Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > EnergaCAMERIMAGE 2021 Festivalinin Kazananları ARRI Super 35 ve LF Kameraları Tercih Ediyor
EnergaCAMERIMAGE 2021 Festivalinin Kazananları ARRI Super 35 ve LF Kameraları Tercih Ediyor
26.12.2021 13:48

ARRI bu yıl Camerimage festivalinde ödüllü ALEXA sensörüyle donattığı geniş formatlı ve Super 35 kamera sistemlerini sergiledi.

Polonya’nın Torun kentindeki Jordanki Festival Merkezi, piyasaya ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Camerimage’ın kırmızı halılarını sermesiyle Polonya’nın Torun kenti bu yıl bir kez daha görüntü yönetmenleri ve sinema tutkunları için bir numaralı ziyaret merkezi haline geldi. Geçen yılki karma etkinlikten sonra ARRI, sinematografi sanatına adanmış bu türünün tek örneği olan uluslararası film festivaline bizzat destek vermenin ve katılmanın heyecanını yaşadı. Birçok festival adayı ve kazananı, etkinlik boyunca gösterilen filmlerinde ARRI ekipmanı kullandı.

Görüntü Yönetmeni Greig Fraser (solda) ve Yönetmen Denis Villeneuve, “Dune” adlı filmleri için ödülü alırlarken. (Copyright © Aleksander Urbański)

ARRI tüm 2021 Camerimage Frog adaylarını ve ödül kazananları kutluyor. Festivalin en önemli ödülü olan Altın Kurbağa (Golden Frog), ARRI ALEXA Mini ile çekilen “C’mon C’mon” adlı filmiyle Robbie Ryan’a verildi. Yönetmenliğini Mike Mills’in yaptığı bu film, festivalde İzleyici Ödülünü de kazandı. Yönetmen Joel Cohen’in “The Tragedy of Macbeth” filmini ALEXA XT kamera ve Ultra Prime lenslerle Super 35 formatında çeken Bruno Delbonnel, Gümüş Kurbağa ödülünü aldı. Bronz Kurbağa ile onurlandırılan Görüntü Yönetmeni Greig Fraser ise Yönetmen Denis Villeneuve’nin “Dune” adlı filminde ALEXA LF ve ALEXA Mini LF kameralarla geniş formatta çalışmayı tercih etti. 

Diğer Kurbağa adayı yarışmacılar arasında şunlar vardı: Nabil Ben Yadir’in yönettiği ve bir ALEXA Mini ile Frank van den Eeden tarafından çekilen “Animals”. ALEXA Mini LF kullanan görüntü yönetmeni Haris Zambarloukos’un çektiği ve Kenneth Branagh tarafından yönetilen “Belfast”. Bir Ridley Scott filmi olan “The Last Duel”, Dariusz Wolski tarafından ALEXA LF ile çekildi ve Liesl Tommy’nin “Respect” filmi için ise Görüntü Yönetmeni Kramer Morgenthau, ALEXA LF kamerayı tercih etti.

Görüntü Yönetmeni Jost Vacano, Yaşam Boyu Başarı Ödülü ile onurlandırıldı. (Copyright © Aleksander Urbański)

Şirketin tarihi boyunca ARRI, dünya çapında geleceğin film yapımcılarını desteklemeye büyük önem verdi. Bu nedenle, Camerimage 2021 festivalinde ilk filmleriyle ödül kazananları özellikle öne çıkardı. Fransız yönetmen Julia Ducournau, “Titane” filmiyle Yönetmenlerin İlk Filmi Yarışması ödülünü aldı. Geçtiğimiz yaz, Ducournau, “Titane” filmiyle Cannes Film Festivalinin yetmiş dördüncüsünde büyük ödül Altın Palmiyeyi (Palme d’Or) kazanan ikinci kadın oldu. Görüntü Yönetmeni Ruben Impens, bu uzun metrajlı filmi ALEXA Mini LF kamerayla çekmeyi tercih etti. Çin’den Görüntü Yönetmeni Yuming Ke, “Bipolar” filmindeki çalışmasıyla Görüntü Yönetmenlerinin İlk Filmi Yarışmasını kazandı. Ke, Master Anamorphic lensli ALEXA Mini kamera, WCU-4, ARRI ND Filter ve ARRI’nin M-Serisi, L-Serisi ve SkyPanel ışıklarıyla çalışmayı tercih etti. 

ARRI’nin eski bir dostu olan Jost Vacano, ödül töreninde Festival Direktörü Marek Zydowicz tarafından Yaşam Boyu Başarı Ödülü ile onurlandırıldığında bir başka unutulmaz an daha yaşandı. Vacano’nun eserleri arasında “The Never Ending Story” (1984), “RoboCop” (1987), “Total Recall” (1990) ve “Starship Troopers” (1997) gibi iyi bilinen filmler var, ancak belki de en ikonik çalışması “ Das Boot” (1981), Alman sinema tarihinin en önemli filmlerinden biri. Vacano başlangıçta dar denizaltı setinin içindeki bir el donatımında ARRIFLEX 35 IIC kamera kullandı, ancak eğilmeyen vizör düşük açılı çalışmayı neredeyse imkânsız hale getirdi. Bu konuyu ARRI mühendisleriyle tartıştıktan sonra, tek yuvalı, döner vizörlü bir kamera olan ARRIFLEX 35 IIIC doğdu. Vacano’nun olağanüstü sinematografisi, film için benzersiz, klostrofobik bir atmosfer yarattı ve ona Oscar© adaylığı ve En İyi Görüntü Yönetimi kategorisinde Bavyera Film Ödülü kazandırdı.

Camerimage 202 Festivalinde ARRI standı. (Copyright © Aleksander Urbański)

Festival katılımcıları Jordanki Festival Merkezinde ARRI standını ziyaret etme ve ARRI ile ARRI Rental’ın en yeni kamera ve aydınlatma ürünlerini görme şansı buldular. Öne çıkan ürünler arasında ALEXA Mini LF ve ALEXA LF kameralar, yeni Hi-5 el ünitesi, ARRI Signature Prime ve ARRI Signature Zoom lensler ve ARRI Orbiter vardı. ARRI Rental’ın yeni ALFA ve Moviecam lensleri de ALEXA XT B+W kamera ile birlikte sunuldu. ARRI Rental’ın 65 mm analog film kamera sistemi ARRIFLEX 765, standın arkasında kendi odasında yer aldı ve etkinlik boyunca ziyaretçileri mıknatıs gibi kendine çekti.

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.