Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Ad Insertion Platform ile Zixi Bütünleşmesi Sayesinde Hedefe Yönelik Reklam
Ad Insertion Platform ile Zixi Bütünleşmesi Sayesinde Hedefe Yönelik Reklam
21.10.2021 16:47

Her türlü IP üzerinden canlı yayın kalitesinde görüntü sağlayan, ödüllü Software-Defined Video Platform (SDVP) mimarisinin tasarımcısı Zixi, patentli DAIConnect SSAI platformuyla yayın ve OTT ortamlarında reklam ekleme çözümleri sunup, içerik sahiplerine canlı kanallarını paraya çevirmeleri için farklı yollar öneren reklam ekleme çözümleri sağlayıcısıyla bütünleşme haberini açıkladı.

DAIConnect; canlı görüntü akışlarında reklam aralarının bire bir yer değiştirmelerine ve isteğe bağlı içeriklerde reklam aralarının bire bir eklenmelerine imkân vererek, müşterinin görüntü içeriğinde değişiklik yaratmadan, ortaya konan görüntü akışında müdahaleye izin veriyor ve birlikte kullanılabilen birçok modülden oluşuyor. Çekirdek bileşen olan Ad Break Composer, düzenlenebilen modeller üzerine kurulan, kullanıcıyı hedefleyen bir Ad Pod yaratıyor, bir veya daha fazla sunucu ya da SSP’den gelen reklamları miksliyor. AIP Manifest Manipulator yaratılan Ad Pod’u her son kullanıcı için belirlenen düzeyde ekliyor, ve zayıf kullanıcı deneyimlerinden kaçınmak için tüm reklamların ve içeriklerinmüşteri görüntü profilleri üzerinde kod çevrimleri gerçekleştiriliyor. AIP Optimizer reklam arası envanterinin değerini optimize ederek, her fırsatta en yüksek kazancı elde etmek için, talep eden çok sayıda kaynağa bağlanarak aynı başlık maltında açık arttırma sağlıyor. AIP Insight müşterilerin reklam satışları, izleyici kitlesi, performans gibi verileri görüp incelemelerini sağlıyor.

AIP müşterileri dağıtım sinyallerini Zixi SDVP içerisine kaydedebiliyor, SCTE35 işaretçilerini denetleyebiliyor, HLS veya MPEG-DASH formatında OTT dağıtımı için Zixi canlı kod çevriminden yararlanıyor. Bu sinyallere reklam eklemeyi ve paraya çevirmeyi mümkün kılıyor.

DAIConnect ile SDVP’nin bir araya getirilmesi, yayıncıların ve operatörlerin gereksinimlerine karşılık vermek için müşterilerin ek OTT hizmetleri içeren bir OPEX (işletme giderleri) modeli aboneliğine sahip olmalarını sağlıyor. SDVP bütünleşmesi sayesinde AIP kullanıcıları artık canlı kod dönüştürme ve IP üzerinden yayın kalitesinde kusursuz içerik dağıtımı için Zixi’den yararlanabiliyorlar. Tıkanıklıklara karşı esnek ve ağı tanıyan bir protokol olan Zixi, değişken ağ koşullarına göre kendini ayarlıyor ve en az gecikmeyle ve %99.9999 hizmette kalma zamanı oranıyla IP üzerinden hatasız görüntü taşıma için patentli, dinamik ileriye dönük hata düzeltme (Forward Error Correction) tekniklerini kullanıyor. DTLS ve AES şifrelemeyle sınıfındaki en iyi güvenliği sağlayarak, çoklu yayın hedeflerine korumalı aktarım ve verimli bant genişliği kullanım imkânı sunuyor.

Bütünleşik Zixi ZEN Master, Zixi Enabled Network müşterileri, bütünleşik donanım ve yazılım uygulamaları ile platformları, Zixi üzerinde standartlaşan servis sağlayıcılar için canlı görüntü akışları ve aygıtları üzerinde düzenleme, analiz, izleme, uyarı ve bildirim yapma, büyük ölçekli yapılandırmaları yönetme imkânı veriyor.  SDVP’ninIntelligent Data Platformu (IDP), güvenilir çalışma için gereken saydamlığı ve denetimi sağlıyor. Gelişmiş analiz, otomatik öğrenme ve yapay zekâ teknikleri kullanan IDP, kullanıcıları sorunlar oluşmadan önce uyarılar, grafikler, haritalar, tablolar ve veri görselleştirmeler yoluyla uyarıyor.