Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > 80six Etkinliğinde ETC ve 3LR Tarafından fos/4 Işık Tanıtımı Yapıldı
80six Etkinliğinde ETC ve 3LR Tarafından fos/4 Işık Tanıtımı Yapıldı
28.12.2021 14:25

Önde gelen görüntü teknolojisi kiralama şirketlerinden ve teknik yaratıcı prodüksiyon uzmanı olan 80six, geçtiğimiz günlerde İngiltere’nin Berkshire Kontluğu’nda bulunan Slough kentindeki yeni sanal prodüksiyon stüdyo tesisinde Virtual Production Discovery Days adlı sanal prodüksiyon etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Etkinlikler sanal yapım teknolojisi ve teknikleri hakkındaki büyük bilgi talebine yanıt olarak düzenlendi ve katılanların sanal yapım dünyasına derin bir bakış açısı kazanmalarını sağladı. Görüntü yönetmenleri, film ve TV yapımcıları, kameramanlar, prodüksiyon ve post prodüksiyon şirketlerinin temsilcileri, hem canlı hem de setlerdeki prodüksiyonları desteklemek için gereken iş akışlarını ve gerçek zamanlı teknolojileri keşfetme fırsatından yararlandılar.

Önde gelen uluslararası mimari, film, eğlence ve yayın aydınlatma ve kontrol üreticilerinin temsilcisi olan 3LR Lighting Ltd, ROE Visual, Brompton Technology, Cooke Optics ve Mo-sys ile birlikte bir etkinlik ortağıydı. Birleşik Krallık’ta 3LR tarafından temsil edilen ABD’li LED aydınlatma ve kontrol üreticisi ETC, fos/4 LED ışık kaynaklarını, çalışan bir sanal yapım ortamında göstermek için oradaydı.

3LR Yayın, Televizyon ve Film Aydınlatmadan Sorumlu İş Geliştirme Müdürü Barry Grubb şunları söyledi: “ETC’nin film ve yayın sektörlerindeki yönetmenler, görüntü yönetmenleri ve diğer önemli oyunculardan oluşan bir izleyici kitlesine fos/4 serisini sunduğunu görmek harikaydı. Tüm doğru insanları aynı anda tek bir yerde toplamak eskiden beri hep çok zor olmuştur ve bu etkinlik bize sektördeki kilit oyuncular ve karar vericilerle konuşmak ve doğru hedefe odaklanmış zaman geçirmek için eşsiz bir fırsat verdi. ‘Kuru’ bir demonun aksine, ışıkların amaçlanan ortamda kullanıldığını gösterme şansı oldu.

 ETC Birleşik Krallık ve Avrupa Eğitim Programı Koordinatörü Declan Randall, etkinliğin başarısı hakkında şöyle konuştu: “Bir LED Volume ortamında, en üst düzey ürünümüz olan Eos Ti konsolumuz tarafından kontrol edilen bir dizi fos/4 Panel ve Fresnel kurulumumuz oldu. Bu bize onların harika renk yeteneklerini ve inanılmaz çıktılarını gösterme fırsatı verdi - bir LED arka planıyla kamerada test edildi. Endüstri, LED Volume stüdyolarının kullanımına hızla uyum sağlıyor ve ışık kaynaklarının yalnızca yeterince parlak olduğunu değil, aynı zamanda koyu kırmızı emitör (ışık yayıcı) dahil olmak üzere X8 dizisinin gücünün ışık kalitesinde ve sunumunda önemli bir fark yarattığını da gösterebildik. Katılan herkes gerçekten etkilendi. Bence insanlar çok şaşırdı, çünkü LED ile bu kadar hassas bir renk ve kontrol düzeyinin mümkün olabileceğini bilmiyorlardı - koyu kırmızı emitör, LED Volume ile homojenleşme biçiminde oyunun kurallarını değiştirici bir özellik olarak görüldü.

Harika bir etkinlikti ve umarım daha çok yapılır. Misafirler kişisel davet fikrini beğendiler ve yeni ürünleri görmekten ve arkalarındaki ekiplerle konuşmaktan keyif aldıkları açıkça görülüyordu; bence bunu tipik bir ticari fuarda ürünleri görmekten çok daha faydalı buldular. İnsanlara yeni ürünler ve yazılımlar göstermek ve onların teknolojiden heyecan duyduklarını görmek her zaman eğlenceli. Ürünleri gelecekte kullanabilecekleri projeleri hayal ederken, akıllarında uçuşan yaratıcı kıvılcımları neredeyse görebilirsiniz.

80six Ticari Direktörü Dan Hammill şunları söyledi: “Discovery Days, endüstri lideri üreticilerin ve tedarikçilerin hepsinin en son ürünlerini sunmak için gelmeleriyle inanılmaz derecede başarılı ve ilham vericiydi. Bu deneyimden çok keyif aldık ve şimdiden yeni yıl için daha fazlasını planlıyoruz.

ETC ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için 0212 274 69 10 numaralı telefondan Mavi İletişim’i arayabilirsiniz.