Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Güney Afrika TV Programında grandMA3 Aydınlatma Denetim Platformu
Güney Afrika TV Programında grandMA3 Aydınlatma Denetim Platformu
26.12.2021 12:14

Yüksek profilli şarkı yarışması Idols SA 2021, Güney Afrika’da tamamen grandMA3 yazılım ve donanım aydınlatma kontrol platformunu kullanan ilk televizyon programı oldu. grandMA3 aydınlatma çözümünü, üst düzey şarkı söyleme yarışmasının finalinin televizyonda yayınlanacak kısımlarının büyüleyici aydınlatma tasarımını çalıştırmak için Joshua Cutts ile Andre Siebrits tarafından seçildi.

Bu yılki yayın gösterileri için çığır açan diğer yönler arasında, Pretoria’daki State Theatre tesisinden taşınıp Johannesburg Urban Brew Studios’taki Studio 10’a taşınmak yer aldı. Bununla birlikte tamamen farklı bir estetik yaklaşım ve çalışma yöntemi ihtiyacı ortaya çıktı.

Joshua, amacın tüm kamera açılarından harika görünmesini sağlamak olduğunu söyledi ve bu kez on yedinci serisinde çalıştığı kendi Idols uzmanlığı ile Andre’nin bir LD olarak taze gözlerinin harika bir kombinasyon olduğunu ekledi.

Programı, taleplerini ve zorluklarını çok iyi bilen ve deneyimli grandMA kullanıcıları olan ikili, grandMA3’ün gücüne derinlemesine dalmak için doğru zaman olduğunu hissetti. 200’ün üzerinde hareketli ışık artı diğer LED armatürleri ve tümü 17.000’e kadar parametre ve 34 aydınlatma kontrol alanı ekleyen bazı geleneksel modeller, izleme yedeği olarak grandMA3 XT ile bir grandMA3 ışık konsolu kullanılarak çalıştırıldı. Bunlar, bir grandMA3 sinyal işleme birimi L, üç grandMA3 4Port Node, bir grandMA3 8Port Node ve iki MA Network Switch’ten oluşan bir fiber ağ üzerinden çalıştı.

Joshua ve Andre şovda daha önce birlikte çalıştılar, ancak aydınlatmanın ortak tasarım olduğu ilk yıldı ve mikse yeni dinamikler getirdi. Siyah parlak zemin ve sahne üstü LED ekranlarla etkin bir şekilde ‘çıplak sahne’ prodüksiyonu, bu daha sade görünüm, aydınlatmanın daha fazla çalışması gerekmesine rağmen, farklı sanatçıları sunacak gerçek derinlik ve uygun şekilde çok boyutlu ortamlar yaratmak için tüm bu olumsuz alanlara enerji verebileceği anlamına geliyordu. Programın hazırlığının çoğuyla Andre ilgilendi. Her sanatçı için sahnede ve provada minimum süre geçirdikten sonra gösterişli bir şov yaratmak için hız şarttı ve bazı haftalarda aydınlatmaları programlanacak 14 adede kadar şarkı oluyordu.

Andre, grandMA3 sisteminin daha fazla sayıda parametreyi kontrol etmek için daha az fiziksel donanıma ihtiyaç duymasından ve bu gösteride yalnızca bir grandMA3 sinyal işleme birimi L’ye ihtiyaç duymasından memnun. Sistemi sadece kısa bir süre kullandıktan sonra hemen takdir edebileceği grandMA3 özellikleri açısından, esnek oynatma seçeneklerinin keyfini çıkardı – tek bir fader üzerinde dört farklı oynatma gerçekleştirebildi. “Bu çok büyük bir fark yaratıyor ve her şey çok daha erişilebilir hale geliyor” diye yorum yaptı ve “elbette bu devam eden bir öğrenme süreci.” dedi.

Josh ve Andre, kesinlikle grandMA3’ü gelecekteki aydınlatma kontrolü ve aynı ağ üzerinden birbirine bağlı potansiyel olarak birçok başka görsel öğenin yolu olarak görüyor. Her ikisi de bu proje üzerinde çalışırken MA’dan, özellikle de Luke Chikkala ve Marka Yöneticisi Daniel Kannenberg’den aldıkları olağanüstü teknik destekten çok etkilendiler ve hepsi grandMA2’den grandMA3’e geçişi kolaylaştırmaya yardımcı oldular.

Andre, bunun için aldıkları MA ‘eğitiminin’ çoğunun Daniel’in YouTube videolarını izlemek olduğuna dikkat çekerek, geçişin aslında kendi hazırlık programına göre çok esnek ve pratik bir şekilde gerçekleştirilebileceğini gösterdiğini vurguladı.

Luke, Andre ve Josh’un grandMA3 düşünce sürecini ve metodolojisini ne kadar çabuk kavradıklarını yorumlarken, Josh da değişikliğin başlangıçta tahmin ettiğinden çok daha kolay olduğunu kabul etti.  

MA’nın Güney Afrika distribütörü DWR’den Duncan Riley şunları söyledi: “Hepimiz için harika bir öğrenme süreci oldu ve Josh ve Andre’nin bunu gerçekleştirme konusundaki coşkusu ve kararlılığı ve böylesine büyük bir gösteriye geçiş yapma istekleri harika. Onlara şapka çıkarıyoruz.

MA Lighting ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 212 80 75 numaralı telefondan Asimetrik’i arayabilirsiniz.