Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Pegasus Aviación, İspanya ve Şili’de Havadan Yangınla Mücadele ve Acil Servis Yeteneklerini Artırmak için LiveU Video Teknolojisini Seçti
Pegasus Aviación, İspanya ve Şili’de Havadan Yangınla Mücadele ve Acil Servis Yeteneklerini Artırmak için LiveU Video Teknolojisini Seçti
24.03.2022 11:02

İspanya merkezli ve ülke genelinde, Portekiz, İtalya, Şili ve Uruguay’da faaliyet gösteren Pegasus Aviación, bağlantıların sınırlı olduğu zorlu ortamlardan canlı akış görüntüleri ve internet kapsamı sağlamak için şirketin görev açısından kritik IP bağlantı birleştirme (bonding) çözümlerini kullanarak yangınla mücadele hizmetlerine yardımcı olmak için LiveU’ya yöneldi. 

Pegasus Aviación, havacılık alanında 50 yılı aşkın deneyime sahip, kamu ve özel müşterilere geniş bir hizmet yelpazesi sunan, %100 İspanyol sermayeli bir havacılık grubu olan Pegasus Aero Group’un bağlı olduğu ana şirket. Pegasus’ta Proje, Planlama ve Destek Başkanı José Antonio Rodriguez’in belirttiği gibi, şirketin stratejik planında şu andaki önemli hedef, filonun teknolojik modernizasyonu: “Uzmanlığımız, özellikle orman yangınlarında, karada ve denizde insanların kurtarılması amacıyla uçakların eğitimi, bakımı ve işletilmesinin sağlanmasına dayanmaktadır. Bugün, kapsama alanının yetersiz olduğu ortamlarda bize daha iyi bağlantı sağlayabilecek seçenekler aradığımız yerleşik teknolojinin kullanımı yoluyla bu işlemleri optimize etmenin zorluğuyla karşı karşıyayız. LiveU ile yolculuğumuz işte burada başladı.

Yayın ve internette görüntü akışı sektöründe her tür canlı görüntü yakalama ve iletimi için yaygın olarak kullanılan LiveU teknolojisi, LiveU’nun öncülük ettiği ve sektörde piyasa lideri bir teknoloji olan IP bağlantı birleştirmeye dayanır. Bu temel teknoloji, gerçek zamanlı geniş bant bağlantısı oluşturmak için başlıca örnekleri mobil ve WiFi olan birden fazla hücresel ağlardan bant genişliklerinin bir araya getirilmesini kolaylaştırır. Bu, diğer teknolojilerin normalde başarısız olacağı uzak konumlarda ve hareket halindeyken bağlantının sağlanabileceği ve yalnızca yüksek kaliteli canlı video akışının değil, aynı zamanda diğer veri hizmetleri için internet bağlantısının da sağlanabileceği anlamına gelir. Gerekli çoklu modemleri içeren ayrı saha birimleri, ilgili havacılık otoritelerinin onaylı teknik şartnamelerine tabi olarak bir sırt çantasında taşınabilir veya bir uçağın içerisine kurulabilir.

Pegasus Aviacion, Şili ve İspanya’daki görüntüleme hizmetlerini geliştirmek için şu anda helikopterlerinde çok sayıda LiveU LU300 kompakt saha ünitesi kullanıyor. Bunlar, LiveU’nun bulut tabanlı yönetim sistemi LiveU Central aracılığıyla Pegasus Aviación tarafından kontrol edilebilir. Ayrıca, uçak uçuş halindeyken yüksek hızlı internete erişmek için LiveU’nun DataBridge teknolojisini de kullanıyor.

José Antonio Rodríguez ekledi: “Bu teknoloji, operasyonlarımızdan elde edebileceğimiz bilgileri büyük ölçüde geliştirerek, daha önce mümkün olmayan yerlerden canlı görüntüler yakalamamıza olanak tanıyor. Bu gerçek zamanlı görüntüler, müşterilerimiz için önemli bir rol oynuyor ve acil durum yöneticilerinin sahadan yeni bilgilerle kararlar almasına olanak tanıyor. LiveU bizim için önemli bir teknolojik adım ve 130’dan fazla uçaktan oluşan filomuzla hizmet verdiğimiz diğer ülkelerde de kullanımını genişletmek istiyoruz.” 

LiveU Fransa ve Güney Avrupa Satış Direktörü Jean-Christophe Albou şunları söyledi: “Teknolojimizin yayın ve internet akış alanlarında kullanımının ötesinde, büyük bir potansiyele sahip olduğunu her zaman biliyorduk ve şimdi acil hizmetlerde ve ilk müdahale sektörlerinde kullanımının arttığını görüyoruz. Bu önemli bir örnek ve böylesine hayati bir sektöre yardımcı olduğunu görmekten gurur duyuyoruz.

LiveU ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.