Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Jutel ile 2wcom İşbirliğiyle Çok Kanallı Bulut Radyo Çözümü
Jutel ile 2wcom İşbirliğiyle Çok Kanallı Bulut Radyo Çözümü
22.12.2021 17:29

Jutel ve 2wcom, radyo yayıncılarına sektörün ilk eksiksiz çok kanallı bulut radyo çözümünü anahtar teslimi sunmak amacıyla işbirliği yoluna gitti.  Bu çözüm ortaklığı, RadioMan’in IP-ses dağıtım yeteneklerini IP ağ üzerinden multimedya yazılımı MoIN ile geliştirecek. MoIN, aynı anda birden fazla ses kanalını kodlayabilen, kodunu çözebilen ve dönüştürebilen bir yazılım çözümü.

Jutel Operasyonlar Üst Yöneticisi (COO)  Olli-Pekka Lukkarinen yorum yaptı: “RadioMan ve MoIN birlikte müşterilerimizin IP-ses dağıtım sorunlarını çoktan çözdü ve bu ikisini tamamlayıcı bir hizmet olarak birlikte sunmaktan heyecan duyuyoruz.

2wcom CEO’su Werner Drews de kısa bir açıklama yaptı: “Jutel ile olan bu çözüm ortaklığı gerçekten ilham verici. RadioMan ve MoIN birbirini mükemmel şekilde tamamlıyor ve yayıncıların ürettiği ses içeriklerini yönetmek için el sıkışıyor.

Jutel RadioMan 

Jutel, dünyadaki en deneyimli medya ve radyo otomasyon çözüm sağlayıcılarından biri. Radyo iş akışı, medya içerik yönetimi ve farklı dağıtım kanallarında yayın için yenilikçi çözümler sunan, radyonun dijitalleştirmesi konusunda uzman bir firma. Avrupa, Kuzey Amerika, Orta Doğu, Afrika ve Avustralya’da dünyanın önde gelen medya operatörlerine hizmet veriyor. Müşterileri arasında Finlandiya’da YLE, İrlanda’da RTE ve ABD’de CBS News bulunuyor. Genel merkezi Finlandiya’nın, Oulu kentinde.

Şirketin ana ürünü olan RadioMan, 1992’den beri Jutel’i dünya çapında temsil ediyor. Bugün, her büyüklükte radyo istasyonu için tam kapsamlı bir radyo yayın çözümü sağlayan, dünyanın ilk eksiksiz radyo hizmeti olarak sunuluyor.

2wcom 

20 yılı aşkın kanıtlanmış geçmişiyle 2wcom, dünya çapında bilinen bir profesyonel yayın donanımı ve yazılımı çözümleri üreticisi ve tedarikçisi. Yüksek kaliteli donanım, birinci sınıf hizmet ve tavsiyeler sağlayarak, küresel müşterilerinin başarısına katkıda bulunuyor. Dijital geçiş döneminde yayıncıları desteklemek için MoIN yazılım serisini ve 4audio donanım serisini geliştirdi. Merkezi Almanya’nın Flensburg kentinde.

MoIN (Multimedia over IP Network) yazılımı, adeta Alman kalitesiyle üretilen bir “İsviçre çakısı”. MoIN, uzaktan prodüksiyon, stüdyo, görüntü akışı, dağıtım ve CDN/OTT ağlarını birbirine bağlayan yayın ekosistemlerine kolayca uyarlanabilir.

En Çok Okunanlar
Dergi