Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Pixotope Yazılımıyla Çin’de EURO 2020 Yayını
Pixotope Yazılımıyla Çin’de EURO 2020 Yayını
21.10.2021 16:49

Shanghai Media Group Technical Center (SMT), EURO 2020 şampiyonasının canlı yayınları sırasında Avrupa’nın sembolleşmiş önemli yapılarının 11 adet bilgisayar grafik görüntülerini üretti. İzleyicilerin başlıca Avrupa kentlerindeki etkinliklerin kalbine taşınmaları, Pixotope ve UE4’un gücüyle mümkün oldu. Bu yazılım, sunuculu kısımlar sırasında ekranda ilgi çekici arttırılmış gerçeklik (AR) grafikleri yaratmak için de kullanıldı.

Görkemli yapılar önce Unreal Engine yazılımında tasarlandı, ardından tamamlanmak üzere Pixotope ortamına aktarıldı ve sonra da tüm Çin’e canlı yayınlandı. Avrupa şampiyonasının herkesi kucaklayıp saran bir genel görünümünü sağlamak için SMT küçültülmüş bir Avrupa haritası üzerinde Londra Tower Bridge, Roma Colosseum, Münih Frauenkirche ve Moskova Saint Basil Katedralini öne çıkaran, bu yapıları birlikte sunan, ilgi çekçi görüntüler yarattı.

Avrupa futbolunun dev bir gösteri haline geldiği Asya’da milyonlarca kişi Premiere League dahil birçok şampiyonada tuttukları takımları tutkuyla destekliyor. Pixotope yazılımının üst düzey gerçek zamanlı grafiklerinden yararlanan SMT, yayın içeriklerine yaptığı heyecan verici görsel ekler sayesinde izleyicileri olaya daha önce hiç olmadığı kadar yaklaştırdı.

Ekranlarda ilgi çekici eğlence

Shanghai Media Group Technical Center sembolik yapıları bilgisayar grafikleriyle üretmenin yanı sıra, sunucunun stüdyo alanını dolduran geniş kapsamlı ekran üzeri AR grafikleri de oluşturdu. Bu grafikler yapıları yerlerine göre bütünleştirdi, arka planda yayınlanmakta ve oynanmakta olan maçın içerisine yansıtıldı. Sahada duruyormuş hissi vermek için stüdyonun zemini çim ve diğer dokularla kaplandı.

Milyonlarca izleyicisi olan Pixotope yazılımının AR teknolojisi, reklam olanaklarını da genişleterek, sponsorlara yayın sırasında sunucuların etkileşim kurdukları ürünlerin görsel sunumlarını yaratma imkânı verdi. Örneğin Pixotope kullanılarak üretilen bir Volvo XC60 SUV görüntüsü, yayınların çeşitli kısımlarında zeminden yukarı yükselirken ve 360 derece dönen bir platformun üzerinde gösterildi.