Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Kompakt Gövdede Orta Format Gücü: Fujifilm GFX100S
Kompakt Gövdede Orta Format Gücü: Fujifilm GFX100S
25.10.2021 11:58

Fujifilm video alanındaki gücünü orta formatta da sürdürmeye devam ediyor. Fujifilm, X-T3 ve X-T4 modelleriyle sektörde küçük ve büyük ölçekli  tüm işlerde adından söz ettirmeye devam ederken yeni duyurulan 4.orta format makinesi olan GFX100s ile de kendine özel bir yer açmayı başarıyor. 

Yalnızca 900 gr. olan kompakt gövdesinde; Full Frame (tam kare) sensörden 1.7 kat  büyük 102mp’lik sensörü ile daha yüksek ISO başarımı,  daha sığ alan derinliği, daha yumuşak netlik ve renk geçişleriyle sinema tutkunlarına yeni bir ufuk açıyor. Gövde içerisindeki 5 eksenli görüntü sabitleyici ile de 6 stopa kadar titreşim engelleyebilmesi sebebiyle elde yapılan çekimlerde de tam performans sunuyor.  Sensör boyutu sayesinde alan derinliği üzerindeki yüksek hakimiyet; özellikle görüntü yönetmenlerinin geniş açı lenslerde istenilen alan derinliğinin yakalanamaması problemini ortadan kaldırmış oluyor. Fujinon orta format lenslerle başarılı bir netleme sunan GFX100s, görüntü yönetmeni ve kameramanların yükünü hafifletiyor.  4K 30p video kaydı yapabilirken veri olarak da gövde içerisindeki SD karta  400mpbs 10 bit 4:2:0  , HDMI çıkış aracılığıyla harici bir kayıtçıya 10 bit 4:2:2 veya 12 bit RAW kayıt imkanı sunuyor. F-Log ve HLG(Hybrid Log Gamma) yüksek dinamik aralıklı video kaydı ile renk düzenlemesinde yine yönetmenlerin ve renk ekibinin imkanlarını genişletiyor.

GFX100s ile İlk Global Kısa Film : UNSEEN 

Yönetmen Turgut Çetinkaya ve 12 kişilik bir ekibin Mardin’de 5 gün süren çekimi neticesinde ortaya çıkan; hava görüntüleri ve backstage görüntüleri dahil tüm görüntülerin GFX100s ile çekildiği film Fujifilm Global Youtube sayfasında paylaşıldı. Oldukça yüksek dinamik aralık ve orta formatın tüm doğal renk tonlarını, bokeh etkisini, ISO başarısını başarılı bir şekilde gösteren UNSEEN, yerli ve yabancı yönetmenler tarafından ilgi çekmeyi ve  takdir toplamayı başardı. Hal-i hazırda birçok proje için de yönetmenlerle görüşmeler yapılmaya başlandı.

Fujifilm GFX100s ve GF lens ailesi ile çekilmiş UNSEEN kısa filmini ve kamera arkasını izleyerek sonuçları hakkında fikir sahibi olabilirsiniz ve test etmek için de İstanbul (Karaköy-Kadıköy), İzmir, Ankara, Kocaeli, Bursa, Eskişehir, Konya, Adana, Antalya Fujifilm showroomlarını ziyaret edebilirsiniz.

Fujifilm ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 522 20 32 numaralı telefondan Fujifilm Türkiye’yi arayabilirsiniz.