Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Dong-Ah Medya ve Sanat Enstitüsü Stüdyo Tesisi Tamamen Blackmagic Design İş Akışıyla Oluşturuldu
Dong-Ah Medya ve Sanat Enstitüsü Stüdyo Tesisi Tamamen Blackmagic Design İş Akışıyla Oluşturuldu
20.02.2022 12:24

Blackmagic Design, Güney Kore’nin en büyük yayıncılık, film ve sanat üniversitesi olan Dong-Ah Institute of Media and Arts (DIMA)’nın, yeni stüdyo tesisini Blackmagic Design iş akışına dayalı olarak kurduğunu duyurdu. Asya’nın en kapsamlı Ultra HD (UHD) eğitim stüdyosunun bir parçası olarak hem öğrenci yapımları hem de online ders videoları için kullanılan Blackmagic URSA Broadcast G2 kameralar ve onlarca ATEM canlı yapım switcher’leri buna dahil.

Güney Kore’nin Anseong şehrinde bulunan DIMA, en yüksek kalitede film, video, dijital sanat ve yayınların nasıl oluşturulacağı konusunda öğrencilerini eğitmeye kendini adamıştır. En yeni teknolojiye dayalı UHD televizyon stüdyosuna sahip, Güney Kore’nin ilk üniversitesi olan DIMa’nın Stüdyo Tesisi; 20’yi aşkın fazla Blackmagic Design kameraya, çeşitli ATEM switcher’lere ve üç tane DaVinci Resolve Studio post prodüksiyon paketine sahiptir. Tesis içindeki medyanın yönetimi, Universal Videohub 72x72 ve diğer Smart Videohub yönlendiricilerinin yanı sıra, çok sayıda başka Blackmagic Design ürünüyle yapılıyor.

DIMA’nın ekipman yönetim merkezi müdürü Dae Hyun Kim, şunları açıkladı: “Blackmagic Design ürünleri olmadan DIMA bunu başaramazdı. Bu ürünler; Blackmagic kameralarından biriyle çekilen medyalardan tutun canlı görüntü miksine ve Resolve ile post prodüksiyona kadar, her aşamada kullanılmakta.

DIMA’nın stüdyo tesisi; çok kameralı yayın stüdyoları, bir kontrol odası, 4K ve sanal gerçeklik yapımları için bir sanal yapım stüdyosu, üç post prodüksiyon odası ve bir HDTV naklen yayın aracından oluşuyor. Hep birlikte, bu iş akışının tamamı, öğrencilere pratik bir eğitim müfredatı ve en yüksek kalitede iş akışları kullanılarak tamamlanan, okul içi yapım projeleri sunuyor.

Dae Hyun Kim şunları ekledi: “Öğrencilerimiz, en büyük film setlerinde veya dünya çapındaki en büyük yayın etkinliklerinde görülebilen teknoloji ile eğitim alıyorlar. Ayrıca, Blackmagic ürünleri, öğrenmesi ve kullanımı kolay olarak üretiliyor, bu da öğrencilerimizin yaratıcılıklarına ve her tür medya ile nasıl çalışılacaklarına odaklanabilmeleri açısından önemlidir.

DIMA öğrencileri tesiste; aralarında URSA Broadcast G2, Pocket Cinema Camera 4K, Pocket Cinema Camera 6K, Blackmagic Studio Camera 4K ve URSA Mini Pro 4.6K G2 dahil olmak üzere, çok sayıda Blackmagic Design kamerasıyla çekim yapıyorlar. Görüntülerin canlı miksi ve internetten canlı yayını, bir ATEM 2 M/E Production Studio ve ATEM 2 M/E Production Studio 4K’nın yanı sıra çeşitli ATEM Television Studio ve ATEM Mini modelleriyle yapılıyor. Kullanılan cihazlar arasında; Blackmagic MultiView 16 ve MultiView 4 monitörleri, çeşitli Teranex Express format çevirici, HyperDeck Studio Pro ve HyperDeck Studio 12G yayın kaydedicileri, Ultimatte 12 görüntü birleştirme işlemcileri, SmartScope Duo 4K video monitörü, Blackmagic Audio Monitor ve çeşitli DeckLink kayıt ve oynatım kartları ve Blackmagic Mini Converter cihazı da bulunuyor.

Stüdyo tesisi, her birinde 40 adet ATEM Mini cihazının bulunduğu çok sayıda sınıfı da kapsıyor. Bunlar vMix canlı internet yayın yazılımı ile birlikte kullanılarak, öğrencilerin online derslere katılmalarını ve internetten yayın yapmanın temellerini öğrenmelerini sağlıyor. Stüdyo tesisi ile DIMA’nın önceliklerinden biri, sadece statik setlere sahip olmakla kalmayıp, aynı zamanda öğrencilere, kampüs içinde istedikleri yerde çekim yapma ve çalışma imkanı sunmaktır.

Dae Hyun Kim sözlerine şöyle devam etti: “Blackmagic ürünlerinin kompakt tasarımları, cihazların taşınabilir olmalarını mümkün kılıyor. Bu bizim için önemli, çünkü cihazları taşıyabilmemiz ve her müfredatın kendi gereksinimlerine göre kişiselleştirebilmemiz gerekiyor. Ayrıca, bu ürünler, öğrencilerin okul haricindeki faaliyetleri için bu çözümleri kiralayabilmelerini kolaylaştırıyor. Özellikle de URSA Broadcast G2’leri ATEM switcher’lerle birlikte kullanırken, sezgisel arayüzleri ve kullanılabilirlikleri sayesinde öğrencilerimiz onları kullanmakta zorlanmıyor. Kullanışlılar ve tally, interkom ve SDI üzerinden kamera kontrolü gibi fonksiyonların düzenlenmesi de basit.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.