Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Calrec Type R IP Tabanlı Radyo Miks Konsolu
Calrec Type R IP Tabanlı Radyo Miks Konsolu
19.04.2022 13:06

İnternet akışlı hizmetlerdeki artış ve dinleyicilerin ilgisini çekme rekabeti, radyo piyasasını dinleyicileriyle etkileşime girmek için yenilikçi yollar aramaya zorluyor. Modern radyo istasyonları farklı hedef kitlelerle iletişim kurmak için birden fazla şekilde çalışmaları gerektiğini fark ediyorlar. Dinleyicilerle dinamik olarak etkileşime girme esnekliği, hem radyo istasyonları, hem de reklam verenler ve hissedarlar için fırsatlar sunuyor.

Hem geleneksel hem de internet akışlı yayın yapan istasyonların bu evirilen piyasada etkin rekabet edebilmeleri için, sadece yayıncının değil her bir sunucunun da programı istediği gibi sunmasına imkan veren bir ürün gerekiyor. 50 yılı aşkın yayın deneyimine sahip Calrec Audio burada devreye giriyor. Calrec ihtiyaçlarını tam olarak anlayabilmek için her zaman müşterilerle ve son kullanıcılarla yakın işbirliği içerisinde çalıştı. 2016 yılında Type R geliştirilme aşamasında iken birçok radyo istasyonunu ziyaret etti ve iş akışlarını anlamak için çok sayıda mühendisle ve radyo uzmanıyla görüştü.

Calrec bir süredir uzak kaldığı radyo piyasasına dünyanın her yerindeki, her türlü radyo istasyonu için tasarladığı tam geliştirilmiş Type R ile yeniden dönüş yapıyor. Endüstrideki IP tabanlı sistemlere geçiş ve diğer değişimler, Type R’nin tasarımında etkili oldu. AES67 uyumlu ses taşıyan Type R, AoIP ortamlarının gelecekteki taleplerini karşılayacak biçimde donatıldı; endüstri standardı NMOS tespit ve denetimini yapabiliyor ve karşılıklı çalışma uyumluluğuna gidişi hızlandırmak için tesisin mevcut olan IP altyapısından yararlanıyor. 

Calrec sistemi yapılandırılabilen ve modüler bir çözüm olduğu için, istasyonun ve sunucunun gereksinimlerine göre düzenlenebiliyor. Yazılım panelleri ve kullanıcı tarafından belirlenen unsurlar yapılandırılıp teknik mühendis tarafından kesinleştirildikten sonra, sade GUI (grafik kullanıcı arayüzü) sayesinde Type R ile çalışmak çok kolay. Programlar arasında farklı kurulum ayarları hızla yüklenebildiği için, herkes rahatça çalışabiliyor. Yazılım panelleri, her bir kontrol düzeyine kadar operatörün görmek istediklerini tam olarak verecek biçimde düzenlenebiliyor. 

Calrec Konsollarda Yenilik: Type R Talent Panel ve GPIO Box

Calrec Type R, müşterilerin dağıtık prodüksiyon ve esnek iş akışlarından yararlanmalarına olanak sağlamak için tasarlanmış bir miks konsolu. Entegre orijinal IP çekirdeği, sanal çalışma uygulamaları ve Ross Overdrive, Sony ELC, Grass Valley Ignite gibi istasyon otomasyon sistemleriyle entegrasyon sağlar.

Type R, standart bir web tarayıcısı aracılığıyla dış faktörlerin gerçek zamanlı olarak ayarlanmasıyla tam otomatik programlama sağlayabilir ve gerektiğinde küçük ve son derece portatif donanım elemanları hızla eklenebilir.

Standart POE anahtarları ile güçlendirilen Type R, yalnızca üç panel seçeneğine sahip; Calrec Large Soft Panel (LSP) ve Small Soft Panel (SSP) gibi kullanıcı tanımlı yazılım panellerin yanı sıra 6 x fader bankası da eklenebilir.

Talent Panel

Calrec, miks çözümüne kompakt bir Talent Panel eklediğini açıkladı. Bu ince hatlı ünite, konukların entegre yüksek çözünürlüklü TFT aracılığıyla birden fazla kaynak arasında geçiş yapmasına ve özel bir döner kontrol ile kulaklık sesini ayarlamasına olanak tanır. Dört anahtar, panelin talkback ve öksürük susturma anahtarları gibi ortak işlevlerle bireysel kullanıcıya göre özelleştirilmesine olanak tanır; bu, da sadece temel kontrollerin hep elinizin altında olmasını sağlar.

GPIO Box

Calrec’in Type R için yeni GPIO ünitesi, playout, telefon sistemleri, kodekler vb. gibi harici sistemlerle arabirim oluşturmak için ek 32 adet GPO ve 32 de GPI sağlayan bir 1U kutu. Type R fader panelleri üzerindeki fiziksel düğmelere işlevsellik eklenebilir, yazılım paneller veya web kullanıcı arayüzleri ve Calrec’in kullanıcı dostu Connect uygulaması aracılığıyla yapılandırılır.


Ürün Type R IP Tabanlı Radyo Miks Konsolu
Marka Calrec
Firma Asimetrik
Telefon 0212 212 80 75
Web www.asimetrik.com.tr

En Çok Görüntülenenler
Dergi