Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Görüntü Kalite Otomasyonu Araştırmasının Sonuçları
Görüntü Kalite Otomasyonu Araştırmasının Sonuçları
18.03.2022 11:18

OTT sağlayıcıları, yayıncılar ve çok kanallı görüntü sağlayıcıları arasında yakın zamanda yapılan bir ankete göre, düşük video kalitesi çok sayıda görüntü akış sağlayıcısı için hala bir sorun olduğundan, pazar giderek artan bir şekilde bir çözüm olarak video deneyimi otomasyonuna doğru yöneliyor.

200’den fazla katılımcının girdilerini toplayan anket, düşük video kalitesinin en önemli teknik sorun olduğunu gösterdi ve katılımcıların %20’si bunu en büyük endişesi olarak belirtti. Katılımcıların yalnızca %36’sı şu anda kalite güvencesini otomatikleştiriyor olsa da, belirtilen pazar potansiyeli yüksek; ve şu anda otomasyon uygulamayan katılımcıların yaklaşık %40’ı gelecekte kalite otomasyonu uygulamayı planladıklarını söylediler. Bahsedilen bu adaptasyonun önündeki başlıca engeller arasında, karmaşıklık ve kurum içi uzmanlık eksikliği (%30) vardı. Anket, görüntü izleme deneyimi otomasyonunda lider isimlerden olan SSIMWAVE adına, görüntü akış endüstrisi uzmanı Dan Rayburn tarafından gerçekleştirildi. Daha geniş anlamda anket, otomasyon konusunda istekli olunduğunu ancak çözümlere, uzmanlığa ve kaynaklara ihtiyaç olduğunu gösterdi. Katılımcılar, daha fazla izleyiciye ölçeklendirme (%21), yüksek hata maliyeti (%17) ve çok fazla sayıda içerik sürümü (%16) gibi faktörleri otomasyon için itici güç olarak belirttiler.

SSIMWAVE’in Video Experience Automation Platform’u, görüntü akış hizmetlerinin video kalitesinin uygun ölçekte değerlendirilmesine, kalite düşüşlerinin en aza indirilmesine, dağıtım giderlerinin ve video güvence maliyetlerinin düşürmesine yardımcı olmak için tüm video dağıtım zincirlerine insan gözünün gücünü getiriyor. SSIMPLUS ürün grubu (Live Monitor, VOD Monitor ve Video Quality -VQ- Dial) akış endüstrisinin şeritleşme, A/V senkronizasyon sorunları, HDR içerik dağıtımı ve düşük kaliteli kaynaklar gibi çözülmesi zor sorunları ele almasına da yardımcı oldu.  

ETİKETLER
En Çok Okunanlar
Dergi