Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Dejero Brezilya’da Sinema Prodüksiyonları İçin Yaratıcı İşbirliğini Geliştiriyor
Dejero Brezilya’da Sinema Prodüksiyonları İçin Yaratıcı İşbirliğini Geliştiriyor
16.03.2022 13:15

Reklamlar, filmler ve TV programları için dijital görüntü çözümleri sağlayıcısı DITBrazil, sinematik ve ticari prodüksiyonlar için yaratıcı süreci kolaylaştıran yeni bir sanal iş akışında bağlantı için Dejero’ya güveniyor. Dejero EnGo ve GateWay çözümleri, farklı yaratıcı ekiplere doğrudan Brezilya genelinde film ve reklam setlerinden yüksek kaliteli görüntü ve verilerin kesintisiz gerçek zamanlı akışını sağlayarak, anında uzaktan işbirliğini mümkün kıldı.

Kırsal alanlar, plajlar, dağlar ve kalabalık şehirler gibi ağ bağlantısının zorlu ve güvenilmez olabileceği yerlerde DITBrazil, ülke çapında dağılmış uzaktaki çözüm ortaklarıyla setten canlı kamera akışlarını paylaşmak için Dejero’nun yerel ortağı Planatel tarafından sağlanan Dejero EnGo mobil vericilerini ve GateWay ağ toplama cihazlarını kullanıyor. Bu yeni kolaylaştırılmış iş akışı, aynı zamanda, büyük dosyaları setten doğrudan post prodüksiyona hızlı bir şekilde aktarmak için de Dejero bağlantı çözümlerini kullanıyor ve sabit diskleri fiziksel olarak taşıma ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Üretim süreçlerini düzene sokmak için bu yeni sanal iş akışının uygulandığı son projeler arasında Toyota, Honda, Nubank ve Heinz reklamlarının yanı sıra bir Brezilya birası markası olan Devassa için hazırlanan çarpıcı müzik klipi “Pandeiro Mix Tropical” de yer alıyor.

DITBrazil’in kurucusu Felipe Delgado, “Dejero ve Planatel ile kanıtlanmış teknolojiden yararlanan büyük projeleri başarıyla yürüttük ve yeni olasılıkları açığa çıkarıyoruz. Her zaman müşterilerimizin en çeşitli gereksinimlerine uyum sağlamaya çalışıyoruz. Pandemi başladığında ve seyahat kısıtlandığında, Dejero’nun bağlantı omurgası olduğu bu yeni iş akışını denedik. Müşterilerimizin yaratıcı ekiplerinin, etkin yönlendirme ve geri bildirim sağlamak ve üretim sonrası süreci hızlandırmak için setteki üretim ekipleriyle gerçek zamanlı olarak uzaktan işbirliği yapabilmesini sağladı. Şimdi bu iş akışını ‘norm olarak’ benimsedik çünkü müşterilerimizin kaynaklarını, zamanını ve maliyetini en az yüzde 20 oranında azaltıyor.

Dejero’nun ödüllü Smart Blending Technology’sini kullanan EnGo, mevcut tüm IP ağlarını bir araya getirerek ve bireysel bağlantıların dalgalanan bant genişliğini, paket kaybını ve gecikme farklılıklarını gerçek zamanlı ve dinamik olarak yöneterek, setten canlı kamera sinyallerini iletiyor. EnGo, hareketli araçlardan ve crane’lerden alınan görüntüleri içerebilen videoyu kodladıktan sonra, hücresel ve/veya uydu bağlantılarının bir karışımı üzerinden bir Dejero Cloud sunucusuna gönderir. Ardından, uzaktaki yaratıcıların sette tam olarak nelerin çekildiğini görebileceği özel bir YouTube kanalına aktarılır. Cloud Server, canlı veya kaydedilmiş video akışlarını birden çok biçimde web ve mobil cihazlara yayınlamanın karmaşık görevini basitleştirir. Bu sanal iş akışıyla, görüntü yönetmenleri, yönetmenler, kurgu uzmanları ve ajanslar, konum, kamera odağı, aydınlatma ve kostümler dahil olmak üzere yaratıcı ve teknik yönler hakkında prodüksiyon ekibine yerinde ve anında geri bildirim sağlayabilirler.

DITBrazil, 4G ve LTE ağları dahil olmak üzere Vivo ve Claro gibi birden fazla yerel hücresel ağ taşıyıcısından SIM’lerle donatılmış Dejero EnGo mobil vericilerini kullanıyor. Bazı yerlerde EnGo, ek bant genişliği için tüm bu ağları bir Ku-Band uydu bağlantısıyla bir araya getirebilir. Birden çok hücresel modemle donatılmış bir Dejero GateWay 211 ağ birleştirme çözümü de sıklıkla bir prodüksiyon tırına veya setteki çadıra kurulur. GateWay, medya prodüksiyon uygulamaları için esnek kablosuz internet bağlantısı sağlayarak mevcut olay çekim yerinde altyapıyı güçlendirir.

Dejero ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 210 27 70 numaralı telefondan Profen’i arayabilirsiniz.