Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > NAB 2022 Fuarında Media Links, Seiko Solutions ve FOR-A İşbirliği
NAB 2022 Fuarında Media Links, Seiko Solutions ve FOR-A İşbirliği
25.05.2022 11:03

“Yazılım Tanımlı IP Çözümleri” alanında çalışmaya odaklanmasına paralel olarak FOR-A, bu yıl NAB Fuarında uçtan uca bir IP görüntü toplama/katkı (contribution) ve prodüksiyon ekosistemi yaratmak için IP taşıma sağlayıcısı Media Links ve ağ zaman senkronizasyonu uzmanı Seiko Solutions Inc. ile bir çözüm ortaklığına girdi. Bu işbirliği, hibrid IP taban bant sistemlerinde video ve ses sinyallerinin hassas senkronizasyonu için JPEG XS sıkıştırma ve Precision Time Protocol (PTP) seçeneği dahil olmak üzere düşük gecikmeli IP görüntü toplama ve katkısı sağlayacak. Bu IP tabanlı görüntü toplama/katkı çözümü, eksiksiz ve kusursuz bir iş akışı için FOR-A’nın yeni IP/SDI çok amaçlı sinyal işlemcisine bağlanacak.

Yeni iş akışı Media Links, Seiko Solutions ve FOR-A’nın en son teknolojilerinden bazılarını bir araya getiriyor. FOR-A’nın yeni gelişmiş sinyal işlemcisi (NAB 2022’de ilk tanıtımı yapıldı), Media Links MDP3020 MAX IP medya ağ geçidi tarafından geniş alan ağlarında taşınan IP sinyallerinin her türlü çevrimini ve senkronizasyonunu sağlayacak ve bu sinyalleri Seiko’nun PTP Grandmaster saatinin güvencesiyle en yüksek doğrulukta dağıtacak.

140 yıllık bir zaman çözümleri ve en son teknolojili ürünler sağlayıcı geçmişine sahip olan Seiko markası, yüksek kaliteli kol ve masa saatleri ile tanınmakta. Markanın sahibi bir ICT (Bilgi ve İletişim Teknolojileri) çözümleri şirketi olan Seiko Solutions Inc., yayıncılık, sosyal altyapı ve veri merkezleri gibi alanlarda zaman senkronizasyonunu gerçekleştiren, son derece doğru ve sağlam PTP Grandmaster saatler de dahil olmak üzere çeşitli ürün grupları sunmakta. Grandmaster saati, yedekli çalışma için süre uzatma hassasiyetiyle birden fazla GNSS’yi kabul eder.

Media Links’in 100G IP çözüm portföyünün bir parçası olarak modüler Media Links MDP3020 MAX Media Gateway, en yoğun ve zorlu uygulamalarda dijital televizyon sinyallerinin kritik IP aktarımı için tasarlandı. Video sinyali iletimi için SMPTE standartlarını kullanır ve yüksek güvenilirliğe sahip IP iletimi için kesintisiz geçişin yanı sıra JPEG 2000 ve JPEG XS sıkıştırmayı destekler.

FOR-A’nın “Yazılım Tanımlı IP Çözümler” sağlama misyonuna uygun olarak bu işbirliği, herhangi bir formatın dönüştürülmesi için hassas senkronizasyon ve güçlü bir sinyal işlemcisi ile sorunsuz, düşük gecikmeli IP tabanlı bir görüntü toplama/katkı ve dağıtım çözümü sunar.

FOR-A ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 576 94 85 numaralı telefondan Avsistek’i arayabilirsiniz.