Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Digiturk FOR-A FA-9500 Çok Amaçlı Sinyal İşlemcisi Aldı
Digiturk FOR-A FA-9500 Çok Amaçlı Sinyal İşlemcisi Aldı
22.01.2022 14:12

Digiturk yayın ekipmanları arasına 4 adet yüksek dinamik aralıklı (HDR) yazılım seçeneğine sahip FOR-A FA-9500 çok amaçlı sinyal işlemcisi satın aldı.

FA-9500, video prodüksiyonu için ihtiyaç duyulan işlevlerle yüklü, çok amaçlı bir sinyal işlemcisi. Ünite 3G-SDI, HD/SD-SDI ve analog kompozit giriş-çıkışları destekler. Kare senkronlayıcı işlevine ilaveten, standart özellikler olarak yukarı/aşağı/çapraz/en/boy çevirici, renk düzeltici ve otomatik video iyileştirici (AVO) sağlar. Birçok türde görüntü ve ses sinyalini dönüştürebilir. Çok sayıda ek işlevler arasında, opsiyon olarak analog komponent giriş-çıkış, logo üreteci, Dolby E kodlayıcı/kod çözücü içerir. Bu çeşitli opsiyonlar birleştirilerek, tek bir ünite, iletim, seri prodüksiyon, haber raporlama, prodüksiyon, kurgu ve dağıtım da dahil olmak üzere tüm video prodüksiyon sahneleri için optimum işlevsellik sağlayabilir. Bir FA-9500 işlemci olduğu sürece, başka herhangi bir çevresel video ekipmanına ihtiyaç kalmıyor.

3G-SDI/HD-SDI/SD-SDI analog kompozit I/O

Görüntü girişi için standart olarak üç giriş var; 2 adet 3G/HD/SD-SDI giriş ve 1 adet analog kompozit giriş. Opsiyonlar eklendiğinde, dört adede kadar girişten 1 kanal seçilebiliyor. İki SDI giriş kanalı bağımsız olarak senkronize edildiği için, geçişler sırasında görüntü ve ses sinyallerinde “şoklar” olmuyor. 

Ayrıca her SDI girişinde hata tespit işlevi var. Sinyal kesildiğinde veya bir hata tespit edildiğinde, bir clean switch tetikleniyor ve diğer kanala kusursuz bir geçiş gerçekleşiyor. 

Seçilen giriş sinyalleri 2 adet çevirici devresi üzerinden geçiyor ve sırasıyla SDI ve analog kompozit sinyaller olarak çıkışları yapılıyor. Her kanal 2 adet dağıtık çıkışa sahip. Elektrik kesilmesi veya acil durumlar için bir giriş-çıkış atlama (I/O bypass) işleviyle ek olarak hem SDI hem de analog kompozit sağlanıyor.

FOR-A ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 576 94 85 numaralı telefondan Avsistek’i arayabilirsiniz.