Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Çek TV, Riedel’in MediorNet MicroN UHD’si ile OB Van Güncellemesine Dağıtık Sistem Zekâsı Getiriyor
Çek TV, Riedel’in MediorNet MicroN UHD’si ile OB Van Güncellemesine Dağıtık Sistem Zekâsı Getiriyor
28.03.2022 14:39

Çek TV, geleneksel bir yönlendiriciyi daha kompakt, akıllı ve çok yönlü bir dağıtık yönlendirme sistemiyle değiştirmek için Riedel Communications’ın MediorNet MicroN UHD modüllerini, yeni üretilip tasarlanan bir OB van aracının (yayıncının en büyük mobil ünitesi) kalbine yerleştirdi. Yayın sistemleri entegratörü Smart Informatics tarafından Çek TV’nin HD1 aracına Riedel’in Artist dijital matris interkom sistemi, uygulama odaklı SmartPanel çok işlevli kullanıcı arayüzleri ve bir Bolero kablosuz interkom sistemi ile birlikte kurulan MicroN cihazları, hem kamyonda yer, kablolama ve ekipman gereksinimlerini azaltır, hem de sahada üretim ortamını önemli ölçüde iyileştirir.

Çek TV Sorumlu Teknik Başkanı (CTO) Michal Kratochvil bir açıklama yaptı: “Özel projelerimiz için taşınabilir MediorNet sistemlerini kullandığımızdan, bu projeye başlamadan önce MediorNet’in esnekliğini zaten deneyimlemiştik. Bu karmaşık projenin en büyük zorluklarından biri, prodüksiyona sadece beş aylık ara verilerek, her şeyi sıkı bir son teslim tarihi içinde bitirmekti. Muhteşem çalışmaları için, katılan tüm taraflara teşekkür etmek istiyoruz.

Smart Informatics Genel Müdürü Tomas Vesely şunları ekledi: “MicroN’un çok yönlülüğü ve Riedel ekibiyle mükemmel işbirliği sayesinde, HD1’in sinyal dağıtım sistemini elden geçirmeyi ve mobil birime bir dizi yeni yetenek eklemeyi başardık. Bu yeni dağıtık sistem tasarımı ve Riedel’in SmartPanel arayüzlerinin esnekliği ile Çek TV, her türlü bir prodüksiyona daha hızlı uyum sağlayabilir ve prodüksiyon ekibi çok daha geniş, karmaşık olmayan bir çalışma alanına sahip oldu.

Sahne kutuları (stagebox) olarak yerleştirilen iki Riedel MicroN ünitesinin yanı sıra, yukarı/aşağı/çapraz dönüştürücü olarak hizmet vermek üzere Processing App içeren dört MicroN ana donanımı ve (altısı Multiviewer App ile donatılmış) 20 adet MicroN UHD sistemi ile güncellenen Çek TV kamyonunda bir Artist-1024 bağlantı merkez düğümü; dört adet SmartPanel RSP-1232HL rafa montajlı çok işlevli arabirim; 20 tane kompakt 1-RU SmartPanel RSP-1216HL arabirimi; dört SmartPanel DSP-2312 masaüstü paneli ve sekiz kemer paketini destekleyen bir Bolero kablosuz interkom sistemi de var. HD1, büyük bir at yarışı etkinliğinin ve “Dancing With the Stars”ın Çek uyarlamasının prodüksiyonları için Riedel donanımıyla yola çıktı bile.

Soldan sağa: İsmet Bozkurt, Doğu Avrupa Satış Yöneticisi, Riedel Communications; Smart Informatics CEO’su Tomas Vesely; Pavel Saroch, OB Departmanı Başkanı, Çek TV.

Riedel Communications Doğu Avrupa Satış Yöneticisi İsmet Bozkurt şöyle konuştu: “Yayıncılar, prodüksiyon şirketleri, entegratörler ve diğerleri, geleneksel bir yönlendirici yerine video yönlendirme için dağıtık bir altyapı uygulamanın birçok faydasını bildiği için MicroN UHD’ye büyük ilgi görüyoruz. Entegratörler, kapsamlı bir yönlendirme sistemini daha hızlı ve kolay bir şekilde devreye alabiliyor ve prodüksiyon ekipleri, günlük operasyonların tamamında iyileştirmeler gerçekleştirebiliyor.

Riedel ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.