Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > grandMA3 ile Festival Coşkusu
grandMA3 ile Festival Coşkusu
23.10.2021 17:38

Birleşik Krallıkta üç gün süren özel 10.000 kapasiteli bir festival olan Download the Pilot etkinliğinde ana sahnenin aydınlatma denetim sistemi olarak eksiksiz bir MA Lighting grandMA3 sistemi kullanıldı. Donington Parkında ünlü sanatçıların kalabalıkları coşturduğu etkinlik, hükümet için de canlı müziğe yeniden güvenle başlamaya yardımcı olacak verileri toplaması için bir test işlevi de gördü.

Birleşik Krallıktaki kiralama firması Siyan’ın sağladığı aydınlatma paketinde bir grandMA3 büyük boy konsol ile bir de grandMA3 ışık vardı. FOH (izleyici alanı) sistemi, kurulum ve konuk ışık tasarımcılarının (LD) program çizelgeleri, Siyan için Ben Inskip tarafından koordine edildi ve rock müzik için toplananlar, ünlü starlar Frank Carter & The Rattlesnakes, Enter Shikari ve Bullet for My Valentine’in yanı sıra birçok sanatçının harika performanslarının keyfini yaşadılar.

Siyan’ın baş tasarımcısı olmanın yanı sıra ARTDPT’de bir yapım tasarımcısı olarak çalışan Ben, son 18 ayki Covid-19 karantinasının bir kısmından, grandMA3 donanım ve yazılımını tam olarak tanımak için yararlandı: “Sektör için zor bir yıl olduğu inkâr edilemese de, ironik olarak güçlü grandMA3 sisteminin karmaşık niteliklerinin içine dalıp öğrenmek için daha iyi bir zaman olamazdı. MA Lighting’in Birleşik Krallık bayii Ambersphere bu süreçte son derece yardımcı ve destekçi oldu.

Ben, yeni sistem mimarilerini erken benimseyip kullananlardan olmanın birçok avantajından birinin, beceri ve deneyimlerin bu sistemlerle birlikte artması olduğunu vurguladı. grandMA3 çözümünün birçok özelliğini bir dizi farklı uygulama için kullanmaya başladığını belirtti.

 Download için son derece esnek ve açık alanda müzik çalmaya uygun bir konsol kurulumu gerekiyordu, bu nedenle ışık tasarımcıları kendi konsollarını getirmedi ve uzmanlar masaya kadar yürüyüp planladıkları veya önceden programlanan gösteriyi gerçekleştirdiler. 

Ben grandMA3 çözümünün havuz nesnelere, ön ayarlara, görüntüleme butonlarına veya pencerelere atanabilen görünümler sunan ve çok daha düzgün ve hoş görünen dosyalar elde edilmesini sağlayan Appearances grafik unsurlarını çok beğeniyor. 

Ön ayarlara kolayca renk kodu vermek artık Appearances’ta artık basit bir iş, ve programlarken ve oynatırken genel konsol dolaşımına yardımcı olan logolar ve diğer semboller kolayca eklenebiliyor. Ben yorum yaptı: “Sürecin başında biraz çalışma gerekiyor ama buna daha sonra değiyor ve işlerinizi büyük oranda hızlandırıyor. Özellikle de sürekli zaman baskısı olan bir festival koşullarında bu büyük bir avantaj.

Ben çizimler için Vectorworks ve Depence2, ve dosyaları doğrudan grandMA3 içerisine taşımak için pre-viz ve MVR (My Virtual Rig) kullanıyor. Burada grandMA3 sistemi dışa aktarım sağladığı için dosyalar istek üzerine konuk ışık tasarımcılarına sağlanabiliyor. Ardından bu tasarımcılar kendi görüntüleme platformlarını kullanarak çalışabiliyorlar. Tüm ışık kaynak değişkenleri ve konumları doğru olduğu için izleyici alanına kadar yürüyebiliyorlar. Bu kadar işin offline yapılabilmesi, amacın süreci herkes için kolay ve sorunsuz hale getirmek olduğu bir festival kurulumu için son derece değerli.

Download donatımında 130 ışık kaynağı, üç farklı markadan karışık hareketli ışıklar, LED aydınlatma aygıtları, kendine saygısı olan hiçbir festivalin onsuz yapamayacağı 2 ve 4 hücreli blinder ışıklar, pus ve sis makinelerinden oluşuyordu. grandMA3 gündüz konuk ışık tasarımcıları tarafından kullanıldı ve Ben kendi ışık tasarımcısı veya operatörü olmayan tüm sanatçıları aydınlatarak konsol üzerinde zaman harcadı ve başarılı oldu.

MA Lighting ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 212 80 75 numaralı telefondan Asimetrik’i arayabilirsiniz.