Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > TVU Networks Bulut Çözümleriyle Çin’de Milyonlara Bilimsel Yayın Sağladı
TVU Networks Bulut Çözümleriyle Çin’de Milyonlara Bilimsel Yayın Sağladı
16.03.2022 13:13

IP ve bulut tabanlı canlı video çözümlerinde dünya liderlerinden birisi olan TVU Networks ürünleri sayesinde, TikTok benzeri Douyin uygulaması Çin Bilimler Akademisi’nin Yeni Yıl Bilim Konuşmaları Serisini milyonlarca Çinli izleyiciye yayınladı. Pekin Bilim ve Teknoloji Derneği ile Pekin Radyo ve Televizyon Bürosu tarafından maddi olarak desteklenen üç günlük kutlama, akademisyenlerin ve araştırmacıların Pekin’in önemli bilimsel başarılarını, günümüzün son teknolojik ve bilimsel yeniliklerini, sınır ötesi işbirliklerini vurgulayan hikâyelerini ve konuşmalarını içeriyordu. 

Bu Yeni Yıl etkinliği, Çin Bilimler Akademisi’ndeki İletişim Bürosu ve Fizik Enstitüsü ile ülkenin bilimsel rönesansa olan bağlılığını kutlamak için ByteDance’in sahibi olduğu Douyin arasında devam eden bir ortaklığın parçasıydı. Sıkı COVID-19 kısıtlamalarına rağmen canlı etkinliğin başarısını sağlamak için Douyin, TVU Networks’ün canlı yayın çözümlerini seçti: TVU One mobil verici, TVU sunucu ve TVU Producer bulut tabanlı prodüksiyon platformu. Bu bütünleşik platform, üç günlük etkinliğin gerçek zamanlı, yüksek kaliteli görüntü yayınını sağlayarak, konuşmacıları ve konularını Çinli izleyiciler için hayata geçirdi.

Organizatörler, on bir bilim insanına sunuculuk hizmeti vermeleri için tanınmış medya kişilikleri Çin Merkez Televizyonu’ndan (CCTV) Wang Xuechun ve Pekin Medya Ağı’ndan (BTV) Li Jie’yi, Çin Bilimler Akademisi’nden Eski Bilim İnsanları Korosu’nu, Çin Bilimler Akademisi Üniversitesinden Maddesel Ruh Grubu’nu ve Pekin Melekler Korosu’nu davet etti. Konular, büyük bilimsel başarıların arkasındaki kişisel hikâyelerden, Pekin’in bilim ve teknolojiye katkılarına ve evrendeki uzaylı yaşam olasılığına kadar uzanıyordu.

TVU’nun bulut tabanlı çözümleri, etkinlik yapımcılarının sahne, konuşmacı ve izleyicilerin çoklu kamera perspektiflerini sunarak, beş video kanalını sorunsuz bir şekilde yayınlamalarına olanak sağladı. TVU One mobil vericileri, kanalları kayıt ve yayın için TVU sunucusuna gönderdi. Ekip, sunucuya girdikten sonra, etkinliği sıfır gecikme, canlı izleyici etkileşimleri, yüksek kaliteli grafikler, gelişmiş ses miksi, anında tekrar oynatma ve ağır çekim ve profesyonel geçişlerle dünya çapında milyonlarca Çinli izleyiciye yayınlamak için TVU Producer platformunu kullandı. 

TVU Networks, müşterilerin doğru zamanda doğru hikâyeyi göndermelerine yardımcı olur. Douyin, TVU Producer’ı kullanarak canlı video akışlarını CCTV, BTV, China Youth Daily, People’s Daily, Xinhua Haber Ajansı, Guangming Online, Science.com, Çin dahil olmak üzere birden fazla yayın kanalına, web sitesine ve sosyal medya sitesine başarıyla dağıtmayı başardı. Science Expo, Toutiao Science, Watermelon Video, WeChat, Weibo, Bilibili, Xiaohongshu, Zhihu ve Baijiahao dahil olmak üzere çok sayıda yayın kanalına, web sitesine ve sosyal medya sitesine başarılı bir şekilde dağıttı.

TVU’nun benzersiz “kullandığın kadar öde” (pay-as-you-go) modeli, ekipman kiralama, veri hizmetleri ve hatta profesyonel prodüksiyon ekiplerini içerir ve her bütçe için yüksek kaliteli etkinlik yayınını mümkün kılar. Kuruluşlar, dünya çapında herhangi bir yerden haber, spor, etkinlik ve daha fazlasını canlı yayınlamak için TVU Networks’ün bulut tabanlı çözümlerini kullanabilir.

TVU Networks ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 363 04 04 numaralı telefondan Alen Elektronik’i arayabilirsiniz.