Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Geliştirilen RIST Protokolü Yeni Medya Aktarım Uygulamalarını Destekliyor
Geliştirilen RIST Protokolü Yeni Medya Aktarım Uygulamalarını Destekliyor
22.12.2021 17:35

The Video Services Forum (VSF) önemli bir yeni teknik şartnamenin çıktığını duyurdu:  “Reliable Internet Stream Transport (RIST) Protocol Specification – Advanced Profile.”

Bu yeni teknik şartname (specification), RIST cihazlarının işlevselliğini ve diğer aygıtlarla birlikte çalışma uyumluluğunu büyük ölçüde genişleterek, çok çeşitli güvenilir, güvenli medya sinyali aktarım uygulamalarını mümkün kılan yeni yetenekler sağlar. Belge, herkesin indirmesi ve kullanması için https://vsf.tv/technical_recommendations.shtml adresinde ücretsiz olarak mevcut.

RIST Advanced Profile, UDP üzerinden SMPTE ST 2110, ST 2022 ve MPEG TS gibi RTP tabanlı medya sinyalleri de dahil olmak üzere herhangi bir eski protokolü taşıyabilen korumalı bir tünel modu içerir. Ayrıca, TCP tabanlı çift yönlü protokoller, güvenlik duvarı yapılandırmasını basitleştirmek için yalnızca tek bir UDP bağlantı noktası tüketirken, aynı paket tünelinde güvenli ve güvenilir bir şekilde taşınabilir. En son şifreleme ve kimlik doğrulama teknolojilerinden bazılarına destek eklemek için RIST güvenlik özelliklerinde de iyileştirmeler yapıldı.

RIST teknolojisi, şu anda Cobalt, Evertz, Net Insight, Nevion, QVidium, SipRadius, VideoFlow ve Zixi gibi birçok üretici tarafından sunulan ürünlere dahil edilmiş durumda. libRIST açık kaynak uygulaması ayrıca dünya çapında çeşitli yayıncılık, kurumsal ve profesyonel tüketici uygulamaları için yaygın bir şekilde kuruldu. Şu anda 150'den fazla üyesi olan RIST Forumu (www.rist.tv), RIST teknolojisini kullanan ve hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen kuruluşlar için çeşitli kaynaklar sağlar.

Cobalt Digital EVP Engineering’den, RIST Advanced Profile teknik şartnamesinin başyazarı Ciro Noronha yorum yaptı: “RIST Advanced Profile, kurumsal uygulamalar için güvenilir iletim ile bir VPN hizmeti sağlamanın yeni bir yolu, ve RIST'in avantajlarını yalnızca medyaya değil, her türlü trafiğe yayar. Bu geliştirmeler, SMPTE ST 2022, ST 2110 ve NDI, Dante ve AES67 gibi diğer protokoller dahil olmak üzere birçok sinyal türünü taşımak için kullanılabilecek işlevler ekledi."

VSF RIST Activity Group içerisinde gelecekteki çalışmalar, popüler WireGuard VPN desteği, gelişmiş güvenlik duvarı geçişi ve uyarlanabilir bit hızı kodlaması dahil olmak üzere protokol için yeni yetenekler geliştirmeye odaklandı. Daha da fazla birlikte çalışabilirlik ve ölçeklenebilirliği desteklemek için otomatik yapılandırma ve standartlaştırılmış kontrol/yönetim işlevleri dahil olmak üzere, RIST sistemlerinin büyük kurumsal ağlarda kontrol edilmesini ve yönetilmesini kolaylaştıran yeni işlevler de eklenmekte.

Video Services Forum

1997 yılında kurulan Video Services Forum (VSF), video ağ teknolojileri için birlikte çalışma uyumluluğu, kalite ölçütleri ve eğitime önem veren hizmet sağlayıcılar, kullanıcılar ve üreticilerden oluşan uluslararası bir dernek. Kuruluşun faaliyetleri arasında video ağ teknolojilerinin geliştirilmesi, mühendisliği, kurulumu, test edilmesi ve bakımı ile ilgili sorunları belirlemek için forumlar sağlamak; video ağ teknolojisinin gelişimini teşvik etmek ve video hizmetleri endüstrisindeki ortak sorunların çözümünü teşvik etmek için patentsiz bilgi alışverişi; ulusal ve uluslararası standart kuruluşları tarafından standartların geliştirilmesine katkıda bulunarak ve bunları destekleyerek birlikte çalışabilirliği teşvik etmek var. VSF'yi online olarak http://www.videoservicesforum.org adresinde ziyaret edebilirsiniz.

En Çok Okunanlar
Dergi