Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Glensound Inferno Dante Sistemi Wimbledon Tenis Turnuvasında
Glensound Inferno Dante Sistemi Wimbledon Tenis Turnuvasında
23.10.2021 18:11

Spor yayınlarında anlatım ve yorum önemli bir unsur. Covid-19 salgını süresince yayıncılar ve tesis sağlayıcılar maç spikerlerinin olanları anlatırken aynı zamanda sosyal mesafe kurallarına uymalarına imkân veren yollar bulmak zorunda kaldılar. Birleşik Krallıktaki önemli dış yayın (OB) şirketlerinden NEP, bu yılki Wimbledon Tenis Şampiyonasında Glensound’un IP üzerinden ses (AoIP) tabanlı teknolojisiyle bunu yapabildi.

NEP ile Glensound arasındaki iş ilişkisi uzunca zamandır sürmekte olup, şimdi de üreticinin birçok analog ve dijital yorum ürünüyle devam ediyor. NEP artık Audinate’in Dante teknolojisi tabanlı Glensound’un tek anlatıcılı Inferno ünitesi dahil olmak üzere AoIP serisi ürünlerini kullanıyor. OB firması bu seriden kırktan fazla ürüne sahip olmanın yanı sıra, büyük etkinlikler için ek aygıtlarda kiralıyor.

NEP Ses Başkan Vekili Neville Hooper, Inferno’nun Sky Sport Birinci Lig maçları dahil çeşitli üst düzey dış yayınlarda başarıyla kullanıldığını bildirdi. 2020 yılında küresel salgın yüzünden iptal edildikten sonra bu yıl yeniden yapılan Wimbledon Turnuvasında da ana yayıncının kurulumunun da bir parçası oldu. Hooper bu bağımsız çalışan tek kullanıcılı aygıtın tüm maçların eksiksiz anlatım ve yorumlarında anahtar rol oynarken, anlatıcılar ve uzman özetleyiciler arasındaki sosyal mesafeyi de koruduğunu açıkladı.

Hooper şöyle konuştu: “Wimbledon yorumcu kabinleri epey dar yerler ama her biri kendi Inferno ünitesine sahip yorumcuları farklı yerlere konumlandırabildik. Bunu bir analog sistemle yapmak yoğun kablolama yüzünden zor olurdu, ama Inferno ölçeklendirilebiliyor ve Dante uyumlu bir ağ üzerinde birçok ünite bağlanabiliyor. Bu da Power over Ethernet (PoE) ve CAT5 bağlantıları temelinde kolay ve hızlı donatıma imkân verip, sosyal mesafeyi kolaylaştırıyor.

NEP bu yıl Inferno’yu yoğun olarak kullandı ve Wimbledon Turnuvasının geri dönüşü için kullanıma hazır ünitelere sahipti. All England Club’da kullanılan diğer bir Glensound donanımı olan Paradiso üç kişiye kadar yorumcuyla çalışabiliyor, hem Dante hem de AES67 karşılıklı çalışma uyumu protokolünü içeriyor ve Dante ağından analog çıkışlar üretmek için DARK88 bağlantı kutusuna sahip. 

Glensound Genel Müdürü Marc Wilson NEP’in Inferno kullanımı hakkında yorum yaptı: “NEP ile uzun süredir devam eden kullanıcı-satıcı iş ortaklığımız var ve Inferno yorum sistemimizi kullanarak 2021 Wimbledon yayınlarında Covid-19 kısıtlamalarına kolayca uymalarından memnun olduk.

Neville Hooper sözlerini şöyle tamamladı: “Analog sistemlere geri dönmeyecek, Inferno ile devam edeceğiz, çünkü ağ tabanlı bir spor anlatım ortamı oluşturmak için mükemmel ve kolay bir yol sunuyor. Bakır kablolardan ve XLR konektörlerden bu yana tesislerde karmaşıklık çok azaldı. Inferno ile fiber ağlar ve geçişler kullanmamız bağlantıları büyük ölçüde iyileştiriyor. Bu yıl Wimbledon Turnuvasındaki çalışmamız, bu teknolojiye yaptığımız yatırımın doğruluğunu gösteriyor.

Glensound ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.