Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > 2022 Oscar Ödüllerinde ARRI Kameralar ve Lensler
2022 Oscar Ödüllerinde ARRI Kameralar ve Lensler
21.04.2022 11:23

94. Akademi Ödülleri birçok seçkin filmi onurlandırdı. “Dune”, “CODA”, “The Power of the Dog” ve “Drive My Car” dahil olmak üzere Oscar kazanan filmler ARRI teknolojisi kullanılarak çekildi. 

Oscar, bir yıllık sinema sanatı ve eğlencesini kutlamak için değiştirilmiş “yeni normal” Covid protokollerine bağlı kalarak, bu yıl tüm ihtişamıyla geri döndü. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) tarafından verilen 94. Akademi Ödülleri töreni, Los Angeles’taki Dolby Tiyatrosu’nda tam dolu bir salon ve dünya çapında daha da büyük bir izleyici kitlesi ile gerçekleşti. 2021’deki gişe satışlarının zayıf olmasına rağmen, internet görüntü akış (streaming) hizmetleri sayesinde filmler her zamankinden daha popüler. Aslında on En İyi Film adayının yarısı, internet yayıncıları tarafından gösterime sokuldu.

En İyi Film Oscar’ı “CODA” filminin

AppleTV+’ın, işiten kızının şarkı söyleme hayali kurduğu sağır bir aileyi konu alan dokunaklı, izleyicilerin en sevdiği filmi, bir internet akış hizmeti için kazanılan ilk “En İyi Film” olarak Akademi tarihine geçti. “CODA” yalnızca üç kategoride aday gösterildi, ancak sonra Producers Guild Award en iyi film ve Screen Actors Awards en iyi topluluk ödülünü kazanmasının ardından en büyük ödül için tercih edildi. Filmin Görüntü Yönetmeni Paula Huidobro, “CODA” filmini ARRI’nin Signature Prime lenslerini kullanarak çekmeyi tercih etti. Huidobro, American Cinematographer Magazine ile yaptığı söyleşide, “Signature lensler, alan derinliği ve yumuşak görünümüyle portreler için oldukça güzel” yorumunu yaptı. Tüm kişisel yakın çekimler ve New England manzaraları için bir kombinasyon oluşturdu.

En İyi Film Akademisi tarafından aday gösterilen diğer dokuz filmden yedisi ARRI kameralarıyla çekildi. Geniş formatlı kamera sistemleri yüksek talep görmeye devam ediyor. Netflix’in zihinsel ve duygusal açıdan yoğun western filmi “The Power of the Dog”, Yönetmen Jane Campion En İyi Yönetmen dalında iki kez aday gösterilen ilk kadın olduğunda (daha önce 1993’te “The Piano” ile aday gösterilmişti) Akademi tarihine geçti. Bu yıl Campion, yönetmenliğiyle altın heykelciği evine götürdü. “The Power of the Dog” filminin Görüntü Yönetmeni Ari Wegner (En İyi Sinematografi dalında aday gösterilen ikinci kadın) ana kamera olarak ARRI ALEXA LF ve destek olarak ARRI ALEXA Mini LF ile çalışmayı seçti.

“CODA” oyuncuları sahne arkasında yönetmen ve yapımcılarla poz veriyor: (soldan) Patrick Wachsberger (yapımcı), Eugenio Derbez, Sian Heder (yönetmen), Marlee Matlin, Troy Kotsur, Emilia Jones, Daniel Durant, Amy Forsyth, Philippe Rousselet (yapımcı) ve Fabrice Gianfermi (yapımcı). Telif hakkı © Michael Baker / A.M.P.A.S.

“Belfast” filmi için Görüntü Yönetmeni Haris Zambarloukos, ARRI ALEXA Mini LF kamerayla çalışmayı tercih etti. Film dijital olarak çekildi ve daha sonra çoğunlukla siyah beyaza dönüştürüldü. 

Jane Campion, “The Power of the Dog” filmindeki yönetmenliği için Oscar ile poz veriyor. Telif hakkı © Richard Harbaugh / A.M.P.A.S.

Adam McKay’in “Don’t Look Up” filmi, Görüntü Yönetmeni Linus Sandgren tarafından Netflix için 35 mm filme ARRICAM LT/ST kamerayla çekildi. 

Bu kategorideki tek yabancı aday Japonya’dandı. Yönetmen Ryusuke Hamaguchi ve Görüntü Yönetmeni Hidetoshi Shinomiya, En İyi Yabancı Film Oscar’ını kazanan “Drive My Car” filmini ARRI/ZEISS Ultra Prime lensli ALEXA Mini kamera ile çektiler. 

ARRI’nin ALEXA XT Plus ve ALEXA Mini kameraları, Görüntü Yönetmeni Robert Elswit’in yetenekleri sayesinde Will Smith’in “King Richard”daki Oscar ödüllü performansını çekti. 

“Kâbus Yolu” filmi, “Suyun Şekli” (2018) filmiyle En İyi Film ödüllü ikili, Yönetmen Guillermo del Toro ve Görüntü Yönetmeni Dan Laustsen’i tekrar bir araya getirdi. DP Laustsen, ARRI Rental’ın ALEXA 65 geniş format kamerasının yanı sıra ARRI ALEXA LF, Mini LF ve ARRI Signature Prime lensleriyle çalıştı. 

Görüntü Yönetmeni Greig Fraser’ın En İyi Sinematografi ödülü kazandığı “Dune” filmi, Panavision H-Serisi ve Ultra Vista lensli ARRI ALEXA LF ve Mini LF kameralarla çekildi. Prodüksiyona ARRI Rental tarafından aydınlatma ve montaj tertibatı ile hizmet verildi.

ARRI ürünleriyle çekilip Oscar kazanan veya aday gösterilen diğer prodüksiyonlar:

Nightmare Alley: En İyi Sinematografi ve En İyi Görüntü adayı. ARRI Rental’den ALEXA 65 kamera, ARRI ALEXA LF, Mini LF ve ARRI Signature Prime lenslerle çekildi.

The Tragedy of Macbeth: Sinematografi Başarısı adayı. ARRI ALEXA LF ve Cooke lenslerle, zengin ARRIRAW dosya formatında çekildi.

Free Guy: Görsel Efekt Başarısı adayı. ALEXA 65, ALEXA SXT, ALEXA Mini ile çekildi.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings: Görsel Efekt Başarısı adayı. ALEXA Mini LF ve ALEXA LF kullanılarak çekildi.

Spider-Man: No Way Home: ALEXA Mini LF ile çekilen Görsel Efekt Başarısı adayı film.

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.