Fujifilm GFX orta format kamera serisi, 44mmx33mm’lik büyük sensörün getirdiği avantajlardan yararlanmak isteyen yönetmenler tarafından kısa ve uzun metraj filmlerde kullanılmaya başlanmıştı. Sinema sektöründe standart hale gelen Super35mm sensörün yerini FF ya da daha büyük sensörlü kameralara bırakmaya başlamasıyla GFX sistemi de yönetmenler tarafından takip edilmeye başlandı. Söz konusu sinematik görüntü ve büyük sensör olunca anamorfik lenslerle GFX performansı da uzun süredir merak konusuydu.
Fujifilm video sistemini bilen ve yakından takip eden tecrübeli görüntü yönetmeni Arda Yıldıran tarafından ilk defa GFX sistemi anamorfik lenslerle test edildi. Testlerde Cooke S7 serisi 40mm, 50mm, 75mm ve 100mm FF anamorfik lensler kullanıldı. Super35mm sensörden yaklaşık 4 kat, Full Frame (Large Format) sensörden 1.7 kat büyük bir sensöre sahip olan GFX’in sensör boyutundan ve 4/3 oranından dolayı anamorfik lens kullanımı için avantajlara sahip olduğu kanısına varıldı.
Godox’un yeni RGB panellerinin, job ışıkların ve LED kafaların da aydınlatmada kullanıldığı test çekiminde hem GFX’in performansı hem de anamorfik lenslerin flare, bokeh gibi detayları test edilmiş oldu. Sonuçların daha doğru tahlil edilebilmesi için çekilen görüntüler perdeye yansıtıldı ve detaylı incelendi. RAW video kaydının sağladığı esneklikler, sensör boyutunun net alan derinliğine ve perspektife etkisi görüntüleri sinematik anlamda zenginleştirirken; anamorfik lens yapısı gereği 75mm gibi bir açıda dahi geniş görüntü elde edilmesinin görüntü yönetmeninin olanaklarını arttırdığı dile getirildi . Sensörün düşük ışık tepkisi test edilmek istendiği için Godox ışıklar yaklaşık %10 gibi düşük kuvvetlerde kullanıldı. Düşük ışık ve yüksek ISO’daki noise başarısı yanında anamorfik lenslerle elde edilen uyum Arda Yıldıran tarafından geçer not aldı.
Fujifilm ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 522 20 32 numaralı telefondan Fujifilm Türkiye’yi arayabilirsiniz.