Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Atomos Neon 17 4K HDR Yapım Monitörü
Atomos Neon 17 4K HDR Yapım Monitörü
22.11.2021 11:26

NEON 17; 1000 nit tam ekran HDR tepe parlaklık değeri, tam koyu siyah ve geniş renk gamı hassasiyeti sunan bir set ve stüdyo 4K HDR yapım monitörü. NEON 17 ayrıca kayıt ve oynatım işlevleri de sunduğu için, DIT ve Video Village uygulamaları için ideal.

Renk yönetimli ekran düzeni

AtomHDR sistemi, kusursuz giriş ve ekran gamma/gamut yönetimi yeteneği sağlıyor. Seçilebilen monitör modları SDR veya HDR proje ayarlarında çalışmaya imkân veriyor; hem kamera çekim ayarlarıyla hem de tanımlanan Rec.709, Rec.2100 HLG, ST.2084 PQ dağıtım standartlarıyla eşleşiyor. 

Kayıt, izleme, oynatma, kurgu

Kameralar veya her türlü görüntü kaynağı SDI yoluyla bağlanarak, 12 adede kadar gömülü ses kanalıyla, 12G veya Dual 6G yoluyla 4K DCI 60p’ye kadar, ya da 1.5/3G SDI yoluyla 2Kp60’a kadar daha düşük çözünürlükler ve kare hızları destekleniyor. 8 adede kadar ses kanallı, 4K60p veya HD 120fps kalite ve kare hızına kadar görüntüler HDCP olmadan destekleniyor ve giriş sinyal tipiyle otomatik eşleştirme için HDR bilgi karesi otomatik tespit ediliyor. Medyayı dışarı almak veya kamerayı kayıt modundan çıkarmak gerekmeden, kayıtlar gözden geçirme için kolayca oynatılabiliyor. 

10 bitlik 422 kayıtlar dosya başlığında zengin üstverilerle, Scene/Shot/Take dosya isimlendirme kullanılarak endüstri standardı Avid DNx Codec Apple ProRes formatında yapılıyor. Bu üstveriler planlamanın değerlendirilmesi için NLE veya MAM sistemi tarafından kullanılabiliyor.

Atomos Button Bar veya AtomRemote App yoluyla denetim

Neon sosyal mesafeli yapımlar için ideal olan iOS Smartphone ve Desktop App gibi esnek denetim seçeneklerine imkân veriyor, ya da bizzat dokunarak denetlemeyi tercih edenler için Atomos Button Bar (BBRCU) geniş arka ışıklı butonlar ve kablolu uzaktan kumanda işlevleri sunuyor.

Dalga şekli monitörleri

Giriş EOTF (electro-optical transfer function) işlevleri üzerinde belli enlem-boylam ağı ölçekleriyle Luma geçidi, RGB geçidi ve vektörskop.

Piksel zoom

Operatörler görüntünün çevresinde pan ve tarama yaparak çekimler üzerinde ayrıntılı inceleme yapabiliyorlar.

Odaklama yardımcısı

Color, mono ve kenarlar kolay odak koruma veya sahne seçimi sağlıyor. Geleneksel olarak setlerde kullanılsa da, çekim seçimlerini gözden geçirip incelerken de ideal bir işlev.

False color

Pozlama kontrolü ve analizi, güç pencereleriyle renklendirilmesi gerekebilen alanları belirlemek veya pozlamayı oluşturmak için hem prodüksiyonda hem de post prodüksiyonda kullanılabilir.

Anaformik yayma ve kılavuzlar

Neon EBU R5 grafik ve aksiyon alanları aktif hale getirilme opsiyonuyla çeşitli yayın kare kılavuzları sunuyor. Sinematik kılavuzlar da var ve çok çeşitli lenslerle eşleştirme için 2x, 1.5x ve 1.33x desteğiyle anamorfik genişletmenin yanı sıra kullanılabiliyor. 

Atomos ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.