Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Kulaklıkla En İyi Ses Dinleme Deneyimi İçin Genelec Aural ID Eklentisi
Kulaklıkla En İyi Ses Dinleme Deneyimi İçin Genelec Aural ID Eklentisi
20.02.2022 12:22

Ses dinleme (monitör) çözümlerinde dünya liderlerinden biri olan Genelec, Aural ID yazılım teknolojisini kullanımı kolay bir DAW (Digital Audio Workstation) eklenti (plug-in) formatında kullanıma sundu. Yeni Aural ID plug-in, ekstra özellikler ve daha esnek satın alma modelleri sağlamanın yanı sıra, her ses profesyonelinin iş akışına sorunsuz bir şekilde entegre olarak, stereodan sarmalayana (immersive) kadar daha gerçekçi, güvenilir ve tamamen kişiselleştirilmiş bir kulaklıkla dinleme deneyimi sunar.

Genelec, ücretsiz Aural ID Creator mobil uygulaması aracılığıyla kullanıcı tarafından sağlanan basit görüntü çekimlerini kullanarak, kullanıcının kafasının, dış kulağının ve üst vücudunun her yönden gelen sesi nasıl etkilediğini ve renklendirdiğini analiz edecek. Bu etki tamamen her bireye özgün olup, Head-Related Transfer Function (HRTF) olarak adlandırılır. Aural ID’nin bulut tabanlı hesaplama motoru daha sonra kişisel HRTF’lerini hesaplamak için kullanıcının kendi baş ve üst gövde özelliklerini modeller ve bu bilgi her türlü DAW’a kolay entegrasyon için VST, AAX ve AU formatlarında mevcut olan, Aural ID plug-in içerisindeki her yöne kusursuz ses sunumu sağlar.

Öncelikle müzik, film, yayın, oyun sesi tasarımı ve akademik araştırmalarda çalışan ses profesyonellerini hedefleyen Aural ID, genel HRTF’lere dayananlardan farklı olarak kapsamlı ve kişiselleştirilmiş bir kulaklık deneyimi sunma yeteneğiyle benzersiz. Ayrıca, Aural ID, oda içi hoparlör izleme dinleme üzerinde modellenen doğal bir imaj duygusuyla kulaklıklı dinleme sağlar ve her zamankinden daha güvenilir kulaklık miks kararları alınmasını sağlar. Aural ID, sıklıkla özel amaca yönelik ortamlarda uzaktan çalışan mobil ses uzmanları için harika bir çözüm.

Aural ID’nin eklenti versiyonundaki yenilik, herhangi bir kulaklığın yol açabileceği ses değişimlerini (colouration) telafi etme yeteneği. Bunu başarmak için iki mod var; ilk ve en doğru olanı, eklenti içerisindeki belirli kulaklık modellerinden oluşan bir kütüphane için ayrı ayrı uyarlanmış bir düzeltici EQ iken, ikinci mod ise her türlü profesyonel kulaklık modelini destekleyen, daha genel bir tepki sunar.

Aural ID eklentisi, Genelec Smart Active Monitor kullanıcılarının, kalibrasyon dosyalarını doğrudan Genelec’in GLM hoparlör yöneticisi yazılımından almalarına olanak tanır. Bu, kullanıcının oda içi izleme sisteminin performansının hemen hemen aynısını başka yerde de oluşturmasına yardımcı olur ve kişiselleştirilmiş oda içi ve kulaklık dinleme ortamları arasında daha doğal ve tatmin edici bir bağlantı ile eksiksiz bir Genelec ses takip ekosistemi yaratır. Bu bağlantı, eklentinin, kullanıcının oda içi dinleme kurulumunun sanal bir modelini oluşturma ve saklama yeteneği ile daha da geliştirildi ve herhangi bir sanal monitörün sezgisel bir şekilde solo ve sessize alınmasına olanak tanır. Kullanıcılar ayrıca sanal monitör uzamsal konumu, seviye eşitleme, azimut ve yükseklikte dinleyici yönü ve toplam sistem eşitlemesi üzerinde ince ayarlar yapabilirler.

Aural ID eklentisi, bulut tabanlı bir abonelik hizmeti aracılığıyla doğrudan Genelec Cloud platformundan temin edilebilir ve en son güncellemelere, gelecekteki Aural ID özelliklerine ve anında yardım masasına sürekli erişim sağlar. Hem bireyler hem de kurumsal/eğitim grubu lisansları için fiyatlandırma seçenekleri mevcut.

Genelec ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 212 80 75 numaralı telefondan Asimetrik’i arayabilirsiniz.