Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > FOX, CBS ve ESPN Canlı Spor Çekimlerinde Sony HDC-F5500 Super 35mm 4K Kamera Kullanıyor
FOX, CBS ve ESPN Canlı Spor Çekimlerinde Sony HDC-F5500 Super 35mm 4K Kamera Kullanıyor
26.12.2021 13:53

Sony’nin yeni HDC-F5500 Super 35mm sistem kamerasının son teknolojisi, spor hayranlarına beyzbol ve futbol sahalarından ve çevresinden tutkuyu arttıran ve sinema benzeri görünüm sunan sığ alan derinliği sağlıyor. 

İlk yayınında HDC-F5500 kamera, FOX’un Amerikan Ligi Şampiyonası Serisi beyzbol yayınları kapsamında Boston ve Houston arasındaki karşılaşmada kullanıldı. Kamera uzun bir kutu tipi lens ile donatıldı ve serinin 3, 4 ve 5. maçları sırasında yedek oyuncu kulübesinin arkasında konumlandırıldı.  Birçok tekrar oynatım, kameranın yaratıcı yeteneklerini sergiledi.

CBS, 24 Ekim’de Chicago ve Tampa Bay arasındaki futbol maçı sırasında HDC-F5500’ü kullandı ve Tom Brady’nin kariyerindeki duygu dolu 600. golünü yakaladı. Oyun boyunca hem saha kenarında elde taşınarak çekimde kullanıldı, hem de canlı bir uygulamada ilgi çekici sinematik görünüm sağladı.

ESPN ayrıca sistem kamerasını 1 Kasımda Kansas City ve New York arasındaki Pazartesi Gecesi Futbolu serisi maçında kullandı ve kamera burada saha kenarındaki araca yerleştirildi. Kamerayla çekilen içerik, maç sırasında birçok pozisyonun görünümünü ve sürükleyiciliğini zenginleştirdi ve yayın sırasında diğer Sony HDC serisi kameralarla tamamlanarak bütünleştirildi. 

Yeni HDC-F5500 kamera sisteminin öne çıkan özellikleri arasında, çok sayıda renk gamıyla canlı görüntülere olanak tanıyan son derece hassas Super 35 mm, 4K CMOS küresel deklanşörlü görüntü sensörü ve ayrıca PL yuvalı 35 mm lenslerin kullanımı yer alıyor. Kameranın 120 fps’ye kadar yüksek kare hızı özelliğine, spor prodüksiyonları için değerli bir araç haline getiriyor. Motorlu 8 adımlı ND filtresi, netleme derinliğinin hassas bir şekilde seçilmesine olanak tanıyor ve hızlı hareket eden nesnelerin yakalanması için esnek bir deklanşör sistemi ile çalışıyor. Son derece hassas görüntü sensörü ile birlikte HDC-F5500, parlak aydınlatma altında ve gece maçları sırasında çarpıcı görüntüler yakalıyor.

Sony Electronics Medya Çözümleri Başkan Yardımcısı John Studdert açıklama yaptı: “HDC-F5500 kamera, endüstriden gelen geri bildirimlerin de ışığıyla canlı etkinlik prodüksiyonu için özel olarak tasarlandı, bu nedenle ilk halka açık kullanımlarında yılın en çok beklenen spor ve yayın olaylarından bazılarını çekmesi uygun oldu. HDC-F5500 kamera tercihleriyle FOX, CBS ve ESPN, teknolojinin sanatsal ve yenilikçi kullanımlarıyla izleyici katılımını artırma yönündeki taahhütlerini sürdürüyorlar. Bu maçların duygu ve rekabeti, kameranın sinematik hikâye anlatımı yetenekleriyle üst düzeye çıkarıldı. Ayrıca, hem prodüksiyon hem de izleyiciler açısından yeni ifade biçimleri sağlamak için bu etkinliklerde kullanılan diğer tüm Sony kameralarla sorunsuz bir şekilde entegre oldu.

FOX Sports Saha Operasyonları ve Mühendislik Başkan Yardımcısı Brad Cheney ekledi: “F5500, operatörlerimizin günlük olarak kullandığı bir arayüzle, ana yayının tonu ve kalitesiyle sorunsuz bir şekilde eşleşen, sinema kalitesinde görüntüler yakaladı” dedi.