Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Chunhyang Kültür ve Sanat Merkezi, HARMAN Professional Ses Çözümleri ile Kültürel Çalışmalarının Düzeyini Yükseltti
Chunhyang Kültür ve Sanat Merkezi, HARMAN Professional Ses Çözümleri ile Kültürel Çalışmalarının Düzeyini Yükseltti
21.06.2022 16:22

Güney Kore’nin Namwon kentindeki Chunhyang Kültür ve Sanat Merkezi genelinde üstün ses kalitesi ve kapsama alanı elde etmek için TechDataPS Co. Ltd. şirketi dinamik ve güvenilir JBL Professional, Crown ve Soundcraft ses çözümlerini seçti ve kurdu.

Kore geleneksel halk müziği Pansori’nin doğduğu yer olan Namwon’da çok amaçlı bir sanatsal alan olarak Chunhyang Kültür ve Sanat Merkezi, 1000 yıldan daha uzun bir süre önce kurulmuş bir şehir olan Namwon’un eşsiz karakterini ve kültürünü öne çıkarıyor. 10.604 metrekare arsa alanı ve 4.410 metrekare toplam kullanım alanına sahip üç katlı mekânda, 778 kişilik büyük bir performans salonu bulunuyor.

TechDataPS Co. Ltd., müşterisinin tüm katlarda daha fazla kapsama alanı ve ses çıkışı için mekânın ses sisteminin tamamen elden geçirilmesini istediğini bildirdi. Bu hedeflere ulaşma yolunda kurulum ekibi, kapsamlı ve güçlü bir ses sistemi için JBL VTX Serisi hoparlörleri, Crown yükselteçlerini ve Soundcraft mikserlerini kullandı.

Ön simülasyon, analiz ve ayarlamalar yoluyla TechDataPS ekibi, tüm alan boyunca eşit ses dağılımı elde etti. İkinci kattaki mevcut nokta kaynaklı hoparlörleri kaldırdıktan sonra ekip, hem ikinci hem de birinci katlara 110 derecelik dağılıma sahip yeni nesil JBL VTX A8 hat dizilimli hoparlör grupları (line array) kurdu. Kompakt bir muhafaza içinde 8 inçlik bas hoparlörleri (woofer), dört adet 3,5 inçlik orta frekans aralığı sürücü ve iki adet 2 inçlik yüksek frekanslı sürücü ile donatılan A8, her boyuttaki mekân için tam spektrumlu ses ve geniş dinamikler sağlıyor.

Ek olarak, JBL VTX B18 bas hoparlörleri her izleyici kişiye daha etkili bir ses sağlamak için sistemin alt ucunu (low end) güçlendiriyor. JBL’in patentli Slip Stream “double-flared” üstel düşük frekanslı port tasarımı özelliği B18’in havayı daha verimli bir şekilde hareket ettirmesini sağlarken, maksimum çıkışta bile duyulabilir türbülansı azaltıyor. B18 ile aynı genişlik ve süspansiyon donanımını paylaşan A8 ile bir araya geldiğinde, hoparlörler çok çeşitli performanslar için eksiksiz ve sarmalayan (immersive) bir ses oluşturuyor.

Bu hoparlörler, kurulum ekibinin sahne ve sahne arkası ses izleme için yeniden konumlandırdığı, mekânın mevcut JBL PRX400 Series ve AM Series hoparlörleriyle birlikte çalışıyor. Arka uç için, OMNIDRIVEHD sinyal işleme ve Crown’un patentli Class-I teknolojisine sahip Crown I-Tech 4x3500HD yükselteçler tüm sistem için yeterli çıkış sağlarken, bir Soundcraft Vi2000 ses mikseri basit, tepkisel ve duyarlı kontroller ve programlama imkânları sunuyor.

HARMAN Professional ürünleriyle ilgili ayrıntılı bilgi için 0212 312 24 24 numaralı telefondan Ertekin Elektronik’i arayabilirsiniz.