Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Alman TV Kanalı BILD TV Doğrusal Yayında Octopus Haber Odası Sistemi Kullanıyor
Alman TV Kanalı BILD TV Doğrusal Yayında Octopus Haber Odası Sistemi Kullanıyor
16.03.2022 13:21

Ağustos 2021’de yayına başlayan Alman TV kanalı BILD TV, Octopus X haber odası sistemini kullanıyor. Octopus’un Alman çözüm ortağı olan LOGIC media solutions GmbH, projeyi fikir aşamasından canlı yayına geçene kadar yönetti. Bu süreçte LOGIC, şirketin PORTAL Mindset adı altında belirlediği ve LOGIC’in kurum kültürü ve yönetim planının bir parçası olan dinamik yöntemleri kullandı. Uygulama süreci iki kısımda gerçekleştirildi. Octopus X sisteminin uygulanmasından çok kısa bir süre sonra, BILD TV’nin internet hizmetlerinin haber ve dergileri çevrimiçi olarak yayınlanabildi. Octopus X, klasik doğrusal (linear) yayının başlangıcına kadar destekleyici sistemlerle tamamen entegre edildi. Mevcut durumunda Octopus X, MAM sistemi, playout sunucuları, teleprompterler ve grafik sistemleri ile tam olarak bütünleşik. Octopus X, farklı yayın formatlarını planlamak ve üretmek için aynı anda 100 adede kadar operatöre erişim sunar.

BILD Teknoloji Başkanı Patrick Markowski açıklama yaptı: “Octopus haber odası sisteminden ve LOGIC’in desteğinden çok memnunuz. Sistem, yayının ilk gününden itibaren kusursuz bir şekilde çalışıyor olup, WELT Fernsehen’de uzun yıllardır denenmiş ve test edilmiştir. LOGIC, yapılandırmadan ve hizmete başlatmaktan editörlerimizin ve teknisyenlerimizin eğitimine kadar çok yetkin ve dinamik bir çalışma ortağı olduğunu kanıtladı. Bu, proje sırasında hızlı son dakika haberleri şablonları gibi ek gereksinimlerin uygulanmasını mümkün kıldı.

Bir haber odası sisteminin olağan işlevlerine ek olarak, Octopus X, uzaktan çalışmayı ve yeni dijital yayıncılık eğilimlerini destekleyen veya yapay zekâ yaklaşımlarını iş akışına entegre eden birçok başka araç da sunar. Sürekli geliştirme sayesinde Octopus X, haber formatlarının ihtiyaçlarına mükemmel şekilde uyarlanır. Mevcut Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle, işbirliği içinde ortak çalışma işlevlerinin potansiyelinden sonuna kadar yararlanılabilir. Kurgu uzmanları aynı senaryo üzerinde aynı anda çalışabilir. Mobil cihazlara yönelik uygulama ile muhabirler ve kurgu uzmanları, “uzaktan” varlıklara ve iş akışlarına tam erişime sahip olurlar. Kapsamlı temel işlevlerine ek olarak, Octopus X, ek iş akışları için kişisel tercihlere göre özelleştirmeleri mümkün kılan açık bir API’ye (uygulama programlama arayüzü) sahip.

En Çok Okunanlar
Dergi