Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Technical Production Group, L-Acoustics Syva ve 5XT’ye Yatırım Yapıyor
Technical Production Group, L-Acoustics Syva ve 5XT’ye Yatırım Yapıyor
22.04.2022 13:20

2019’da kurulan Technical Production Group (TPG), Polonya pazarında nispeten yeni. Ancak yaşı, uzun yıllar prodüksiyonlarda birlikte çalışan ekibinin deneyimini yansıtmıyor. TPG, başlangıçtan itibaren ses, aydınlatma, multimedya ve yayın çözümlerine yatırım yaparak, konferans ve kurumsal etkinlik piyasası için uçtan uca hizmetler sağlamıştır. Yakın zamanda canlı akış (streaming) etkinlikleri için kendi stüdyosunun açılması, pazara hizmet etme kapasitesini artırdı. En son teknik alımı, L-Acoustics Polonya yetkili distributörü Audio Plus’tan satın aldığı bir Syva sistemi oldu. TPG, Syva’yı yalnızca üstün ses kalitesi için değil, aynı zamanda sahibi Piotr Badalski’nin dediği gibi “güzel bir mobilya parçası” olduğu için de seçti.

TPG zaten uygun maliyetli bir çözüm sağlayan ancak optimum ses kapsama alanı için gecikmeler gerektiren, daha fazla kablolama ihtiyacına yol açan ve dolayısıyla estetiği olumsuz etkileyen basit, küçük bir hoparlör sistemine sahipti. Badalski, iyi görünmekle birlikte performans ve iyi kapsama alanı da sağlayacak bir sistem ekleme ihtiyacının farkına vardı.

Badalski açıklama yaptı: “Bazı çözümlere baktık, ancak ses kalitesi ile kabinlerin estetiği arasında her zaman ödün verildiğini gördük. Ancak Syva, projelerimizin çoğu için iki Syva ve bir Syva Low’un yeterli olması avantajıyla birlikte mükemmel özellikler kombinasyonuna sahip. Elbette ek kabinler eklememiz gereken bazı mekânlar var, ancak 5XT’ye de yatırım yaptık ve L-Acoustics Soundvision’ı kullanarak her zaman ideal konfigürasyonu bulabileceğimizi biliyoruz.

Bu kalite, Varşova Teknoloji Üniversitesi’nin taş duvarların, oda yüksekliğinin ve oyun salonlarının varlığının bir araya gelerek çoklu yansımalar oluşturduğu, zorluklar taşıyan oditoryumunda, yakın tarihli bir etkinlikte teknik yapımcı ve ses mühendisleri, iyi sesi nasıl elde edeceğimiz konusunda endişeliydi, ancak yine de yüksek ses standartlarımızı korudular.

Ekip, herhangi bir L-Acoustics sistem tasarım iş akışının önemli bir parçası olan Soundvision’u kullanarak, ses kapsama sorunlarının nerede ortaya çıkacağını tahmin etti ve bunları hesaba katacak bir sistem yapılandırması tasarladı. Burada Syva, ön dolgu sesleri için 5XT ile eşleştirildi ve ilave 5XT, oditoryumun en uzak kısımlarını kapsadı, Badalski’ye göre bu mükemmel bir çözümdü: “Ek bir avantaj, sahnedeki sesi çok temiz tutabilmemiz, çünkü Syva ile tüm enerji ileriye yönlendiriliyor.

Badalski ayrıca, çoğu konferans konuşma üzerine yoğunlaşsa da, demirbaşta Syva Sub bulunmasının, başlangıç müziği, bitiş müziği, konuşmalara arka planda eşlik eden parçalar gibi müzik öğelerinin yürütülebileceği anlamına geldiğini belirtiyor: “Öncelikli olarak internet akışlı bir konferans yapıyor olsak da, prodüksiyon için dinleme sisteminin Syva olması, ürettiğimiz ses basıncını ve enerjiyi hissedebilmek büyük bir avantaj.

TPG’nin L-Acoustics sistemi, sistemi yapılandırmak ve ayarlamak için LA Network Manager ile LA4X yükselteçli denetleyiciler tarafından destekleniyor. Ekip, kazanç, gecikme veya ton için hızlı ve basit ayarlamalarla yerinde işlemleri basit ve verimli hale getirmek için bu yazılımı kullanıyor. Ön ayarlar da önceden hazırlanabilir ve yükselteçler üzerinde hızlı bir şekilde geri çağrılabilir.

Badalski sözlerini şöyle sonlandırdı: “Syva ve 5XT kombinasyonu bize hem ses hem de görsel olarak her alanı doldurabilen ve her ayrıntıda profesyonellik duygusu yaratan bir sistem sunuyor.

L-Acoustics ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 212 80 75 numaralı telefondan Asimetrik’i arayabilirsiniz.