarak, şık ve modern bir pakette bir araya getirildi. Kısa mikrofon kolu (boom arm) ile küçük mikrofonda, müzikal ve yayın uygulamalarında bulunan netlik ve mükemmel frekans tepkisinin aynısını sağlamak için MKE 1’in transdüserinden yararlanıldı. İnce boyun bandı uzun süreli kullanımlarda rahatlık sağlıyor, ve gümüş rengi modern, göze fazla batmayan bir görünüm kazandırıyor. Bu tasarım sadece TED’e özel olsa da, Sennheiser’ın tüm Broadway yapımlarında ve haber yayın stüdyolarında bulunabilen popüler headset mikrofonlarından ilham alınan bir yapıya sahip.

Volker Schmitt şunları söyledi: “TED projesi sıra dışı ve ilginçti, çünkü Mina mikrofon için net bir vizyonla bize başvurdu. Geliştirme aşaması sırasında yaratıcı süreçle bu kadar ilgilenen bir çözüm ortağıyla çalışmak harikaydı. Hem Sennheiser hem de TED sınırları zorladıkları ve mümkün olan en iyi performansı sundukları için, bu işbirliğinde sinerji fazlaydı. Her ikimiz de kendimiz için eşit derecede yüksek standartları koruyoruz, bu nedenle birlikte yarattığımız sonuçtan gurur duyuyorum.

Mina yorum yaptı: “Sennheiser ile gerçek bir yakınlık hissediyorum, çünkü tasarım sürecinde büyük bir rol oynamama izin verdiler. Volker neler istediğime gerçek anlamda kulak verdi ve bu işbirliğinden istediğimiz her şeyi elde ettik.

Mikrofonların kullanımı salgın yüzünden ertelense de, sonunda TEDMonterey 2021 etkinliğinde TED sahnesine çıkabildiler. Dört günlük konferansta 63 performansçı ve konuşmacı sahneye çıkarken, yüzlerce katılımcı fiziksel olarak ve uzaktan izledi. Mina’ya göre: “Konferansta enerji yüksekti, herkes heyecanlıydı ve içerikler harikaydı. Prodüksiyon açısından son derece kusursuzdu. Sennheiser mikrofonlar tüm konuşmacılarda canlı, zarif ve mükemmel göründü. Headset’ler o kadar ince ve zor fark ediliyor ki, birkaç kez teknik ekibin konuşmacılara mikrofon yerleştirmeyi unuttuğunu bile sandım!

TED, Digital 9000 Wireless System’ı bu özel headset’i hayata geçirmek ve tüm oturumlar boyunca fantastik ve tutarlı sesi garantilemek için kullandı. 4 kablosuz kanal ve 15 kemer donanımı içeren bu güçlü sistem, etkinlik boyunca kullanılan 50 headset mikrofonu ve 15 kemer donanımı ile bir araya getirildi. Volker açıkladı: “Ses için analog ve dijital çıkışları sayesinde Digital 9000 TED için avantajlı bir seçimdi, ve Wireless Systems Manager yazılımı AV (ses/görüntü) ekibinin canlı performans verilerine erişmesine imkân veriyor; eşit mesafeli kanal aralıkları hesaplama yapmadan kolay kurulum ve frekans koordinasyonuna izin veriyor.” Mina’nın sözleriyle: “Digital 9000 kablosuz mikrofon sistemini daha önce kullandık, ve her zamanki gibi harikaydı. Son derece güvenilir, kolay kullanımlı ve harika ses yakalıyor.

TEDMonterey 2021’deki ilk başarılı yüz yüze etkinlikten sonra organizasyon yakaladığı bu ivmeyi gelecek aylarda da önemli konferanslarla devam ettirecek. Yılın kalan kısmındaki TED takvimine göre 12-15 Ekim tarihleri arasında İskoçya’nın Edinburgh kentinde iklim değişikliği konusunda “The Countdown Summit”, 1-3 Aralıkta ise Kaliforniya’nın Palm Springs kentinde “TEDWomen: What Now?” başlıklı konferanslar gerçekleştirilecek.

Sennheiser ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 293 37 50 numaralı telefondan Metan’ı arayabilirsiniz.