Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Zixi ve AWS İşbirliğiyle Gelişmiş Ağ İzleme
Zixi ve AWS İşbirliğiyle Gelişmiş Ağ İzleme
22.12.2021 17:38

Her türlü bir internet protokolü (IP) üzerinden güvenilir, canlı yayın kalitesinde görüntü sağlayan bir endüstri öncüsü ve yazılım tanımlı video platformunun (SDVP) ödüllü mimarı olan Zixi, AWS Cloud Digital Interface (CDI) ve AWS Elemental Link'i entegre ederek, Amazon Web Services (AWS) ile sürmekte olan çalışmalarını geliştirdiğini duyurdu. ZEN Master canlı video planlama, düzenleme ve uzaktan ölçüm (telemetri) kontrol düzlemine, kullanıcıların 300'den fazla Zixi Enabled Network aygıtını ve uygulamasını geniş ölçekte yapılandırmalarını ve takip etmelerini sağlayan yetenekler eklendi.

ZEN Master kontrol düzlemi, yüzlerce canlı video ve Zixi akışı için giriş ve çıkışları uygun ölçekte yönetmeyi kolaylaştırır. Ağ kaynakları ve dağıtım hedefleri için otomatik yapılandırma ayrıntılarıyla bu görüntü yönetim yazılımı, kullanıcıların anında yeni canlı kanallar oluşturmasına ve gerekli akışları hızlandırmasına olanak tanır. ZEN Master, sinyal yollarının noktadan noktaya, bir noktadan çok hedefe, çoklu bulut veya çoklu içerik dağıtım ağı (CDN) olup olmadığına bakılmaksızın, endüstri protokolleri genelinde yayın akışlarının yönetimini kolaylaştırır. Geniş ölçekte izleme sistemleri ve akış bileşenleri için kullanıcı tarafından yapılandırılabilen kılavuz çizgilerine sahip olan kontrol düzlemi, grafik ve e-posta tabanlı uyarılarla çok ortaklı tedarik zincirlerine ve tek bir ekrandan yerel, uzak ve bulut tabanlı cihazlara merkezi uzaktan erişime olanak tanır.

AWS Elemental Canlı Görüntü Hizmetleri Başkanı Greg Truax açıkladı: "ZEN Master, canlı görüntülerin her bir kanal ve aygıt düzeyinde veya tüm bir video içeriği oluşturma ve dağıtım kuruluşu genelindeki sunumunu yapılandırmak, düzenlemek ve izlemek için bir dizi sanal araç sayesinde canlı akış iş akışlarının karmaşıklığını azaltır. AWS hizmetleri üzerinde çalışan ZEN Master SaaS yazılım hizmetiyle, ortak müşterilerimiz için Zixi ile işbirliğimizi genişletmek doğal bir girişimdi."

Zixi İşbirliği ve Pazarlama Birinci Başkan Yardımcısı John Wastcoat ekledi: "Zixi'nin, uzun yıllar önce AWS Elemental Live ile bir API entegrasyonuyla başlayan ve AWS Elemental MediaConnect için çalışmaya devam eden uzun bir AWS geçmişi var. Müşterilerimize, ZEN Master'daLink ve CDI'nin API entegrasyonunun daha da güçlü bir kullanıcı deneyimi sağladığı yetenekleri sunmaktan heyecan duyuyoruz."

Eksiksiz bir uygulama programlama arayüzü (API) entegrasyonuyla ZEN Master, AWS Elemental MediaConnect hizmetinin güçlü kararlılığını artıran raporlama ve otomasyon rutinleri ile ses-görüntü-ağ değişkenleri üzerinde iş akışı esnekliği, katmanlı akış durumu görünürlüğü, akış analizi; ve Amazon CloudWatch verilerini kullanarak AWS altyapısı gözlemleme özelliklerini ekledi. ZEN Master, medya şirketlerine ve servis sağlayıcılara bölgesel ve küresel ölçekte diğer sistemler ve altyapılarla planlama ve birlikte çalışma için mimari esneklikle beraber, birden çok uzaktan ölçüm (telemetri) katmanına görünürlük sağlıyor.

AWS Elemental Link cihazları, AWS Elemental MediaLive için bir kaynak olarak mevcut olup, AWS hesapları için tamamen yapılandırılmış olarak teslim edilir; ZEN Master, MediaLive'ı akışları MediaConnect'e gönderecek şekilde yapılandırır. AWS müşterileri, Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) bulut sunucuları için Amazon Elastic Fabric Adapter (EFA) üzerinde çalışan yazılım uygulamaları arasında gerçek zamanlı olarak aktarılan CDI akışlarını kullanarak yüksek kaliteli sıkıştırılmamış canlı görüntüleri yönetebilirler. AWS Marketplace üzerinden genel ve özel satışların yanı sıra doğrudan Zixi'den de temin edilebilen ZEN Master'ın yeni bulut ortamlarındaki bu artımlı akışları, hem yazılım hem de donanım satıcılarının kendi prodüksiyon ortamlarında düşük uçtan uca gecikme ve yüksek bant genişliği ile karşılıklı çalışabilme yeteneklerini daha da zenginleştirir.