Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Ninja Kidz Video Çekimleri Pocket Cinema Camera 6K ve Derecelendirmesi Davinci Resolve Studio İle Yapıldı
Ninja Kidz Video Çekimleri Pocket Cinema Camera 6K ve Derecelendirmesi Davinci Resolve Studio İle Yapıldı
23.10.2021 14:50

Blackmagic Design, dünya çapında YouTube fenomeni Ninja Kidz’in, geçtiğimiz günlerde yayınladığı “Dinosaur In Our Home” videosunun çekimlerini, Pocket Cinema Camera 6K Pro ile ve derecelendirmesini de DaVinci Resolve Studio ile yaptığını duyurdu. On iki fit uzunluğunda çeşitli dinozor ve canlı yılan ile hareketli sahneler içeren video, bir aydan kısa bir sürede, neredeyse yedi milyon izlenme sayısına ulaştı.

Ninja Kidz TV, aileye uygun eğlence içeriği oluşturmak ve izleyicileri; macera, yeni beceriler öğrenme, özgüven edinme ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeye teşvik etmek üzere 2017 yılında kuruldu. Dövüş sanatı eğitimi almış Bryton, Ashton, Paxton ve Payton kardeşlerin maceralarını konu alan kanal, 15,5 milyon abonesi ve yaklaşık yedi milyar izlenme sayısı ile dünyanın en popüler YouTube kanallarından biridir.

Dinozor saldırıları ve şamata, Ninja Kidz kanalının tekrarlanan temaları ve filmlerin birçoğu, tehlikeli sahnelerin hepsinde kendileri oynayan ve çeşitli siyah kuşak becerilerinden ve jimnastik eğitiminden faydalanan Ninja Kidz kardeşler ile sahneyi paylaşan, son derece gerçekçi ve hareketli dinozorlar kullanılarak çekiliyor. Bunların hepsine sahip olan bu yeni videoda, çok sayıda canlı ve bilgisayar ürünü yılan ve stop motion tekniğiyle yapılmış, sahneyi istila eden bitkiler de vardı. Çünkü bu bölümde Ninja Kidz kardeşler, bir video oyununun içinde mahsur kalmış halde ve oyunu bitirmek için yeni bir dinozor oluşturmak üzere gerekli parçaları bulmaları gerekiyor.

Görüntü Yönetmeni Alberto Nunes ile birlikte Matt Oliveira, filmin yönetmenliğini ve yapımını üstlendi. Filmler, TV programları, reklam filmleri, karma dövüş sanatları reklamları ve çocuk oyuncuların da dahil olduğu çok sayıda YouTube videolarında çalışan Oliveira, daha önce birçok projede Blackmagic Design kameralarını ve DaVinci Resolve’yi kullandı ve Pocket Cinema Camera 6K Pro’nun, bu projede gereken esnekliği ve görüntü kalitesini, kendisine sağlayacağını biliyordu.

Oliveira şunları açıkladı: “Pocket 6K Pro kamera, birçok sebepten ötürü bu video için ideal kameraydı. Bu kameraların ulaşabildiği renk ve dinamik aralığa bayılıyorum. Neredeyse tam bir sinema kamerası gibi donatmış olmamıza rağmen, düzeneğin boyutu ve hafif olması, küçük bir ekiple çok daha hızlı hareket etmemize ve sinematik görüntü aldığımızdan emin olmamıza olanak verdi.

Proje çekimleri arasında, dinozorlarla ve canlı bir boa yılanıyla etkileşim içinde olan kardeşlerin, bir mutfakta, oturma odasında ve koridorda çekimleri yer alıyor. Oliveira ve Nunes, hem küçük bir alanda tüm hareketleri görüntüleyebilecek hem de sahte, bilgisayar ürünü zehirli yılanların post prodüksiyonda eklenmesi için gerekli olan yüksek dinamik aralığı sağlayacak, bir dizi çekim oluşturmak zorundaydı.

Oliviera şunları ifade etti: “Her biri 15 ila 50 kilo ağırlığında olan, gerçekçi dinozorlar ve canlı hayvanlar vardı. Ve çocuklar vardı. Genelde, sette çocuk ve canlı hayvan bir arada olduğunda, iş zorlaşıyor. Fakat çocuklar çok başarılıydı ve onlarla çalışmak çok kolaydı. Yılanlarla çalışmak o kadar kolay değildi. Yılanları pek sevmem.

Sözlerine şöyle devam etti: “Örneğin; çocukların mutfak tezgahının arkasında olduğu ve dinozorun onları aradığı mutfak sahnesinde fikrimiz, Jurassic Park filmine benzer bir sahne oluşturmaktı. O sahne kafamdaydı ve tam olarak ne çekmem gerektiğini biliyordum ve Pocket 6K Pro’nun boyutu da bunu mümkün kıldı.

Oliveira ve Nunes, sahneyi Pocket Cinema Camera 6K Pro ve geniş açılı 15mm bir lens ile çekti. Bu; çocukları, seti ve arkadan yaklaşan dinozoru görmelerini sağladı.

Çekimler, kurgu ver renk derecelendirme için Josh Garretson’a gönderildi, renklendirme de DaVinci Resolve Studio ile yapıldı. Pocket Cinema Camera 6K Pro’daki çekimleri, doğrudan post yapıma aktarabilmek, Oliveira’nın zamandan ve kaynaktan tasarruf etmesini mümkün kıldı.

Oliveira sözlerini şöyle bitirdi: “Blackmagic kameralarla çalışırken, post prodüksiyonun bu kadar kolay olması harika. Ne çekersem çekeyim, post yapım süreci her zaman çok zahmetsiz. Görüntünün zorlama payı inanılmaz ve Pocket Cinema Camera 6K dosyaların renklendirme kolaylığı ise can kurtaran.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.