Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > James Webb Uzay Teleskopunun Fırlatılışını Marshall Kameralar Çekti
James Webb Uzay Teleskopunun Fırlatılışını Marshall Kameralar Çekti
25.02.2022 11:07

Hubble uzay teleskobunun evrenin kökenini incelemek için uzaya fırlatılmasının üzerinden 30 yıldan fazla zaman geçti. Hubble’ın yerini James Webb uzay teleskobunun alacağı duyurulduğunda, tarih yeniden yazılmak üzereydi. 25 Aralık 2021’de uzaya fırlatılan James Webb uzay teleskobu, Avrupa Uzay Ajansı tarafından NASA ve Kanada Uzay Ajansı işbirliğiyle yörüngeye gönderildi. Hubble uzay teleskobunun yerini alan James Webb uzay teleskobu, evrenin sırlarını çözmeye yardımcı olmak için galaksileri, gezegenleri, yıldızları ve hatta bulutsuları gözlemleme yeteneğimizi büyük ölçüde geliştirmek üzere tasarlanmış, şimdiye kadar yapılmış en güçlü uzay teleskobu.

NASA tarafından üretilen James Webb uzay teleskobu, roketi ve fırlatma alanını denetleyen Avrupa Uzay Ajansı’nın katkısıyla, Ariane 5 roketiyle fırlatıldı. İrlanda’nın Dublin kentindeki Réaltra Space Systems, Avrupa Uzay Ajansı için video kamera telemetri sistemini tasarlayıp geliştirdi ve ikonik görüntüleri dünya çapındaki bir izleyici kitlesinin teleskopu yörüngeye bırakılırken gözlemlemesi için fırlatma bölmesine kurulmak üzere iki Marshall Electronics minyatür HD kamera seçti. Kameralar, Marshall Electronics’in Avrupa distribütörü Marcam Europe tarafından sağlandı ve desteklendi.

Marshall Electronics Kameralar Direktörü Tod Musgrave açıklama yaptı: “Marshall’ın roketler, uydular ve uzay araçlarına kamera ve lens entegrasyonu konusunda bir geçmişi var, bu nedenle fırlatmayı çekmek için doğru ekipmanı seçme zamanı geldiğinde Réaltra mükemmel çözüm ortağını seçti. Böylesi tarihi bir olay için seçilmekten onur duyuyoruz ve kameralarımızın fırlatmayı tüm dünyadaki gözlemcilerle paylaşmak için araçta olmasından gururluyuz.

Küçük, göze batmayan ama güçlü minyatür kameralar, tarihi fırlatmanın güçlü doğası sırasında kristal netliğinde görüntüler sağlamak için doğru seçim olduğunu kanıtladı. Marshall Miniature kameralar, gelecek nesil sensörler ve işlemciler ile üretildiler ve ultra net, canlı görüntüler sunuyorlar. Marshall mini kameraları, çok yönlülük ve rahatlıktan ödün vermeden hafif, minyatür görüş açısını korurken, doğru renklerle ayrıntılı çekimler yapmak üzere tasarlandılar.

Marshall Electronics ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için 0212 274 69 10 numaralı telefondan Mavi İletişim’i arayabilirsiniz.