Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > LiveU ile Avustralya’da Ulusal Basketbol Ligi Canlı Yayını
LiveU ile Avustralya’da Ulusal Basketbol Ligi Canlı Yayını
22.11.2021 11:15

Avustralya Ulusal Basketbol Ligi (NBL) ilk kez, pandemiden etkilenen bir yılda Avustralya’nın profesyonel yarı elit basketbol ligi NBL1’in popülaritesini önemli ölçüde artırarak her eyaletin basketbol maçını canlı akış olarak yayınlamayı başardı. LiveU’nun bulut platformunu kullanarak online video platformlarına akış sağlamak için Avustralya genelindeki arenalarda LiveU Solo kablosuz video kodlayıcılar kuruldu ve hayranların final maçları ve önemli anları içeren 900’den fazla canlı NBL1 karşılaşmasını izlemelerine ve favori takımlarını ve maçlarını takip etmelerine olanak sağlandı. Bulut tabanlı uzaktan prodüksiyon, Avustralya yayın hizmetleri şirketi 5stream, online prodüksiyon platformu Cloudmix ve LiveU’nun yerel ortağı Pacific Live Media tarafından desteklenerek, Solo çözümü ve yerel teknik destek sağlandı.

NBL1 Genel Müdürü Dean Anglin şöyle konuştu: “LiveU, Avustralya basketbolu için ezber bozan bir unsur oldu ve en iyi video deneyimi için heyecan verici, yüksek kaliteli canlı yayınla ülke çapındaki sporseverlerle etkileşim kurmamızı sağladı. Avustralya’nın dört bir yanındaki eyaletlerden NBL1 oyunları sunma hayalimiz vardı ve LiveU’nun 4G bağlantılı IP teknolojisi bunu mümkün kıldı ve önceki tek arıza noktası sorunumuzu ortadan kaldırarak her mekândan, her zaman güvenilir bir şekilde akış yapmamızı sağladı. Kurulum inanılmaz derecede basitti, saha personelimiz için minimum eğitim gerektirdi - kitlerle tek bir eğitim oturumundan sonra çalışmaya hazır hale geldiler! Maçları canlı yayınlamak, NBL1 markasını güçlendirdi ve basketbola olan ilgide büyük bir artış sağladı. Uygun maliyetli üretim kullanarak çevrimiçi izleyici sayısını artırmayı başardık. Şu anda 75 Solo birimimiz var ve bu sayının önümüzdeki sezon için 100’ün üzerine çıkması planlanıyor.

2021 NBL1 sezonunda 733.000’den fazla oyun görüntüsü ve toplamda 16.2 milyon dakikadan fazla NBL1 canlı akışı izlendi. Bu başarı, NBL1 Instagram sayfasının sezon boyunca tümü LiveU Solo’dan oluşturulan görüntüleri kullanarak 3.36 milyondan fazla video görüntülenmesine sahip olduğu sosyal medyaya da yansıdı.

LiveU Solo görüntü çözümü, doğrudan kameralardan veya diğer video kaynaklarından popüler online platformlara veya LiveU’nun Solo bulut platformundan yararlanan herhangi bir kişiselleştirilebilir web hedefine kablosuz canlı akış sağlıyor. Birden çok ağ bağlantısından gelen bant genişliğini birleştiren LiveU Solo, canlı video prodüksiyonu için gereken en yüksek düzeyde görüntü kalitesi ve güvenilirliğini, düşük maliyetlerle sunuyor.

Anglin sözlerine şöyle devam etti: “Her şeyi merkezi bir konumdan yönetmemizi sağlayan bulut tabanlı bir uzaktan prodüksiyon çözümünün parçası olarak hem tek kameralı hem de çoklu kameralı iş akışları farklı alanlarda kuruldu. Solo üniteleri, grafik bindirmeler ve ticari entegrasyon dahil olmak üzere Canon kameralarımız, yerdeki tripodlar ve diğer yapım donanımıyla merkezi olarak sorunsuz bir şekilde bütünleştirildi. Canlı sinyallerin akışı 5Stream tarafından doğrudan Sportsradar’a ve OTT yayın platformumuza, NBL1 web sitesine ve NBL App uygulamasına aktarıldı, böylece orijinal veri ve vizyon hakları elde edildi ve sponsorluklar gibi para kazanma fırsatları yaratıldı. Maçların öne çıkan kısımları YouTube’da da mevcut olup, final maçları üçüncü taraf bir OTT platformu olan Kayo Sports’a aktarıldı.

LiveU Asya Genel Müdürü Yaal Eshel, “NBL1, LiveU Solo kullanılan spor prodüksiyonları için tam bulut tabanlı iş akışlarının potansiyelini temsil eden mükemmel bir kullanım örneği. NBL1, 900’den fazla oyun yayınlayarak ve markalarının değerini çok basit ve uygun maliyetli bir şekilde artırarak harika bir iş çıkardı. Spor camiası için zorlu bir yılda bu büyük başarı için Dean Anglin, Guy Neville ve ekiplerini tebrik ediyoruz. Avustralya’daki LiveU ortağı Chris Dredge’e de büyük desteği için özellikle teşekkürler.

LiveU ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.