Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Magnificent Madness TV Dizisinin Ses Post Prodüksiyonu İçin Davinci Resolve Studio ve Fairlight Desktop Console Kullanıldı
Magnificent Madness TV Dizisinin Ses Post Prodüksiyonu İçin Davinci Resolve Studio ve Fairlight Desktop Console Kullanıldı
22.10.2021 16:10

Blackmagic Design, yakın zamanda yayına girecek TV belgesel dizisi “Magnificent Madness”i tamamlamak için DaVinci Resolve Studio’nun Fairlight ses post prodüksiyon araçlarının, Ses Tasarımcısı ve Miks Uzmanı Randy Bobo tarafından kullanıldığını duyurdu. Wisconsin’deki video ve ses post prodüksiyon servisi Independent Studios’un kurucusu Bobo ayrıca, ses post prodüksiyon sürecini hızlandırmak için de bir Fairlight Desktop Console kullandı.

Duncan Entertainment tarafından yapılan dört bölümlük belgesel dizisi, 1930’larda bir yıldız haline gelen ünlü İtalyan otomobil yarışçısı Tazio Nuvolari’nin hayatını ve dönemini konu alıyor. 25 yılı aşkın bir süredir Duncan Entertainment ile çalışan ve bu sürenin büyük bölümünde Fairlight ile belgesel ses tasarımı ve miks yapan Independent Studios’un post prodüksiyon işleyişi, sorunsuz ve etkili bir hale geldi.

Bobo, şunları açıkladı: “Hikayeyi canlandırmaya, konuşmaları temizleyerek ve gereken seslerin tamamını ekleyerek başladım. Bu belgeselde, sessiz çekilen veya senkronize ses kanalı olmayan birçok arşiv görüntüsü olduğu için, tüm sahnelerin sesini yeniden oluşturmam gerekti. Mesela; 1930’ların klasik koleksiyon arabaları, I. Dünya Savaşı ve II. Dünya Savaşı savaş sahneleri, fabrikalarda çalışan insanlar ve benzeri birçok görüntü vardı.

Var olan ses efektleri belgeliğimizi, sorunsuz bir şekilde DaVinci Resolve Studio’ya yükleyebildim ve ihtiyacım olan sesleri, rahatlıkla aradım. Farklı foley efektleri üretmek için, bir klavyenin tuşlarına sesler atayarak ve sesleri gerçek zamanlı oluşturarak, DaVinci Resolve Studio’nun foley örnekleyicisini kullandım. Zaman çizelgesindeki bir klibin süresini, ses tonunu değiştirmeden uzatmama izin verdiği için elastik dalga yeniden zamanlama özelliği, kolay yeniden zamanlama için belli ses efektlerini görüntüyle senkronize ederken, işe yaradı.

Fairlight’ın güçlü yanı, daima düzenleme olmuştur. Tüm kanallarda dinamiklere ve EQ’ya sahip olmak, bir avantajdı ve yeni sinyal yolu atama protokolü inanılmazdı. Ayrıca, Fairlight Desktop Console’yi de kullandım ve ses yönü otomasyonunun yanında, on iki sürgünün de kullanmaya hazır olması, harikaydı. İhtiyacım olan tüm özellikleri, kompakt bir konsolda sundu.

DaVinci Resolve Studio sisteminin tamamını, M1 işlemcili bir Mac Mini’de çalıştırdığını söyleyen Bobo, sözlerine devam etti: “Bu kadar iyi çalıştığına inanamıyorum. Özel bir işlem yapmadım, ama bazıları çok rezonansı yüksek alanlarda kaydedilmiş olduklarından, konuşma kanallarındaki gürültüyü ve yankıyı azaltmak için, birçok eklenti kullandım.

Bir ses ve video post prodüksiyon stüdyosu olarak Independent Studios, renk derecelendirme için de DaVinci Resolve Studio’yu kullanıyor ve daha çok kanallı, daha büyük projelerin miksajını yapmak için ses stüdyolarından birini, üç bölmeli Fairlight Advanced Console ile yenileme sürecinde.

Bobo, sözlerini şöyle tamamladı: “Birincisi, Formula 1’i, Avrupa arabalarını ve tarihi sevdiğim için, bu projede çalışmak bir zevk ve sürprizdi. Ayrıca, yapımcılar bana inanılmaz bir özgürlük verdiğinden, yaratıcılığımı kullanabildim ve eğlendim. İkincisi, DaVinci Resolve Studio ve beraberindeki Fairlight donanım konsolu gibi iş akışınızı destekleyen, tam donanımlı bir sisteminiz olduğunda, yapabileceğiniz şeyler sadece çoğalır. Fairlight’ın gücü, bu uygulamanın ses post yapımını gerçekten kavradığını gösteriyor.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.