Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony VENICE ile “The Father” için Demansın Yarattığı Duyguyu ve Dramı Yakalamak
Sony VENICE ile “The Father” için Demansın Yarattığı Duyguyu ve Dramı Yakalamak
25.12.2021 11:54

BSC üyesi Görüntü Yönetmeni Ben Smithard, Oscar ve BAFTA ödüllü bu film için neden VENICE’i seçtiğini açıklıyor.

Pek az film, The Father kadar güzel eleştirilerle karşılanıyor. Ocak 2020’de Sundance Film Festivali’nde ilk gösterimini yapan film, 2021’de sinemalarda gösterime girdi. Şimdiye dek övgü dolu sayısız eleştiri aldı.

Florian Zeller’in orijinal oyununa dayanan The Father, demansla yaşayan ve bu hastalığın gerçekleriyle yüzleşen yaşlı bir adamı konu ediniyor. Sör Anthony Hopkins, filme adını veren baba rolüyle Oscar ve BAFTA ödüllerine layık görüldü; oyunun sinema uyarlamasını yazan ve yönetmenlerinden biri olan Zeller ise En İyi Uyarlanmış Senaryo dalında aynı ödülleri evine götürdü.

Bu ilgi çekici hikaye, senaryoyu okur okumaz görüntü yönetmeni Ben Smithard’ı esir almış. Kendisine, bu duygusal dramı yansıtmak için neden Sony VENICE dijital sinema kamerasını seçtiği soruldu.

Florian Zeller (Yönetmen), Ben Smithard (Görüntü Yönetmeni) – THE FATHER. Fotoğraf: Sean Gleason. Sony Pictures Classics’in izniyle

Sette üretken olmak

Smithard için kolay kullanım ve akıcı çekim en büyük öncelik. Daha önce iki kez Sör Anthony ile birlikte çalışan Smithard, filmin başrol oyuncusunun birden çok çekim yapmaktansa titiz bir hazırlığı tercih ettiğini zaten biliyormuş. Bu yüzden Smithard, çekime her başladığında, istediği her şeyi yakalayacak, kullanılabilirliği yüksek bir kamera istiyormuş.

En önemlisi hız; kamerayı çok ama çok hızlı kullanabilmem lazım. Anthony Hopkins’in, aslına bakarsanız kimsenin önünde oyalanmak istemem… Böyle davranmak sette doğru olmaz ve pek üretken de değil.

Downton Abbey sinema filmi de dahil, daha önceki projelerinde VENICE ile çekim yapmış olan Smithard, kamerayı baştan aşağı tanıyormuş. Yaratıcı post prodüksiyon için gereken tüm ayrıntıları ve renkleri sunma kabiliyetine de tüm kalbiyle inanıyormuş.

Koloristimi dinledim ve o da kolayca çalışılabildiğini ve bu yüzden daha fazla oynama yapabileceğimi söyledi… Kameradan daha çok şey alabiliyorum ve çok güzel görünüyor. Gerçekten çok güzel görünüyor.

Anthony Hopkins (Oyuncu), Florian Zeller (Yönetmen), Olivia Colman (Oyuncu) – THE FATHER. Fotoğraf: Sean Gleason. Sony Pictures Classics’in izniyle

Daha fazla çözünürlük, daha geniş bir renk paleti ve daha düşük veri elde ediyorsunuz. Bana göre nereden bakarsanız bakın kazançlı.
Alan Hopkins, DIT

Sette LUT’ler

Smithard, setteki monitörlerle kullanmak üzere, bekleyebileceği son görüntülere dair kendisine güvenilir bir fikir verecek birkaç LUT oluşturmuş. Filmin dijital görüntü teknisyeni Alan Hopkins açısından ise Sony’nin 16 bit X-OCN kayıt formatı düzenleme iş akışında önemli avantajlar sağlamış. Her gün kayıtlar boşaltılıp 24 saat içinde düzenlemeye hazır olacak şekilde Birleşik Krallık’tan Paris’e aktarılmış. X-OCN ile kaydedilen dosyalar, ekibin beklediği boyutun yarısı kadar olmasına rağmen daha fazla ayrıntı ve daha zengin renkler içeriyormuş.

Olivia Colman (Oyuncu), Florian Zeller (Yönetmen), Ben Smithard (Görüntü Yönetmeni) – THE FATHER. Fotoğraf: Sean Gleason. Sony Pictures Classics’in izniyle