Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > GB Labs NAS Performansını %1000 Artırıyor
GB Labs NAS Performansını %1000 Artırıyor
22.12.2021 16:51

Medya ve eğlence sektörlerine yönelik yenilikçi, güçlü ve akıllı veri depolama çözümleri üreten GB Labs, büyük etki yaratan FastNAS teknolojisinin yepyeni bir sürümünü çıkardı. FastNAS Generation 2; 4GByte/s hızlara kadar gerçek kullanılabilir ağ performansı sağlayabiliyor ve karışık görevler için önceki kuşaktan on kata kadar daha hızlı.

Daha da önemlisi, FastNAS Generation 2 aynı anda hızlı okuma ve yazma veri hızları sunan günümüzün etkin çok görevli (multi-tasking) veri depolama gerektiren iş akışları için çok büyük oranda yükseltilmiş performans sağlıyor. FastNAS Generation 2, bir piyasa lideri olan önceki FastNAS serisine göre on kata kadar hız artışı sunuyor.

Bugün prodüksiyon ve post prodüksiyon iş akışları giderek daha karmaşık hale geliyor. Bellek deposu sistemleri sadece kayıt ve kurguyu değil, render, arşivleme, bulut erişim, uzaktan ve evden çalışmayı da desteklemek zorunda. Bütün bunlar artık aynı anda çok sayıda işlemi desteklemesi beklenen paylaşımlı bellek depoları üzerinde yoğun bir zorlanma yaratıyor ve bu da eldeki kullanılabilir bant genişliği üzerine geometrik olarak artan bir yük bindiriyor.

FastNAS, her biri bu çarpıcı hız artışını sağlamak için büyük bir revizyon gören GB Labs’in üç benzersiz teknolojisi üzerine inşa edildi. Ürünün merkezinde, disk dizisini kontrol eden ve yöneten Velocity RAID sistemi (VRE) bulunuyor. Yeni sürüm, eşzamanlı bir görev karışımından daha fazla performans sağlamayı amaçlayan arttırılmış zekâ getiriyor.

VRE, revizyon 2’de büyük bir hız artışı sağlayan GB Labs NVME hızlandırma aracı Nitro ile birleştirildi. Bunun üzerinde, FastNAS’ın uzman mimarisinin geleneksel bir ağ üzerinde çalışmasını ve müşterilere standart protokoller üzerinden iletim yapmasını sağlayan katmanlı Blueshift bulunuyor. Çok sayıda eşzamanlı kullanıcıya çok düşük gecikme süresiyle medya içeriği sunma yeteneği, GB Labs’ın benzersiz bir avantajı.

GB Labs CEO’su Dominic Harland, “Herhangi bir normal veri depolama sisteminde, verilerin eşzamanlı olarak okunması ve yazılması ek yüktür” dedi. “Eşzamanlı erişimler ve işlemler ne kadar fazlaysa, gecikme süresi o kadar artar ve dolayısıyla ek yük katlanarak büyür. Bu nedenle kullanıcılar, paylaşılan depolamanın performansından memnun kalmazlar. FastNAS generation 2 bunu önemli ölçüde azaltmak için tasarlandı.

Harland, “FastNAS, bu kısıtlamaları hafifletmek için kendi uzmanlaşmış özel donanım ve yazılımımızı kullanıyor” diye ekledi. “Performans konusunda her zaman lider olduk: bu yeni sürüm bizi rekabette çok ileriye taşıyor. Ve bunu daha önce olduğu gibi aynı fiyat noktasında yapıyoruz ve benzersiz tak-çalıştır yeteneğimizi sürdürüyoruz: Ürünümüzü kutusundan çıkarıp, hiçbir uzman mühendislik yardımı olmadan 15 dakika içinde içeriği yönetebilirsiniz.

GB Labs ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için 0212 343 13 68 numaralı telefondan Baran Bilişim’i arayabilirsiniz.