Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > AVIWEST, NAB Fuarında Canlı Görüntü Katkı ve Toplama Çözümlerini Sergiledi
AVIWEST, NAB Fuarında Canlı Görüntü Katkı ve Toplama Çözümlerini Sergiledi
19.04.2022 10:43

Kritik, gerçek zamanlı görüntü akışı ve ağ oluşturma çözümlerinin önde gelen küresel sağlayıcılarından Haivision tarafından kısa süre önce satın alınan öncü bir canlı görüntü katkı ve toplama (contribution) çözümleri firması olan AVIWEST, Las Vegas’taki 2022 NAB Show’da birkaç yeni çözümünü ve mevcut ürünlerinde yaptığı geliştirmeleri sergiledi. AVIWEST’in gelişmiş video katkı/toplama platformunu kullanan yayıncılar, birleşik bağlantılı (bonded) 5G/4G hücresel, Wi-Fi, Ethernet ve uydu bağlantıları dahil olmak üzere birden fazla denetimsiz IP ağı üzerinden canlı 4K, çoklu HD, HD ve SD çözünürlüklerde görüntüler yakalayabilir ve sunabilirler. AVIWEST’in çözümleri küresel olarak uygulanmakta olup, yayın endüstrisindeki şirketlere verilen en yüksek ödüllerden biri olan iki adet Technology & Engineering Emmy Award Ödülü aldı.

AVIWEST Sorumlu Teknik Başkanı (CTO) Ronan Poullaouec açıklama yaptı: “Canlı video prodüksiyonlarındaki artışın hızlanmasıyla, yayıncılar görüntü toplama ve dağıtımı için basit çözümlere ihtiyaç duyuyorlar. 2022 NAB Fuarında, çözümlerimizin özellikle hareket halindeyken video ve uzaktan spor uygulamaları için herhangi bir yayın dağıtımını nasıl kolaylaştırabileceğini gösterdik.

Yeni StreamHub, görüntü toplama ve dağıtım iş akışlarına kolaylık ve güç getiriyor

AVIWEST’in StreamHub Serisi, kurum içi 1U boyutlu sunucu veya bulut hizmeti olarak kurulabilir ve herhangi bir habere, canlı video prodüksiyonuna veya canlı video dağıtım organizasyonuna basitlik, esneklik ve verimlilik getirir. 2022 NAB Show’da AVIWEST, tamamen yeniden tasarlanmış bir arayüz ve yüksek düzeyde geliştirmeler kazanan yepyeni StreamHub’ını tanıttı.

Yeni  PRO460 4K/UHD birleşik bağlantılı 5G hücresel vericiler, hareket halinde haber toplamayı geliştiriyor

2022 NAB Fuarında AVIWEST, hareket halindeki yayıncılar için yeni 4K/UHD birleşik bağlantılı 5G/4G vericisini sergiledi. PRO460, yakın zamanda Pekin’de düzenlenen küresel spor etkinliği sırasında başarıyla uygulandı ve burada, her boyutta uzaktan ve evden video prodüksiyonları için neden mükemmel olduğunu gösterdi. PRO460, dört adede kadar yüksek çözünürlüklü, tam kare senkronize sinyal için 4K UHD ve çok kameralı iş akışlarını destekler ve olağanüstü kaliteli görüntü ve yüksek performans sunar.

AVIWEST P RO460 ayrıca yüksek tanımlı bir video geri dönüşü (return) (1080p50/60’a kadar) sunar ve güvenli izleme veya teleprompter için kullanılabilir. Çözüm, saha ekipleri ve stüdyo operatörleri arasındaki iletişimi optimize etmek için tam çift yönlü interkomları ve ayrıca canlı bir etkinlik sırasında uzaktan kamera kontrolü, tally ışık yönetimi veya her türlü IP bağlantılı cihazın kontrolü için yenilikçi veri depoları arasında bağlantı kurmayı (data bridging) destekler.

Küresel olarak uyumlu altı adet 5G modemi barındıran ve yüksek hızlı iletim sağlamak için patentli, yüksek verimli özel antenlere sahip olan PRO460, her türlü ağ (yani hücresel, uydu, IP kiralık hat veya genel internet) üzerinden güçlü, hatasız iletim sağlar.  PRO460’ı kullanan yayıncılar, AVIWEST’in iki Emmy ödüllü SST (Safe Stream Transport) teknolojisi sayesinde 0,5 saniyeye kadar düşük uçtan uca gecikme süresi sağlayabilir.

Yeni  RACK400 4K/UHD ve Multi-HD Kodlayıcı, uzaktan spor prodüksiyonları için verimliliği artırıyor

2022 NAB Fuarında AVIWEST, yeni RACK400 video kodlayıcısının uzaktan spor prodüksiyonları için verimliliği nasıl artırdığını gösterdi. Kompakt yarım 1U yapısında sunulan RACK400, dört adede kadar yüksek çözünürlüklü, tam kare senkronize sinyal ile 4K/UHD ve çok kameralı iş akışlarını destekler.

RACK400, hücresel, uydu, IP kiralık hat ve genel internet dahil olmak üzere her türlü ağ üzerinden güçlü, hatasız iletim sağlar. RACK400 ile yayıncılar, AVIWEST’in çift Emmy Ödüllü SST teknolojisi sayesinde 0,5 saniyeye kadar düşük gecikme süresinde video sunabilir.

Uzaktan prodüksiyon kodlama çözümü olarak RACK400, merkezi bir tesisten maksimum verimliliği sağlamak için tasarlandı. Kodlayıcı, stüdyoda sorunsuz kamera geçişleri için kameralar arasında mükemmel video senkronizasyonu, güvenli izleme için sahaya video geri dönüşü, saha ekipleri ve stüdyo operatörleri arasında tam çift yönlü interkom ve kameraların, tally ışığının, canlı bir etkinlik sırasında başka bir IP cihazı veya herhangi bir şeyin uzaktan kontrolü için veri depoları arasında bağlantı sağlar.

Yeni  LiveGuest çözümü uzaktan söyleşileri kolaylaştırıyor

2022 NAB Fuarında AVIWEST, canlı prodüksiyon uygulamaları için yeni bir görüntülü arama çözümü olan yeni LiveGuest’i sergiledi. AVIWEST LiveGuest, uzaktaki konukları doğrudan prodüksiyon sistemleriyle entegre bir canlı video görüşmesine katılmaya davet ederek, izleyiciler e ilgi çekici, yenilikçi içerik oluşturma konusunda profesyonel yayıncılara güç katıyor. Herhangi bir web uygulaması veya yazılımı gerektirmeyen çözümünün kurulumu ve kullanımı kolay. Sporcular, politikacılar ve ünlüler de dahil olmak üzere VIP misafirler, dizüstü bilgisayar aracılığıyla bir e-posta bağlantısını tıklayarak hemen yayına katılabilirler.

AVIWEST ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 80 50 numaralı telefondan Momento Medya’yı arayabilirsiniz.