Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Sony URX-P41D İki Kanallı Portatif Alıcı
Sony URX-P41D İki Kanallı Portatif Alıcı
21.05.2022 14:52

Sony Electronics, Digital Audio Interface arabirimli MI (Multi Interface) yuvasını destekleyen yeni URX-P41D iki kanallı portatif alıcısını duyurdu. URX-P41D, dijital ses işlemeyle geliştirilmiş yüksek ses kalitesi, alıcıdan vericiye hızlı ve kolay kurulum için NFC Sync, ses kaydetme işini daha da kolaylaştıran otomatik kazanç modu ve çıkış seviyesi kontrolü işlevleri gibi dördüncü kuşak UWP-D Serisinde bulunan tüm temel özelliklere sahip.

Pazar lideri UWP-D serisinin bir parçası olarak URX-P41D, tüm UWP-D vericilerle (önceki kuşaklarla geriye dönük uyumlu) çalışacak, ve iki UTX-B40 vücut paketi verici içerecek bağımsız bir alıcı ve yeni bir kit olan UWP-D27’nin bir parçası olarak sunulacak.

URX-P41D, Sony’nin XDCAM kaydedicili kameralarını, Alpha değiştirilebilir lensli kameralarını ve belli Cinema Line kameralarını kullanan yayın ve haber prodüksiyonlarından acele söyleşilere veya belgeseller ve dizi prodüksiyonlarına kadar birçok kullanıcı için ideal.

Ses kalitesini yükseltmek için dijital ses arabirimi

Dijital sıkıştırma için DSP (dijital sinyal işleme) kullanan Sony Digital Audio Processing, verici ve alıcı arasındaki sabit zaman aralığını optimize ederek ses kalitesini iyileştirir ve ses prodüksiyonunu daha doğru ve hassas hale getirir. Söyleşi tarzı kayıt için net ve canlı ses sağlayan üstün geçiş tepkisi performansı sağlar. SMAD-P5 MI pabuç yuva adaptörünün kullanılması, doğrudan dijital ses kaydına olanak tanır ve D/A ile A/D dönüştürme sürecini atlayarak düşük gürültüyle yüksek ses kalitesi sunar. Bu arabirim, Sony’nin çok çeşitli XDCAM kaydedicili kameraları, Alpha değiştirilebilir lensli kameraları ve Cinema Line kameralarıyla uyumlu. Ayrıca, Sony’nin kaydedicili kameralarıyla sorunsuz bir şekilde entegre olur ve sahada zengin kullanışlılık için ses bilgilerini vizörde görüntüler.

Hızlı ve kolay kanal ayarına izin veren “NFC SYNC” işlevi

İşi tamamlamak için zaman baskısı yoğun olduğunda, güvenilir RF iletimi için basit ve hızlı kanal ayarı çok önemli hale gelir. Gelişmiş kullanılabilirlik sağlayan benzersiz “NFC SYNC” özelliği, kolay ve hızlı frekans ayarı için tasarlandı. Alıcı üzerindeki NFC SYNC düğmesi birkaç saniye basılı tutulunca, uygun frekansı otomatik olarak tarar. Bundan sonra sadece alıcıyı vericiye bağlamak, kanalı optimum hız ve verimlilik için senkronize eder.

NFC eşleştirme işlevini kullanan yeni bir “tüm bant” tarama özelliği, konumdan bağımsız olarak en iyi iki kanalı hızla bulmayı kolaylaştırır. Ek olarak, sıralı eşleştirme, her frekansı tek bir işlevde iki vericiye atayarak süreci daha da basitleştirir.

Gelişmiş ergonomiye sahip kompakt form faktörü

URX-P41D, önceki nesil ürünlere göre alıcının boyutunu küçülterek, kameranın üstüne veya MI shoe veya cold shoe pabucuna takılan ILC’ye yerleştirilebilir ve kamera üzerinde daha iyi denge sağlar.

Harici mikrofon girişi ve üç kanallı miks işlevi

Ek kablolu mikrofon için harici mikrofon girişi, ses yakalama seçeneklerini genişletir. Harici mikrofon girişi aracılığıyla bir Sony yaka mikrofonu kullanılarak üç kanallı ses kaydı yapılabilir. Ayrıca, harici mikrofon girişi aracılığıyla bir stereo mikrofon kullanıldığında dört kanallı ses kaydı da mümkün.

Kararlı RF sinyal alımı

URX-P41D, iki alıcı anteni sayesinde oldukça istikrarlı bir sinyal alımı sağlayan bir alan çeşitlemeli (space diversity) sinyal alım sisteminden yararlanarak, sinyal alımındaki kesintileri (RF sinyali düşüşü) azaltabilir. Portatif alıcı üzerindeki antenlerin açısı da ayarlanabilir, bu da sinyal düşüşünü daha da iyi ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Tesis dışındaki noktalarda performansı artıran işlevler

Otomatik kazanç modu ve çıkış seviyesi kontrolü, kullanıcının tesis dışında, sahadayken ses seviyelerinin doğru olduğu konusunda içinin rahat olmasını sağlar. Otomatik kazanç, istenmeyen bozulmaları önlemeye yardımcı olur ve çıkış seviyesi kontrolü (XLR kablosu kullanılırken), kullanıcının gerektiğinde çıkış seviyesini artırmasını sağlar.


Ürün URX-P41D İki Kanallı Portatif Alıcı
Marka Sony
Firma Sony Türkiye
Satış ve bilgi için arka kapakta belirtilen  Sony iş ortakları ile temasa geçiniz.

En Çok Görüntülenenler
Dergi