Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > NBC Sports 2022 Kış Olimpiyatları İçin Harmonic Edge Medya İşleme Çözümünü Seçti
NBC Sports 2022 Kış Olimpiyatları İçin Harmonic Edge Medya İşleme Çözümünü Seçti
16.03.2022 13:19

NBC Sports, 2-20 Şubat 2022 tarihlerinde Çin’in başkenti Pekin’de gerçekleştirilen XXIV. Olimpik Kış Oyunlarının prodüksiyonu için Edge medya işleme çözümü sağlaması için Harmonic’i seçti. Duyuruyu etkinlik öncesinde NBCUniversal Mimarlık ve Mühendislik Direktörü Anil Abraham ile Harmonic Video Ürünleri ve Kurumsal Geliştirme Birinci Başkan Yardımcısı Shahar Bar yaptı. 

NBCUniversal, NBC, Peacock, USA Network, CNBC, NBCOlympics.com ve NBC Sports app üzerinde bir Kış Olimpiyatları rekoru olan 2.800+ saatlik yayın gerçekleştirdi. Açılış töreni, 4 Şubat Cuma günü, sabah canlı olarak ve tekrar primetime’da NBC ve Peacock’da sunuldu. Son Kış Oyunlarına benzer şekilde, NBC’nin primetime Olimpiyat yayını, 3 Şubat Perşembe günü açılış seremonisinden önceki gece başladı. Yayın, 2 Şubat Çarşamba günü USA Network ve Peacock’da başladı. NBCUniversal, on ikisi ardışık yıllarda olmak üzere on sekizinci Olimpiyat Oyunlarını, altıncı Kış Oyunlarını sunarak, bu konuda tüm ABD medya şirketleri arasında birinci sıraya yerleşti.

NBC Sports, yerel istasyonlara ve bağlı kuruluşlara etkileyici sesle canlı 4K HDR yayınlar sunmak için yazılım tabanlı bir Edge çözümü kullandı. UHD HDR kalitesinde geniş ölçekte Harmonic özellikli yayın dağıtımı, Pekin’deki XXIV. Kış Olimpiyat Oyunlarının tüm etkinliklerini kapsadı.

Harmonic’in XOS Edge çözümü, Pekin’den gelen tüm Olimpiyat sinyallerini düzene sokarak, açılış töreninin canlı 4K HDR yayınlarına ve Kış Oyunlarının gece primetime yayınına olanak tanırken, HDR izleyicileri için mümkün olan en yüksek kaliteyi garantiledi. Olimpiyat yayınları için UHD HDR ve yerel haber muhabirliği için HD arasında otomatik geçiş yapmak için, katılımcı ve bağlı kuruluşların istasyonlarında XOS Edge kuruldu.

Abraham şöyle konuştu: “Yaz ve Kış Oyunlarının arasında sadece altı ay olmasına rağmen, Harmonic’in yüksek video/ses kalitesi ve sistem kararlılığını korurken, katılımcı istasyonlar arasında ticari entegrasyonu yürütürken gereken personel sayısını azaltmak için XOS’u optimize etme yeteneğindeki ilerleme kritik rol oynadı.” 

Bar ekledi: “Harmonic, NBC Sports’un ilk olarak bu kadar geniş ölçekte UHD HDR yayın dağıtımı sağlamasına yardımcı oldu ve sektör için bu önemli dönüm noktasının parçası olmaktan gurur duyuyor. Bu, video teknolojimizin canlı spor etkinliklerine sürükleyici deneyimler ve daha da büyük etki getirmek için yenilikçiliği ileriye taşımasının bir başka yolu.

Harmonic ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için 0212 343 13 68 numaralı telefondan Baran Bilişim’i arayabilirsiniz.