Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > ARRI SkyPanel Işıklar Çin’de Jiangsu TV 2022Yılbaşı Gecesi Galasını Aydınlattı
ARRI SkyPanel Işıklar Çin’de Jiangsu TV 2022Yılbaşı Gecesi Galasını Aydınlattı
22.04.2022 11:35

Çin’de yeni yıla girilirken, ülkenin önde gelen eyalet televizyon istasyonları, yayınladıkları yılbaşı gecesi kutlamalarında izleyici puan sıralaması için rekabet ederler. Bunlar, Çin genelinde muazzam bir izleyici kitlesi çeken, popüler ünlüleri ve sanatçıları içeren varyete şovlarıdır. Yılbaşı galasında bu yıl altı kanal yarıştı. Jiangsu TV’nin yayını, gecenin en yüksek izleyici puanını kazandı.

Jiangsu TV’nin 2022 Yılbaşı Galası, Çin’in Makao kentindeki Cotai Strip’te Macao Cotai Arena’da yapıldı. Gösteri bu yıl beşinci kez dünya çapında yayınlandı. Jiangsu TV, güzel sahne tasarımları ve yenilikçi teknolojinin zekice uygulanmasıyla yıllar içinde tanınır hale geldi. Bu yıl, kurulum için üst düzey teknoloji gerekliydi. Çeşitli perspektiflerin yakalanmasına yardımcı olan dört adet ARRI Stabilized Remote Head SHR-3 seti dahil olmak üzere son teknoloji kamera ve aydınlatma ekipmanı kullanıldı. Aydınlatma ekibi, film ışıklarını kullanmanın sınırlarını zorlamak istedi ve bu devasa etkinlik için 80 adet ARRI SkyPanel S360-C profesyonel düz panel ışığı seçti.

Aydınlatma ekibi, arenanın balkonunu çevreleyen 80 adet ARRI SkyPanel S360-C kurdu.

Baş Yapımcı Wang Xi, Baş Yönetmenler Jiang Fangming ve Tang Yan, Yönetmen Li Qingwen ve Aydınlatma Yönetmeni Dong Jiang’dan oluşan bu yılki prodüksiyon ekibi, önceki yılbaşı gecesi galaları için birçok kez işbirliği yapmıştı. Çin şov endüstrisinin “Altın Takımı” olarak adlandırılabilirler.

2022 Yeni Yıl Konseri Baş Yapımcısı, Jiangsu TV Müdür Yardımcısı ve Program Merkezi Direktörü Wang Xi şunları söyledi: “Bu yıl, ‘mutluluğu aydınlatmak için mücadeleyi kullanın’ temasına devam ediyoruz. Aynı zamanda, hikâye anlatımımızdaki tarihi figürlerin ve sıradan insanların sayısını önemli ölçüde artırdık. İlk kez sekiz övgü bölümü tasarlandı. Farklı bölümlerde, çeşitli sektörlerden karakterler temsilci olarak seçildi ve bireysel mücadeleleri zamanın ilerlemesiyle iç içe geçerek sunuldu. Gösteri, bölüm tasarımı, içerik tasarımı ve sunum tasarımı yoluyla sanatsal çalışmaların ruhuna odaklandı ve çeşitli alanlardaki ‘en güzel mücadelecilere’ saygılarını sundu.

Yılbaşı Gecesi Galasının aydınlatma tasarımı, “gezegen” adı verilen ve arenanın ortasında asılı duran büyük bir yarım daire şeklindeki görsel merkez etrafında şekillendi. Aydınlatma Yönetmeni Dong Jiang liderliğindeki ışıklandırma ekibi, bu yarım küre şeklindeki kubbeyi ana sahnenin üzerine kurdu ve bir yıldız denizini andıran, göz kamaştırıcı bir küre yarattı. Kubbenin ekseni, flaş lambalarıyla kaplanmış bir ışık direği ile sağlandı ve ışık kaynakları programlanarak, gökyüzünü dolduran parlak ışıklar, parlayan elmaslar gibi ışıltılı bir görünüm yarattı. Ayrıca, kubbenin çevresinde 32 adet dijital kontrollü, düz aydınlatmalı kafes ve sahne çevresindeki sekiz adet asansörlü ışık direği, farklı formların farklı kombinasyonlar ve dönüşümlerle sunulmasına izin verdi.

Yılbaşı Galasının aydınlatma tasarımı, yarım küre şeklindeki kubbenin görsel merkezi etrafında şekillendi.

Jiangsu TV 2022 Yılbaşı Galasında görüldüğü gibi, ARRI SkyPanel, istenen aydınlatma efektlerini elde etmek için giderek daha fazla aydınlatma tasarımcısının tercihi haline geldi. Akıllı, sistematik, IP tabanlı yüksek kalitesiyle ARRI’nin profesyonel aydınlatma sistemi, gelecekte daha da fazla varyete gösterilerini ve büyük etkinlikleri aydınlatmaya hazırlanıyor.

Fotoğraflar: ARRI China

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.