Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Agile Content’ten Bulut Prodüksiyon Yenilikleri ve FAST Kanalları
Agile Content’ten Bulut Prodüksiyon Yenilikleri ve FAST Kanalları
24.03.2022 11:21

İnternet tabanlı TV ve görüntü akış çözümleri firması Agile Content, iki yeniliğini duyurdu. Agile Cloud Production ve FAST & VoD2Live çözümleri, yayıncıların ve TV sağlayıcılarının canlı içerik üretmede ve doğrusal kanalların düşük maliyetli ve daha yüksek derecede kişiselleştirmeyle oluşturulmasında devrim yaratmalarına olanak tanıyacak.

Cloud Production çözümünde yenilik

Agile Content’in Cloud Production çözümü, yayıncıların bulut ve online iş akışlarının avantajlarını kullanma becerisini sınırlayan eski altyapılar, sistemler ve operasyonlarla geleneksel uzaktan prodüksiyonu, dağıtık bir prodüksiyon konseptine dönüştürüyor. Yayıncıların geleneksel yayın donanımlarını, geleneksel profesyonel kameralarla birlikte standart internet bağlantıları ve cihazları kullanarak uzaktan ve dağıtılmış prodüksiyona olanak tanıyan web ve bulut tabanlı bir uygulama çözümü ile değiştirmelerine olanak tanıyor.

Agile Content’in Cloud Production yeniliği, yayıncıların daha uygun içeriği daha düşük bir maliyetle sunmalarına olanak tanır. İnternet tabanlı dağıtım konseptlerinden ilham alan, bulut tabanlı bir çözümü benimseyen yayıncılar, video kaynaklarını küresel kaynaklar olarak değerlendirebilirler. Tüm içerik bulutta teslim edildiğinden ve depolandığından, uzaktan canlı, yayın düzeyinde programlar hazırlarken hem canlı hem de isteğe bağlı içerikten oluşan daha geniş bir havuza erişmek ve bunlardan yararlanmak için Agile Content’in Cloud Production yeniliklerini kullanabilirler. Buluta sabit veya mobil internet erişimi kullanarak, profesyonel kameraları akıllı telefonlar gibi normal amatör tüketici cihazlarıyla bir araya getirmek, olay bir kamera ekibi göndermek zorunda kalmadan, içeriğin gerçek zamanlı olarak daha hızlı üretilebileceği anlamına gelir. 5G yaygınlaştıkça mobilite ve esneklik avantajları daha da yüksek olacaktır. Çözüm ayrıca, maliyeti en yüksek kapasite ölçüsünden kullanıma dayalı bir ölçüye kaydırarak, kaynak israfını sınırlayarak ve değer odaklı faaliyete yönlendirilecek harcamayı optimize ederek TV prodüksiyonunun maliyet yapısını da ele alıyor.

Agile FAST ve VoD2Live kanalları

TiVo’ya göre, tüketicilerin %81’i başka bir ücretli hizmete abone olmaktansa, ücretsiz, reklam destekli TV görüntü akış hizmetlerini (FAST) izlemeyi tercih ediyor. Agile FAST ve VoD2Live, TV sağlayıcılarının bu eğilimden ve FAST’in sunduğu, reklam alıcılarını cezbetme, izleyicileri daha çeşitli hizmetlerle kendine çekme ve erişimi yüksek segmentlere ayrılmış izleyici havuzlarına genişletme gibi fırsatlardan yararlanmalarına olanak tanır.

Agile FAST & VoD2Live, TV sağlayıcılarının OTT/HTTP (sıkıştırılmış) alanında doğrusal kanallar oluşturmalarına olanak tanır. Bu, geleneksel yayın playout (sıkıştırılmamış) alanında çok miktarda kanal oluşturmakla tipik olarak ilişkili depolama ve dağıtım maliyetlerini önemli ölçüde azaltır. Bu EPG tabanlı çözüm, operatörlerin doğrusal bir kanal temelinin üzerine yeni veya mevcut isteğe bağlı varlıkları ekleyerek, mevcut içeriklerinden para kazanıp anında yeni gelir akışları elde etmelerine olanak tanır. Yüksek düzeyde kurgusal denetim ve ölçeklenebilirlik ile TV sağlayıcıları, maliyetleri minimumda tutarken otomatik bir iş akışı aracılığıyla birden çok kanalı kolay ve hızlı bir şekilde yaratma yeteneğine sahip olur.

Daha fazla kanal sunma yeteneği, TV sağlayıcılarının sadece rekabetçi konumlarını yükseltmelerine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda izleyicilerini reklamcıların yararına olacak şekilde hedeflemelerine de olanak tanır. TV sağlayıcıları, belirli demografik özelliklere, bölgelere ve izleyicilerin ilgi alanlarına göre uyarlanmış çeşitli kanallarda reklam alanları satabilirler. Bu da reklam alıcılarına reklamlarının alaka düzeyini artırma ve dolayısıyla yatırım getirilerinden geri dönüşü artırma seçeneği sunar.

Agile Content CTO’su (Sorumlu Teknik Müdür) Johan Bolin aktardı:“Video endüstrileri üzerinde kalıcı bir etkiye sahip olacak şekilde düzenlenen 5G bağlantısıyla, TV sağlayıcıları artan kapasite ve düşük gecikme performansından yararlanmaya başladıkça canlı içeriğin çekim, prodüksiyon ve işlenme süreci hızlanacak. Bunun hızlı ve verimli prodüksiyon ve dağıtım altyapılarına imkân vereceği kesin. En son yeniliklerimiz, müşterilerimizin 5G ve bulutun sunduğu avantajlardan ve FAST gibi akış hizmeti modellerine olan ilgisinden maliyet, hız ve operasyonel faydalar sağlayacak şekilde yararlanmalarına yardımcı olacak. Yeni nesil TV’yi planlarken ve bir sonraki büyüme aşamamıza hazırlanırken, müşterilerimize de aynı şeyi yapacak araçları sağlamaya odaklandık.”

Agile Content ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 474 09 27 numaralı telefondan Orsatek’i arayabilirsiniz.