Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Malatya ERTV Marsis Çözümleriyle Yenilendi
Malatya ERTV Marsis Çözümleriyle Yenilendi
22.01.2022 14:08

Malatya ERTV, yayın otomasyon sistemlerini Marsis ürünleri ile yeniledi. Bununla birlikte yayın sistemlerine de yeni ekipmanlar kattı. Projede Marsis Ingest, Marsis KJ, Marsis Playout çözümleri kullanıldı. 

Marsis Ingest ile çok kanallı çalışma

Marsis Ingest, HD SDI / SDI veya IP kaynaklarından kayıt yapabilir. Her kanal, farklı giriş türleri için ayrı ayrı yapılandırılabilir. Çok kanallı kayıtlar için her kodlayıcıya CAM 1, CAM 2, CAM 3 veya Sports Channel, News Channel gibi isimler verilebilir. Marsis Ingest ani kayıtlar için manuel kayıt yapabilir veya gelişmiş zamanlayıcıda önceden programlanabilir.

Çoklu format desteği

Marsis Ingest, geniş bir kayıt formatı desteğine sahip. Apple ProRes, AVI, MPEG, H.264 (Mp4), HEVC, MOV, DV, MXF, GXF, DNxHD, MKV. FLV, WMV gibi yayın kodeklerinin ve paketleyicilerinin çoğu Ingest’te destekleniyor. Özel kayıt ön ayarları, operatörlerin listeden seçim yapabilmeleri için ana format olarak eklenebilir.

Marsis CG kanal logo yazılımı

Güçlü bir motora sahip olan Marsis CG, kullanıcıların sınırsız katman desteği ile zengin grafikler oluşturmasına olanak tanır. Marsis CG, durağan metin, resim, rulo, hareketli şerit, animasyon, saat ve video gibi çok çeşitli nesne desteğine sahip. Marsis CG, otomatikleştirilmiş grafik oynatma için Marsis Playout ile entegre.

Masaüstü ve web istemciler

Marsis CG, yerel kurulumlar için bir Windows masaüstüne ve uzak kurulumlar için Web istemcilerine sahip. Müşteriler bilgisayar grafiklerine (CG) giriş yapabilir ve gerçek zamanlı olarak değişiklik yapabilirler.

Marsis Playout ile çok kanallı playout

Esnek playout otomasyon yazılımı Marsis Playout, benzersiz tek noktalı web tabanlı yardımcı program yöneticisi ile kullanıcıların çok kanallı, çok personelli operasyonları yönetmelerine olanak tanır. Sistem, kolay ve doğru oynatma için sade, güçlü kullanıcı arayüzünde tüm ayrıntıları sağlar. Çoklu sayaçlar, olay sayaçları, renk kodlu olay ve kategori tabanlı kılavuz ızgara, Marsis Playout’u sezgisel ve kullanımı kolay bir uygulama haline getirir. Dahili arama motoru, isteğe opsiyonel entegre medya varlık yönetimi, Playout için içeriğe anında erişim sağlar.

Çoklu format desteği

Marsis Playout, aynı oynatma listesinde farklı görüntü formatlarını ve taşıyıcıları oynatabilir. Ayrıca, süreye göre görüntü dosyalarını da oynatabilir.

AVI, MPEG(PS/TS), H264/MPEG-4-AVC, HEVC(H265), MOV, QuickTime, MJPEG, DV, AVC-Intra, DVCPRO, XDCAM, DNxHD, MXF, GXF, LXF, MKV, FLV, WMV/ASF, ProRes, 3GPP, Divx, Xvid, F4V, Sorenson, JPG, PNG, BMP formatlarını destekleyen Marsis Playout, AAC, ATSC A/52A (AC-3), ATSC A/52 E-AC-3, FLAC, MP2, MP3, ALAC, Ogg Vorbis, Wav ve ADPCM ile de uyumlu. 

Marsis ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 576 94 85 numaralı telefondan Avsistek’i arayabilirsiniz.