Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Blackmagic Design, Blackmagic URSA Studio Viewfinder G2 Vizörü Duyurdu
Blackmagic Design, Blackmagic URSA Studio Viewfinder G2 Vizörü Duyurdu
22.12.2021 10:29

Blackmagic Design , 2.000 nitlik süper parlak ekranıyla yoğun gün ışığında kullanmak için ideal bir stüdyo vizör modeli olan, yeni Blackmagic URSA Viewfinder G2’yi duyurdu. 

Blackmagic URSA Studio Viewfinder G2, büyük 7 inçlik bir ekrana sahip ve tripod üzerinde stüdyo kamerası olarak kullanım için ideal. Kamerayı tamamen, gerçek bir stüdyo kamerasına dönüştürür. Stüdyo vizör ayrıca, büyük bir tally lambası ve erişimi kolay kontrollere de sahip. 

Blackmagic URSA Studio Viewfinder G2, standart bir V-Lock yuvası kullanılarak takılabilir ve bir kameranın üstüne montajı kolaydır. Kamera gövdesinin üstüne ya da kameraya takılı bir SMPTE fiber çevirici varsa onun üstüne de monte edilebilir. Tutamaklar ve 7 inçlik parlak 2.000 nitlik ekranı sayesinde, kamera yayındayken bile, kameradan bağımsız olarak konumlandırmak çok kolaydır. Vizörün; yukarı, aşağı ve sağa sola çevrilmesini, yuvası mümkün kılar. Kullanıcılar, vizör konumunu ayarladıktan sonra, yerini sabitlemek için kilitlenir butonları sıkılabilir. Ayrıca, güneşli dış mekanlarda kullanmak için metal bir güneşliği de var ve ihtiyacınız olmadığında hızlıca sökülebilir.

URSA Studio Viewfinder G2, kadrajlama ve netlik özelliklerinin ayarlanmasına yarayan, ekran üstü ve ayrı fiziksel kontrollere sahiptir. Menü kadranı, menüler arasında gezinmeyi ve gerektikçe ayarları değiştirmeyi sağlar. Ancak, en kullanışlı kontroller, vizörün sağ tarafındaki 3 düğmedir. Bunlar; LCD ekranın parlaklığı ve kontrastı üzerinde mükemmel kontrol sağlamakla birlikte, doğrudan ayarlanabilen odak boyama kontrolü de sunar. Odak boyama kontrolü, kullanılan zoom ayarında netliği kolaylaştırmak üzere kullanıcıların, odak boyamayı sürekli ayarlamalarını mümkün kılar. Ayrıca; zebra, sahte renk, odak boyama, parlaklık dalga şekli, LUT’lar ve buna benzer özelliklerin kontrolü için programlanabilen, 3 kişiselleştirilebilir fonksiyon butonu da var.

Blackmagic URSA Studio Viewfinder G2’nin arkasında; yayında olduğunda kırmızı, önizlemede yeşil ve ayrı sinyal olarak kaydedilirken turuncu yanan, büyük bir tally lambası bulunur. Yönetmen, ATEM switcher’e bağlı kameralar arasında geçiş yaptıkça, tally bilgileri SDI üzerinden tekrar kameraya gönderilir, böylece kamera canlı yayında iken tally ışığı yanar. Kullanıcıların sadece, URSA Broadcast G2 menülerinde doğru kamera numarasını ayarlaması yeterli. Tally lambası çok büyük olduğundan, sunucu kameradan çok uzakta olduğunda, görmesi kolaydır. Blackmagic URSA Studio Viewfinder G2, tally lambasının içine yerleştirilen klipsli rakam etiketlerine de sahiptir, böylece her kamera açıkça numaralandırılır ve sunucular tarafından kolaylıkla görülür.

Vizörün üstündeki büyük parlak tally lambası, SDI video bağlantısı üzerinden kontrol edilebilen özelliklerden biridir. Blackmagic SDI kontrol protokolü; talkback, tally ve diğer kamera kontrol bilgilerinin, doğrudan program dönüş sinyali üzerinden kameraya eklenmesi için SDI veri sinyalindeki boş alandan faydalanır. Bu, vizörle için de çalışır, çünkü aynı kontrol, SDI girişi aracılığıyla kameradan vizöre de iletilir. Blackmagic kontrol protokolü, açık bir standarttır ve URSA Broadcast ile ATEM switcher kullanım kılavuzlarında açıklanmıştır. Yani, Blackmagic kameralar, switcher’ler ve Blackmagic URSA Studio Viewfinder için özel çözümleri, herkes oluşturabilir.

Blackmagic Design CEO’su Grant Petty, şunları ifade etti; “Müşterilerimiz, stüdyo ya da açık hava canlı etkinlikler için URSA Broadcast kameralarını bir canlı yapım kamerasına dönüştürme esnekliğinden, çok memnun kaldılar ve özellikle parlak gün ışığında çekim yaparken, daha parlak bir ekran talep ettiler. Bu stüdyo tarzı vizörü, daha düşük bir maliyette üretmek için özenle çalıştık ve daha da fazla kişinin bu indirimden yararlanarak, çok daha gelişmiş ve çok daha yüksek kaliteli bir dijital film iş akışına geçeceğini düşünüyoruz.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.